0 items

Belandde vermiste Max Meijer (23) in het water? “Helaas een al te bekend scenario”
Jan Aelberts 11-12-19

Voor de familie en vrienden van de vermiste Max Meijer (23) zijn het bange dagen. De jonge Nederlander is sinds zondagochtend 6 uur vermist na een nachtje stappen in Antwerpen. Zijn auto bleef achter, zijn weekendtas met kleding onaangeroerd. Hij werd voor het laatst gezien in het Antwerpse Schipperskwartier. Ondertussen verspreidde de federale politie een opsporingsbericht. De familie vreest dat hij net als zovelen voor hem in het water sukkelde en niet tijdig kon ontsnappen. “We lopen niet op de feiten vooruit, maar dit scenario is ons helaas al te bekend”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

Een officieel opsporingsbericht naar de vermiste Max Meijer (23) kwam er woensdagavond. Alles wijst dan ook in de richting van een onrustwekkende verdwijning. De jongeman verdween zondagochtend 8 december om 6 uur in het Schipperskwartier nadat hij nog een pita at bij pitabar Kababu in de Schippersstraat. Zijn auto bleef staan, zijn weekendtas onaangeroerd. Maandag daagde hij niet op op zijn werk. Familie en vrienden namen dinsdagmiddag alvast het heft in eigen handen en deelden foto’s van de jongen uit, zonder resultaat. De vraag blijft: wat is er met Max gebeurd?

Eén van de logische pistes is dat Max het water in sukkelde. Ook de familie vreest dat scenario. “De politie zegt dat we ons alleen aan feiten moeten houden”, zegt zus Amy. “Maar je gaat toch dingen lezen. Mensen die uit Antwerpen komen zeggen dat veel jonge mannen daar verdwijnen en in het water terechtkomen.”

Ben Vanleene
Dat bevestigt ook commissaris Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. “Zeg nooit nooit. Een ander piste is en blijft mogelijk, maar dit mag niet te lang meer duren. Onlangs nog zagen we helaas een vergelijkbaar scenario na de verdwijning van Antwerp-supporter Ben Vanleene. Al te vaak belanden mensen na een avondje stappen in het water en dan is de kans op overleven klein.”

De afgelopen tien jaar verdwenen inderdaad heel wat mensen op die manier in Antwerpen. Wie in de dokken of de Schelde terechtkwam en niet onmiddellijk gered werd, bleek bijna zonder uitzondering kansloos. Een overzicht.

KRIS VAN CAMP:
In 2010 verdween Kris Van Camp (32) na een feestje in Café D’Anvers. Hij sukkelde aan de Rijnkaai in het water. Zijn lichaam werd later in de Schelde ter hoogte van Kruibeke opgevist. Het lijk lag al lange tijd in het water. De 32-jarige Van Camp verdween in de vroege ochtend van 21 november 2010 toen hij na een vrijgezellenavond met vrienden nog wat op zijn eentje wilde rondhangen in de Antwerpse discotheek Café d’Anvers. Bewakingsbeelden registreerden de man nog tot 5 uur ’s ochtends in de discotheek en wat later iets verder op de parking van Hangar 26. Sindsdien werd niets meer van hem vernomen.

ELIF TEKUIT:
Op 13 maart 2012 verdween de 27-jarige Elif Tekuit in Antwerpen. De jonge vrouw vertrok op die dag met haar zwarte Mitsubishi naar haar werk, sindsdien is ze spoorloos. De wagen van Elif werd op 31 maart teruggevonden aan de Gerlachekaai in Antwerpen, volgens familie een buurt waar ze nooit kwam.

VRIENDEN WOUT EN KAY:
In de nacht van 5 op 6 december 2012 sprongen de twee vrienden Wout en Kay in de Schelde vlakbij het Antwerpse stadscentrum. Wout riep dat hij zelfmoord wilde plegen en sprong de rivier in. Vriend Kay sprong hem achterna in een poging zijn vriend te redden. Geen van de twee jongens overleefden het ijskoude water.

HODEI EGILUZ DIAZ:
De Baskische jongeman van 23 jaar liep in de nacht van 18 op 19 oktober 2013 dronken over de Brouwersvliet, in de buurt van de dokken rond het MAS, richting huis. Onderweg werd hij overvallen. Hodei was ruim 2 jaar vermist. Zijn ouders lanceerden regelmatig oproepen naar getuigen en veel mensen hielpen intensief bij zoekacties naar de student. Zelfs Real Madrid en Ronaldo draafden voor een wedstrijd op in truitjes met het gezicht van Hodei op. Uiteindelijk werd zijn lichaam pas begin 2016 teruggevonden in het Kattendijkdok. Duikers ontdekten het stoffelijk overschot van de Bask bij bergingswerken van de badboot die er enkele maanden eerder was gezonken. Het gerecht gaat ervan uit dat Hodei in het water is beland en verdronken, nadat hij twee keer was overvallen in de omgeving van het Schipperskwartier.

