Signi 2011

Signi zoekhonden kan terugkijken op een waardevol jaar. In maart zocht Signi zoekhonden na de Tsunami en aardbeving in Japan naar slachtoffers onder de puinhopen. Hierbij werden zo’n 50-tal lichamen,door de honden aangeven, die vervolgens aan de nabestaanden teruggegeven konden worden.
Net terug uit het rampgebied vonden de honden in de vieze grachten van Amsterdam een vermiste Ier. Daarna volgden de zoekacties op het water zich in een stroomversnelling. Het Signi Duikteam werd opgericht, bestaande uit een 15-tal profesionele duikers, waar Signi kennis mee maakte gedurende een zoekactie in het 15 meter diepe water in Best. Ook het sonarwerk werd door Technodiving uitgebreid m.b.v. Een 3 D sonar, de TD Imager. Daarnaast werden de mogelijkheden m.b.t het varen uitgebreid, dankzij Krobo Maritiem, welke 3 grote ribs en 1 patrouilleboot, incl. kundige schippers, ter beschikking stelt voor de diverse zoekacties.
Al deze nieuwe ontwikkelingen, maakten vele bijzondere zoekacties, met goede resultaten, mogelijk. Zo kon Signi zoekhonden deze zomer 2x een vermiste met de auto in de Maas terugvinden, wat aan een langdurige vermissing een einde maakte. Daarnaast vonden intensieve zoekacties plaats in de snelstromende IJssel, in het nieuwe Meer op diepten van 25 meter en onder zeer koude omstandigheden in de winterperiode. Ondersteuning van nabestaanden in tijden van vermissing kon hierdoor vrijwel wekelijks verwezenlijkt worden.
Bijzonder was ook dat de honden na een jaar nog op enkele 10 tallen meters afstand het graf van een vermoorde vrouw aangaven. De grondradar had helaas op een tiental meter het graf gemist, waardoor pas na enkele maanden dankzij een bekentenis van de dader, de vermiste vrouw geborgen kon worden.   Ook andere zoekacties zijn nog niet tot een einde gebracht en zal Signi zich hiervoor verder inzetten. Signi zoekhonden staat dan ook stil, bij de nabestaanden die zij dit jaar terzijde hebben gestaan en welke hun geliefden zullen blijven missen.
Daarnaast wil Signi zoekhonden een ieder bedanken die het werk van Signi ondersteunt en steeds weer mogelijk maakt.

Signi zoekhonden wenst een ieder een gelukkig en veilig nieuw jaar!

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This