0 items

Op 4 september 2019 zocht Signi zoekhonden voor de derde keer naar een vermiste man uit Geleen.
Daar hij niet meer thuis was gekomen, werd een ongeluk gevreesd. Onbekend was, sinds wanneer en welke dag hij daadwerkelijk vermist was, waardoor het recherche onderzoek m.b.t.  camerabeelden bemoeilijkt werd.
Daar de man moeilijk ter been was en openbaar vervoer uitgesloten was, was dit een inzet, die grote slagingskans zou hebben. Maar niets was minder waar….

Alhoewel de vermiste, alles te voet vanuit huis deed, liepen er veel (dezelfde) sporen, maar de axis radius zou klein zijn.
Vreemd was dat de honden niet verder kwamen, met het laatst gekozen spoor, tot de achterkant van de flat.
Met veel aandringen, kozen de honden toch voor een langer spoor (langer dan in eerste instantie verwacht werd), maar alle gekozen sporen, eindigden weer bij huis.
Besloten werd om de omgeving uit te kammen met de zoekhonden. Alle bosschages in de omtrek werden afgezocht, maar ook dat leverde niets op.
Toen kwam er nieuwe informatie. Mogelijk was de man al langer vermist: op 18 augustus zou de vermiste naar een markt in Guttecoven zijn gegaan, maar mogelijk niet meer thuis gekomen zijn. Zijn gekochte spullen waren immer niet thuis gevonden.
Dit zou inderdaad de reactie van de mantrailhonden verklaren. De bus vertrok immers aan de achterkant van de flat.

Vol goede moed werd de zoektocht in Guttecoven hervat. Immers daar zou maar 1 spoor te vinden zijn.
De mantrailhond volgde het spoor richting Born, een plaatsnaam die de vermiste, die dag, nog had laten vallen.
In Born aangekomen hield het spoor op bij de snelweg, de A2. Langs en onder de snelweg werd gekeken, maar niemand aangetroffen. Besloten werd om ruggespraak met de familie te hebben, alvorens een ‘verse’ mantrailhond in te zetten.
Op dat moment kwam het trieste bericht. Meneer was, helaas overleden, aangetroffen langs de A2!
Blijkbaar had de vermiste de kortste route naar huis gekozen en zijn weg langs de snelweg vervolgt… in dit geval tot Urmond, halverwege de tocht van 10 kilometer naar huis…

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden veel sterkte toe……

De politie doet melding van de vermiste man uit Geleen.

De 66-jarige man uit Geleen wordt vermist sinds vrijdag 23 augustus. “Hij slikt ook bepaalde medicatie, het is dus erg belangrijk dat de man snel gevonden zal worden”, laat een woordvoerder van de politie weten. “De familie heeft hem als vermist opgegeven.”

Signalement
De man is spastisch. Volgens de politie houdt de man zich veelal op in de omgeving van Geleen-Centrum en winkelcentrum Zuidhof in Geleen. Hij draagt vermoedelijk een oranje/koperachtige jas en een bril.

 

Lichaam gevonden in berm snelweg A2
Sem Caelen, 4 september 2019

Bij de snelweg A2 ter hoogte van Urmond is woensdagmiddag in de berm een lichaam gevonden.
Het stoffelijk overschot werd tijdens maaiwerkzaamheden in de berm van de rijbaan in noordelijke richting gevonden.

Schermen
Iets na 13:00 uur werd melding gemaakt van de vondst. De politie kan nog geen details verstrekken. Later in de middag zijn er schermen geplaatst en is begonnen met forensisch onderzoek. Hoe lang dat gaat duren is nog onduidelijk.

File
Er werd enige tijd een rijstrook van de A2 afgesloten. Daardoor ontstond al snel een kilometerslange file, meldt de ANWB. Rond 13:45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/lichaam-gevonden-tijdens-maaiwerkzaamheden-langs-a2/

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This