Donderdagavond 28 mei 2020 zocht Signi zoekhonden met de mantrailhond Power naar een vermiste man uit Weesp. Spoeddiensten werden geruild om zo snel mogelijk zekerheid te kunnen geven in deze vermissing. Vanuit het huis van de vermiste man, zocht de mantrailhond het meest recente spoor op. Na een spoor van meerdere kilometers gaf de hond te kennen dat ze dichtbij het eindpunt was.
Veel tijd was erna niet, door de invallende duisternis, om de locatie met de andere honden verder uit te werken.
De volgende dag zette de politie grootschalig in, met politiepaarden, Boa’s en veteranen. Deze gezamenlijke inzet, aan het einde van het spoor, leidde tot het terug vinden van de vermiste man. Helaas overleden. De vindplaats bevond zich op zo’n 300 m, vanwaar de mantrailhond gestopt was, op moeilijk begaanbaar terrein.
Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met het enorme verlies..

https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/29/03-zoekactie-diemerbos-naar-vermiste-man-uit-weesp.html?fbclid=IwAR38ZhIdiOZFP3HQFICJI_2y0G1TKcR6Fw3KemXUI5KBrd0UXTLp6u61KCM

https://www.weespernieuws.nl/nieuws/politie/174778/lichaam-pieter-houtekamer-gevonden-?fbclid=IwAR0MmKf0sj1E1F2aZicreU-1_aVjTmP3eSQq2qRrgh_L5zwlBJhOcmEBf4o

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

“Een documentairefilm over Signi Zoekhonden”

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Signi Zoekhonden is opgericht door Esther van Neerbos en Janette Kruit. Esther runt ook de dierenartspraktijk in Bakel. Nu is er over Signi Zoekhonden een documentaire gemaakt: ZOEK”.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This