0 items

In de zoektocht naar een vermiste man uit Deventer heeft Signi een tweetal dagen gezocht in de IJssel. De werkzaamheden werden bemoeilijkt door de hoge waterstand en daarmee samenhangende sterke stroming.

Voordat de auto van Tino werd gevonden werden er twee andere auto’s gevonden die in samenwerking met beroepsduikers van Technodiving werden afgedoken. Beide auto’s bleken niet de gezochte auto te zijn.

Bij een vervolg inzet op 3 augustus werd, op indicatie van de honden en een controle met de sonar, nog een auto aangetroffen in de IJssel bij Wijhe.

Na controle van Technodiving bleek dit de juiste auto te zijn. Na ruim twee weken kon duidelijkheid worden gegeven aan de familie.

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met het verlies.

Bron: https://www.rtvfocuszwolle.nl/honden-gebruikt-voor-zoeken-naar-auto-vermiste-deventenaar/amp/?fbclid=IwAR33JHCREsTD6S1zD6yX0QCgAOsX8CpmnWETRsDMDU7nuFW8JKv7n1J3aks

Honden gebruikt voor zoeken naar vermiste Deventenaar
Door: Vincent Corjanus 04/08/2021

Zwolle – Aan de Loswal bij Wijhe heeft de politie op dinsdag 3 augustus een auto met stoffelijk overschot uit de IJssel gehaald.. Het bleek te gaan om de auto van de sinds 15 juli vermiste Deventenaar Tino (55). Voor het opsporen van de vermiste man zijn de speurhonden ingezet van de stichting Signi Zoekhonden.
De stichting heeft de afgelopen tijd gezocht op de IJssel, het Zwarte Water en de Vecht. In totaal vonden zij drie auto’s onderwater. ”De auto bij de loskade in Wijhe vonden we afgelopen zondag 1 augustus en was direct al zeer interessant.”, vertelt Martijn Verhoef van SIGNI Zoekhonden. “Onze hond Power reageerde hier fanatiek op en ook op sonar konden we een goed beeld krijgen van een auto onder water.”
Duiken
Alle locaties zijn doorgegeven naar het duikbedrijf Techno Diving. Duiker Johan ten Have heeft afgelopen vrijdag en zondag gedoken op de locaties van de eerste twee auto’s. Dinsdag 3 augustus bleek, bij de duik bij de Loswal, dat dit de locatie was waar de vermiste man en zijn auto in het water terecht waren gekomen. De politie heeft vervolgens de zaak verder opgepakt.
 

 

 

 

 

 

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This