0 items

Op zaterdag 28 oktober is de zogenaamde “Rescue Radar” aan Signi gedemonstreerd. Sinds de inzet bij de aardbevingen in Turkije en Marokko kan Signi ondersteunende apparatuur goed gebruiken om de kans om mensen nog levend te detecteren te vergroten. Deze radar kan de kleinst mogelijke bewegingen onder het puin detecteren. De firma Jansen bv in Helmond stelde zijn terrein met onder andere veel puin graag aan ons ter beschikking. Na uitleg van dit apparaat verstopte Alison zich in het puin en werd gedemonstreerd hoe zij gedetecteerd kon worden. In een andere opstelling, waarbij de radar niet verticaal, maar horizontaal werd gericht werd slachtoffer Cor voor dood achter gelaten, maar deze zat dan ook achter een heel dik stuk gewapend beton en staal schermt de reflectie dusdanig af dat detectie heel moeilijk wordt. Na de evaluatie was iedereen ervan overtuigd dat deze radar een welkome aanvulling kan zijn in de gereedschapskist van Signi bij dit soort inzetten.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This