0 items

Op zondag 26 april kon Signi zoekhonden eindelijk een einde maken, aan de meer dan 3 maanden durende vermissing, van Loek Streukens.
Na zoekacties op de maas in noord Limburg en het kanaal in Apeldoorn, kon op deze dag, Loek met zijn auto, gevonden worden in de Drenthse hoofdvaart bij Meppel.
Na lang aandringen kon Loeks vermissing overgaan, van een vrijwillige verdwijning, naar een verontrustwekkende vermissing.
Nader politie onderzoek maakte dat de reis van Loek steeds beter in beeld kwam, waardoor Signi het onderzoek op het water gerichter kon voortzetten, in overleg met de familie.
Na 3 1/2 maand kwam er eindelijk duidelijkheid.
Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden van Loek veel sterkte toe met het enorme verlies…

 

 

Lichaam gevonden in opgedoken auto bij Meppel
zondag 26 april 2020

De politie heeft tijdens een zoekactie in de Drentsche Hoofdvaart langs de N371 tussen Meppel en Havelte een auto uit het water gehaald met een lichaam erin.

Het kenteken van de auto komt overeen met het voertuig van een sinds januari vermiste Limburger. Het lichaam is naar het ziekenhuis overgebracht, waar een schouw zal plaatsvinden. De politie maakt de identiteit van de overleden persoon later bekend. Er wordt onderzocht hoe de auto in het water is beland.

De Limburger verdween op 9 januari vanuit Helden in een blauwe Volkswagen Polo. Het laatste teken van leven komt uit Drenthe. De telefoon van de man straalde in de omgeving van Nijeveen een telefoonmast aan. Dat is niet ver van de plaats waar nu de auto in het water is gevonden.

De stichting Signi Zoekhonden heeft volgens de politie onderzoek gedaan in het water langs de N371 en is op de auto gestuit. Een woordvoerder van Signi bevestigt dat. Signi deed al langer onderzoek naar de vermissing van de Limburger en zocht onder meer al in kanalen in de buurt van Helden en Apeldoorn. Met een sonarboot, honden en duikers is een deel van de Drentsche Hoofdvaart door Signi uitgekamd, totdat de auto werd gevonden.

Hond Power spoort lichaam vermiste Limburger op in Drentse Hoofdvaart
28 april 2020 Willem Horstman

Meppel – Een Mechelse herder van Signi Zoekhonden heeft zaterdag het voertuig met daarin het stoffelijk overschot van de vermiste Limburger Loek Streukens gevonden.

Zijn lichaam lag op ruim twee meter diepte in de Drentse Hoofdvaart bij Meppel. Het voertuig waarin hij zat was aan de zijkant beschadigd. Dit zegt Esther van Neerbos van Signi Zoekhonden.

Met een boot met daarop een Mechelse herder en sonarapparatuur werd zaterdag gespeurd in de Drentse Hoofdvaart tussen Meppel en Havelte.

De 36-jarige Limburger werd sinds 9 januari vermist. Zijn laatste teken van leven werd die dag rond 22.00 uur opgepikt via zijn mobiele telefoon bij een zendmast in Nijeveen, zo bleek uit onderzoek van de politie.
Vijf speurhonden

Signi Zoekhonden is een non-profitorganisatie die sinds 2004 met speciaal hiervoor getrainde honden op zoek gaat naar vermiste personen. Bij de stichting zijn zo’n vijftig vrijwilligers aangesloten en er wordt gebruik gemaakt van vijf honden: vier Mechelse herders en één labrador. De honden kunnen auto’s vinden die onder water liggen doordat zij heel goed menselijke geuren kunnen ruiken. Ook auto’s waar niemand meer in zit, kunnen op deze manier worden getraceerd.

Toen bleek dat Streukens al langere tijd werd vermist, nam de stichting zelf contact op met zijn familie. Die gaf aan hulp van Signi Zoekhonden erg te waarderen. De gezochte Limburger stapte op donderdag 9 januari in Helden in zijn blauwe Volkswagen Polo en reed daarna richting het noorden. Onderweg pinde hij bij drie tankstations. Als eerste in het Limburgse Maasbree, daarna langs de A50 bij Arnhem en als laatste verderop aan de snelweg A50 bij Apeldoorn.
Al eerder gezocht in Apeldoorns Kanaal en de Maas

„Aanvankelijk hebben wij gezocht in het Apeldoorns Kanaal. Dat was ongeveer een maand geleden. Toen was bij ons nog niet bekend dat een zendmast in Drenthe signalen van de mobiele telefoon van de vermiste man had opgepikt”, zegt Esther van Neerbos. Zo’n 40 kilometer van het Apeldoorns Kanaal werd onder de loep genomen. Er werd niets gevonden.

Daarna werd gezocht in de Maas in de omgeving van Kessel in Midden-Limburg. „Het kon zijn dat de man vanuit Apeldoorn terug was gereden naar Limburg en daar met zijn auto in de Maas was beland.” Kessel ligt op relatief korte afstand van Helden. Dit is de plaats waar familie van Streukens woont en waar de Limburger op 9 januari in de auto stapte. Tijdens de tien kilometer lange tocht over de Maas werden drie auto’s gevonden, maar niet de gezochte blauwe Volkswagen Polo.
‘Power rook menselijke geuren en sprong in het water’

Toen duidelijk werd dat de vermiste man mogelijk in de buurt van Nijeveen was geweest, werd zaterdag gekeken in de Drentse Hoofdvaart. „Al vrij snel rook onze Mechelse herder Power daar menselijke geuren en sprong in het water. Met sonarapparatuur konden we de vorm van de auto zien en het was heel goed mogelijk dat dit een Volkswagen Polo was.”

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This