0 items

28 en 29 mei is Frank Kania (een zeer befaamde specialist en inzetbaar mantrailinstructeur uit Duitsland) speciaal naar Nederland gekomen om de Signi mantrailhonden de puntjes op de i te geven. De gehele opbouw van mantrailhond tot inzetbare hond, werd gestructureerd uitgelegd. Daarnaast werden specifieke geurproblemen getraind, zoals een geurpool (de persoon heeft lange tijd op dezelfde plaats gezeten voor vetrek), een gesloten deur, een geur aanbieden van een loper welke nooit ter plaatse is geweest, en een car puck-up (de loper stapt in de auto bij t einde van t spoor en verdwijnt).
Ook werd gewerkt aan handler skills, zoals t aantrekkelijk maken van de geurbron en het ‘scannen’ van de omgeving door de hond, alvorens tot zoeken over te gaan.
Allerlei interessante weetjes werden verteld en de jonge hondengeleiders kregen een duidelijk inzicht in de complexiteit van het mantrailen.
Natuurlijk kregen alle hondengeleiders en alle honden een certificaat: Signi’s Royce, Signi’s Snelle, Signi’s Flex, Rednies Faith, Girl Power Signi of the old Oak, P.D. of the old Oak en Blackthorns watersearchdog Signi’s operationele Salto (SOS)
Dank je wel Frank voor deze geweldige uitleg!

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

“Een documentairefilm over Signi Zoekhonden”

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Signi Zoekhonden is opgericht door Esther van Neerbos en Janette Kruit. Esther runt ook de dierenartspraktijk in Bakel. Nu is er over Signi Zoekhonden een documentaire gemaakt: ZOEK”.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This