0 items

Tientallen vrijwilligers zoeken naar vermiste Matthew McCombe
23 maart 2020,

Afgelopen weekend hebben tientallen vrijwilligers gezocht naar de vermiste Schot Matthew McCombe. De 21-jarige man uit het Schotse Glasgow is sinds vorige week zaterdag vermist.

McCombe is die ochtend van 14 maart voor het laatst gezien bij de Amsteldijk, in de omgeving van de Berlagebrug. In die omgeving werd ook gezocht, in de Amstel maar ook in de verre omgeving van de plek waar hij voor het laatst is gezien.

De zoekactie werd gedaan door tientallen vrijwilligers van het Veteranen Search Team en de specialisten van Signi-zoekhonden. Het zoekgebied lag vanaf de Berlagebrug tot en met de treinsporen langs de Archimedeslaan inclusief alle sportvelden in de Watergraafsmeer. Er is ook in de Amstel en in de sloten rondom de Amstel gezocht door honden en duikers, maar Matthew is niet gevonden.

Het Landelijke Team Onderwater Zoekingen is vorige week ook al met de sonarapparatuur gezocht naar McCombe.

Mccombe had op het moment van zijn vermissing geen jas aan, maar droeg wel een shirt met lange mouwen van Stone Island. Daarnaast had hij donkerblauwe jeans en sneakers aan. Bovendien had de Schot een horloge om.

Volgens de politie heeft Mccombe geen geld bij zich. Ook liggen al zijn persoonlijke eigendommen nog in het hotel waar hij verbleef. Wie de jongen heeft gezien na 6.44 uur, wordt gevraagd om contact op te nemen.

Op zaterdag 21 maart, einde van de middag,  zocht Signi zoekhonden met 2 mantrailhonden en 3 zoekhonden, in Amsterdam, naar de vermiste Matthew. De mantrailhonden kregen de geur van Matthew aangeboden en de zoekhonden verifieerden de eindlocatie van de mantrailhonden en zochten langs de kades op zoek naar de ‘dode’ geur.  Eerder die dag, werd er in de omliggende wijken, gezocht door het het veteranen team.
Op zondag 22 maart vervolgde Signi zoekhonden haar zoektocht vanaf de boot, met honden, sonar en duikers. De duikers zochten intensief langs de kades rondom de Berlage brug. Het troebele water gaf voor de duikers maar een zicht van 10 cm onder water. Ondanks, dat de duikers een flink stuk hadden afgedoken, werd Matthew die dag niet gevonden.

 

Op dinsdag 31 maart zocht Signi zoekhonden opnieuw langs de oevers van de Amstel naar een geur van Matthew. Op 1 km afstand van de Berlage brug sloegen de honden opnieuw aan.
Op woensdag 1 april stond Signi zoekhonden in de startblokken, om hier een vervolg aan te geven vanaf de boot, met honden, sonar en duikers. Dit was niet meer nodig. Een bericht van de politie gaf aan dat Matthew in het water gevonden was. Uiteindelijk nog zo’n 2,5 km van de Berlage brug verwijderd.

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Matthew veel sterkte toe met het verlies…..

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This