0 items

Na tien dagen nog steeds geen spoor van vermiste Reekenaar
18-11-2019 om 10:10 Door De redactie van Arenalokaal.nl

REEK/OVERLANGEL – De familie van Jérôme de Roo uit Reek tast nog steeds in het duister over zijn plotselinge verdwijning tien dagen geleden. Van de vermiste man (31) is al tien dagen geen enkel teken van leven vernomen, sinds vrijdag 8 november 17.30 uur. Rond die tijd is hij bij zijn werk in Ravenstein vertrokken. Zijn grijze auto is leeg aangetroffen op de eerste parkeerstrook aan de Dorpenweg N277 tussen Overlangel en Reek. De auto werd langs de kant van de Dorpenweg gevonden met de alarmlichten aan. Ondanks een zoekactie van de politie ontbreekt elk spoor. Er is geen enkel aanknopingspunt over waarom De Roo verdwenen is en waarnaartoe.

De familie is ten einde raad en maakt zich ernstige zorgen. Een zoekactie van de politie met speurhonden van de politie leverde niets op. Ze hebben gezocht rondom de Putwielen, een natuurgebied met water dat grenst aan de parkeerhaven waar de auto van De Roo gevonden is. Verder is zijn vermissingsbericht op social media volop gedeeld. Dit leverde enkele getuigen op die de grijze auto vrijdag 8 november hebben zien staan met knipperende alarmlichten. Zo is inmiddels bekend dat het voertuig er om 18.30 uur al stond, maar dat er niemand inzat. De politie trof de auto zondagochtend 10 november aan met een lege accu.

Oproep
Inmiddels is er een recentere foto van De Roo gepubliceerd. Eentje van drie maanden oud. Hierop draagt hij kleding die hij hoogstwaarschijnlijk op de dag van zijn verdwijning ook aanhad. De familie roept mensen die eerder op de avond iets gezien hebben of meer weten, zich te melden. Dit geldt ook voor automobilisten met een dashcam die daar rond die tijd gereden hebben. Weet je iets dat deze zaak kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

https://www.bd.nl/oss-e-o/familie-maakt-zich-zorgen-om-vermiste-jerome-31-uit-reek-ik-weet-niet-meer-wat-ik-kan-geloven~ad69cbf4/

Na de zoekactie van de politie, kreeg Signi zoekhonden de gelegenheid om te zoeken met de specifieke geur van Jerome.
De honden liepen vanuit de auto het weiland in en gaven aan bij de waterpartijen ernaast. Naar aanleiding van deze bevindingen werden boot, sonar en duikers ingezet. Helaas leverde dit niet een concreet terugvinden van Jerome op, behalve dat de honden nog steeds lucht hadden.
In de weken erna waren er ook signalen dat Jerome zich elders kon bevinden, waardoor de zoekacties op een lager pitje kwamen.
Toen ook deze signalen loos alarm bleken en Jerome nog altijd vermist was, werd een nieuwe zoekactie gepland.
Helaas bleek dit niet meer nodig te zijn en werd zijn lichaam een stukje stroomopwaarts gevonden, een privé terrein met schapen, waar Signi de honden, helaas, niet verder de geur heeft laten uitwerken.

Lichaam vermiste Jérôme de Roo (31) na zes weken gevonden
Geschreven door Michelle Peters

HERPEN – Na zes weken tussen hoop en vrees geleefd te hebben, heeft de familie van de vermiste Jérôme de Roo (31) uit Reek vrijdagavond slecht nieuws gekregen. Zijn lichaam is gevonden in het water aan de Dorpenweg in Herpen.

Op vrijdag 8 november vertrok Jérôme van zijn werk in Ravenstein, richting zijn huis in Reek. Maar, daar kwam hij nooit aan. Zijn auto werd langs de kant van de Dorpenweg gevonden met de alarmlichten aan. “Via een oproep op Facebook kwamen we erachter dat de auto er die vrijdag al aan het eind van de middag stond, met een andere auto erachter”, vertelt Karin de Roo van de Werff, Jérôme’s tante, aan Omroep Brabant.

Een week later werd met speurhonden gezocht in het gebied, maar dat leverde niks op. Vrijdagavond werd in het water een lichaam gevonden. “We moeten het nog identificeren, maar het kan niet anders dan dat het Jérôme is”, zegt Karin.

Voor ons is het heftig
Karin kan nog niet goed bevatten wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd is. “Dit zijn verhalen die je hoort van anderen. Maar nu overkomt het ons. En dan staan wij er nog iets verder van weg dan zijn ouders. Voor ons is het heftig, maar voor hen helemaal. Ik hoop dat ze het nu kunnen afsluiten.”

Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is met Jérôme. De politie onderzoekt de zaak, maar zegt dat het waarschijnlijk niet om een misdrijf gaat.

https://www.doneeractie.nl/waardig-afscheid-voor-j-233-r-244-me-de-roo/-40430

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met het verlies…

 

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This