0 items

De vermissing van de vermiste Rene uit Rhoon zal Signi niet meer vergeten. Het aantal zoekacties is niet meer te tellen en niets is wat t leek….
Wetende dat niet vinden, ook in deze, een langslepende kwestie zou worden, maakte dat doorgaan de enige optie was. Beseffende dat alleen systematisch door zoeken een oplossing kon geven.
Rene hield van wandelen, hardlopen en fietsen, dus de honden moesten kiezen uit een tal van sporen. Toch wisten ze goed de sporen van dezelfde avond eruit te pikken en uiteindelijk ook t spoor van die nacht.
Dat spoor leidde naar een zeer uitgestrekt bosgebied op enkele kilometers afstand van het huis. Uiteindelijk wist Signi camerabeelden te pakken te krijgen die dit bevestigden.
Systematisch werden de uitgestrekte bossen uitgekamd. Ondersteund door waders, linielopers, drone ( www.eyefly.nl), de reddingsbrigade en collega hondengeleiders werd elk stukje bos afgestruind.
Ook, nadat het bosbeheeronderhoud op de hoogte was gesteld en alle riet was gemaaid en vele sloten uitgebaggerd, werd opnieuw verder gezocht.
Uiteindelijk bleef er maar 1 optie over…. Rene was via vrijwel dezelfde weg het bos weer uit gegaan. De enige manier om niet door de camerabeelden geregistreerd te worden, die beschikbaar waren.
De route naar de Maas werd door de honden uitgewerkt. De gebruikelijke route vanuit huis was al eerder uitgesloten door camerabeelden en ook de honden taalden daar niet naar.
Deze ongebruikelijke route, bevestigd door de honden, gaf nieuwe mogelijkheden.
De zoekactie werd op de oude Maas voortgezet. Stroomafwaarts werd een duidelijke indicatie aan de overkant gevonden.
De inhammen werden zo goed mogelijk afgezocht, zo ook het Berengat waar de honden als eerste in t water sprongen.
Het ondiepe water beperkte daar t zoeken en de boot kon niet verder.
Een nieuwe zoekactie op n andere manier werd gepland……maar dat was niet meer nodig.
Door de activiteiten op deze verlaten plek, werd het lichaam zichtbaar en kon t lichaam enkele dagen later opgemerkt worden door een schipper en werd na bijna 4 maanden vermissing, eindelijk uitsluitsel gegeven worden.
Signi zoekhonden wenst de familie en naasten van Rene veel sterkte toe….

https://albrandswaardsdagblad.nl/lokaal/politie-man-52-vermist-vanaf-hofnar-in-rhoon

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This