0 items

Vanaf 30 november 2020 zocht Signi zoekhonden intensief, naar een vermiste man uit Sint-Oedenrode.
De drie volgende weken waren intensief voor het Signi team.
Gedreven, werd geïnvesteerd in een tiental zoekacties, wetende dat hoe eerder vinden, des te minder de onzekerheid en verzachtender de omstandigheden van het afscheid.
Vroeg in de ochtend, na het aantreffen van de fiets, zocht Signi met de honden, de directe omgeving af. Tijdens deze zoekactie gaven de honden, in het nabijgelegen riviertje, de Dommel, aan.
Vrij snel daarna, werd het zoeken overgenomen door diverse andere zoekgroepen. De indicatie van de honden werd overgedragen aan de politie.
De dagen erna zocht de politie intensief met honden en sonar op de Dommel. Een rivier met veel omgevallen bomen en bochten. Aansluitend zocht ook Signi verder op de Dommel en op het land, om naastgelegen sloten en bosschages uit te sluiten.
Samen met de familie werden alle mogelijkheden met het team nagelopen.
Speciaal was de gastvrijheid van de bevolking: elk pand, weiland en erf was zonder te vragen, toegankelijk om te zoeken.
Op 13 december kon Signi, met behulp van de honden een sonarbeeld lokaliseren in het water, waarna de politie het, later in de week, weer verder overnam.
Ook de collega honden gaven dezelfde locatie aan en een intensieve dregactie volgde daags erna. Helaas op dat moment nog zonder resultaat.
Fijn was het dat de bevindingen van de zoektocht werden opgevolgd door de politie, daar de duikers niet konden/mochten duiken.
Des te specialer is het, dat Signi uiteindelijk Rob kon terug geven aan de familie, al blijft het natuurlijk een opvolging van ieders inzet…..Op 20 december zocht Signi opnieuw en kwam er een einde aan de 3 weken lange onzekerheid….

Noot familie: Eeuwig dankbaar voor jullie hulp – inzet om ons al die weken niet te laten vallen maar vastberaden ons te helpen in onze zoektocht naar ons (O)Pa! Ook zo bijzonder de samenwerking met jullie honden maar ook met ons als familie! Via Facebook namen jullie contact met onze dochter op en zoals jullie beloofd hadden, hebben jullie alle beloftes waar gemaakt!!! Diepe buiging voor jullie! Nu onze laatste energie en kracht voor een waardig respectvol afscheid van ons pap en liefste opa! We gaan hem missen maar nooit vergeten! ❤️

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies.

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3313396/vermiste-rob-van-berkel-75-dood-gevonden-in-de-dommel?fbclid=IwAR2ZTcwVF5zGt5hSdFZSgY23goB8YK9YMuyzjL-FsADeOxH8m5XZ3CZPuYc

https://www.mooirooi.nl/nieuws/human-interest/56247/-het-belangrijkste-is-dat-we-de-familie-rust-kunnen-geven-?fbclid=IwAR3rCqhht4F8HAJw3FxQb81HUJ4QiUS13t-ciX9M2CSEVwAREWMy21akgDI

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This