0 items

Op 2 en 3 september 2019 zocht Signi zoekhonden naar de sinds 1 week vermiste Pepijn. Talloze zoekacties hadden al plaatsgevonden.
Gestart werd m.b.v. een mantrailhond vanuit huis. De situatie werd sterk bemoeilijkt door de vele sporen vanuit huis. Na 1 week is het moeilijk om direct het laatste spoor op te pikken. Sporen die veel gebruikt worden, kunnen overheersen.
De mantrailhond pikte na een week Pepijns spoor op naar verschillende geliefde plekken van hem. Zonder voorkennis liep de hond naar het moestuintje van zijn oom, een veel gebruikte hut en een geliefde visplek. Na een spoor van enkele kilometers liep dit spoor weer richting huis, wat betekende dat de mantrailhond daar opnieuw opgestart moest worden.
Op dat moment kwam het trieste bericht dat Pepijn gevonden was. Een plaats waarvoor de andere uitgang in de brandgang gebruikt was om daar te komen.
Signi zoekhonden wenst de familie veel stekte toe met het verlies van Pepijn….

Lichaam van vermiste Pepijn gevonden in Gorinchem: ‘Hij heeft nu rust’
Jelle den Toom 03-09-19

De politie heeft dinsdag een overleden persoon aangetroffen aan de Arkelsedijk in Gorinchem. Het gaat om de 22-jarige Pepijn die sinds 25 augustus werd vermist. ,,Aan deze nachtmerrie is een einde gekomen’’, aldus zijn moeder.

Het lichaam werd gevonden aan de Arkelsedijk. ,,Het onderzoek naar de identiteit zal naar alle waarschijnlijkheid pas morgen worden afgerond’’, liet een politiewoordvoerder dinsdagavond weten.

Even later plaatste zijn moeder op haar Facebook een bericht. ,,Het is voorbij. Aan deze nachtmerrie is een einde gekomen. Pepijn heeft nu rust.’’ Ze bedankt iedereen die haar de afgelopen weken heeft gesteund. ,,Het is hartverwarmend.’’

Moeder vermiste Pepijn (22) is machteloos: ‘Het is alsof hij is opgelost’
Jelle den Toom 03-09-19, 06:08

Al meer dan een week hebben familie en vrienden geen enkel teken van leven vernomen van Pepijn (22) uit Gorinchem. ,,Het is alsof hij is opgelost’’, zegt zijn moeder.

,,We leven tussen hoop en vrees. Het is zo’n onzekere en machteloze situatie’’, vertelt de 49-jarige moeder. Haar zoon Pepijn vertrok op zondagmiddag 25 augustus in verwarde toestand vanaf de Willem de Vries Robbeweg in Gorinchem. Sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor.

Zijn ouders, zusje (19), broertje (12) en andere familieleden maken zich vreselijke zorgen om Pepijn, maar gaan niet bij de pakken neerzitten. Zo heeft Pepijns moeder de hulp ingeschakeld van de stichting Signi Speurhonden.

Eerdere zoekacties van de politie leverden tot dusver niets op. De inzet van een politiehelikopter en een sonarboot waren tot dusver tevergeefs.

De moeder besloot afgelopen zondag om zelf ook op zoek te gaan naar haar zoon, in het Lingebos en langs de rivier de Linge. ,,Een uur na mijn oproep op Facebook stonden er veertien mensen om te helpen. Zelfs mensen die er met de hond aan het wandelen waren, hielpen spontaan mee’’, vertelt ze. Maar ook deze speuracties waren zonder resultaat.

De Gorcumse is desalniettemin erg blij met de hulp die zij van alle kanten krijgt. ,,Het is hartverwarmend. We hebben die steun hard nodig in deze onzekere tijd.’’ Niet alleen bekenden steken de familie een hart onder de riem. Zo is ook burgemeester Reinie Melissant langs geweest om haar medeleven te betuigen.

Drugswereld
Dousis vermoedt dat de drugsverslaving van haar zoon de oorzaak is van zijn verdwijning. ,,Hij is een multi-gebruiker: drugs, alcohol, medicijnen’’, somt zijn moeder op. ,,Pepijn heeft een vorm van autisme, maar hij is heel slim. Hij is een persoon die alles doorheeft en daardoor dingen oneerlijk vindt. Doordat er zoveel in zijn hoofd omgaat, is hij gaan gebruiken. Zodat hij die dingen een beetje kon vergeten.’’

Toch was er enkele weken geleden goede hoop op verbetering. Pepijn liet zich vrijwillig opnemen in de Bouman kliniek in Rotterdam. ,,Hij wilde van zijn verslaving afkomen. Hij was vol goede moed, maar na twee weken was hij daar alweer weg. De dag voor zijn verdwijning was hij weer thuis’’, legt zijn moeder uit.

Op de donderdag voor zijn verdwijning heeft de moeder haar zoon voor het laatst gezien. ,,Ik ging op vakantie dus ik heb hem nog wat geld gegeven, voor een wietje. Pepijn ging logeren bij mijn moeder, zijn oma.’’

Hij heeft echt afscheid genomen van zijn oma en is daarna op zijn slippers vertrokken.

Bang
Bij zijn grootmoeder maakte de 22-jarige Gorcumer een angstige indruk. ,,Hij was heel bang. Mijn moeder mocht de voordeur niet opendoen, voordat ze had gekeken wie er voor de deur stond. Maar we weten niet waarom hij zo angstig was.’’

Op zondag vertrok hij. ,,Hij heeft echt afscheid genomen van zijn oma en is daarna op zijn slippers vertrokken. Sindsdien hebben we niets meer van hem gehoord.’’

De moeder houdt alle scenario’s open totdat haar zoon is gevonden. ,,Het blijft gissen. Het zou kunnen dat hij een overdosis heeft genomen op een rustig plekje. Maar het zou ook wel een afrekening kunnen zijn vanuit de drugswereld. Mijn gevoel zegt in ieder geval dat hij niet meer leeft.’’

De politie gaat momenteel nog niet uit van het laatstgenoemde scenario. ,,Daar zetten wij nu niet op in, maar ook bij ons staan alle scenario’s nog open’’, aldus politiewoordvoerder Mirjam Boers. Dinsdag gaat de politie verder met zoeken. ,,We gaan in de buurt van Gorinchem langs de strandjes aan de Merwede varen.’’

Tips
De familie vraagt om naar Pepijn uit te kijken en om tips te melden bij de politie. Pepijn droeg op de dag dat hij vertrok een zwarte joggingbroek, een donkerblauw T-shirt en badslippers. Hij is 1,88 meter lang en heeft een tenger postuur. Tips kunnen worden gemeld via 0900-8844 of via 112.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This