STEVEN MBOYO:
In februari 2014 verdween Steven Mboyo ‘Bakenda’, twee dagen na zijn 24ste verjaardag. De jongeman werd op 12 maart, drie weken na zijn verdwijning, uit het Vijfde Havendok opgevist. Zijn laatste gsm-signaal was aan het Bonapartedok. Voor de familie staat het vast dat Steven is vermoord na een feest in Café d’Anvers. Daar kregen de jongeren ruzie en werden buitengezet.

JOSÉ DE OLIVEIRA:
Op 27 september 2014 verdween José De Oliveira (40) in de omgeving van de Lange Brilstraat. Hij werd dood aangetroffen in het Willemdok.

KAREL ANDRIES:
Karel Andries (58) uit Deurne verdween op 3 december 2014. Vrienden vonden enkele dagen later zijn auto aan de Sloepenweg. Pas drie maanden later, in maart 2015, werd zijn lichaam gevonden aan diezelfde Sloepenweg. Andries, die bij de dienst Feestelijkheden van de stad Antwerpen werkte, verdween op 3 december. Vrienden vonden enkele dagen later zijn auto terug.

GLENN MANNAERTS:
Eind oktober 2014 dook Glenn Mannaerts (21) na een feestje in het Willemdok, maar botste met zijn hoofd tegen een loopbrug. Dat werd hem fataal. De vader van de jonge student, Eric Mannaerts, ijverde na de dood van zijn zoon voor een hekwerk aan het Willemdok en Bonapartedok. Dat kwam er in 2018.

CEDRIC WILLEMEN:
Op 1 april 2015 werd het lichaam van de 21-jarige Cedric Willemen gevonden in de Schelde ter hoogte van de Petroleumkaai. De student uit Hasselt verdween drie weken geleden na een avondje uit in een danscafé aan de D’Herbouvillekaai, op zowat een kilometer van de plaats waar hij gevonden werd.

DIDIER BARTHOLOMEUS:
Didier Bartholomeus (25) uit Schilde verdween in de nacht van 26 op 26 september 2016 nadat hij zijn verjaardag had gevierd in The Villa op het Eilandje. Hij zou door een illegale taxichauffeur naar huis worden gevoerd, maar die liet hem finaal achter in de buurt van de Oost- en Vaartkaai. Didier, die te veel had gedronken, sukkelde er in het water. Zijn lichaam werd een paar dagen later gevonden.

58-JARIGE MAN UIT DEURNE:
In het Willemdok wordt op 7 augustus 2017 het lichaam van een 58-jarige Deurnenaar gevonden. Alles wijst erop dat de man een dag eerder in het water terechtkwam na een avondje stappen. Er wordt verondersteld dat hij in het water wilde plassen en zich misrekende.

MARC CARRYN:
Op 21 augustus 2017 raakt de 57-jarige architect Marc Carryn vermist na een wandeling op de kaaien. Hij viel in het water en werd meegesleurd door de sterk stroming. Vier dagen later, op vrijdag 25 augustus, werd het levenloze lichaam opgevist uit de Schelde.

BEN VANLEENE:
Op 10 november van dit jaar raakte de 28-jarige Ben Vanleene vermist nadat hij zijn club, Antwerp, een laatste keer zag winnen van Club Brugge in het Bosuilstadion. Exact twee weken later, op 24 november, werd een lichaam gevonden in het Antwerpse Straatsburgdok. Op woensdag 27 november bevestigde het parket dat om het lichaam van Ben ging. Begin deze maand namen familie en vrienden afscheid van hem.

https://www.pzc.nl/antwerpen/belandde-vermiste-max-meijer-23-in-het-water-helaas-een-al-te-bekend-scenario~ac003d77/?referrer=https://www.google.nl/

Op zaterdag 21 december 2019 zocht Signi zoekhonden in Antwerpen naar de sinds 8 december vermiste Max. In overleg met de Antwerpse politie werd verder gezocht vanaf het laatste camerabeeld, waar Max nog op te zien was, in de nacht dat hij verdween. Mocht de mantrailhond eindigen bij een van de havens, dan zou de volgende dag een zoekactie met boot, honden, sonar en eventueel duikers volgen.
Helaas eindigde het spoor van de mantrailhond bij de zeer snelstomende Schelde. Hier zou geen verdere inzet door Signi kunnen plaatsvinden.
Op 10 januari 2020 werd Max zijn lichaam 200 meter stroomafwaarts gevonden.
Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden van Max veel sterkte toe…

 

 

https://www.bd.nl/brabant/familie-over-verdronken-max-meijer-die-vreemde-bubbel-waar-we-in-zaten-knapte~abadfed6/?fbclid=IwAR3Eu07hlGmOUq8UmXhNDDu4YDs_byTv6u2KN-KaJs36foisjNpien6hgv0

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This