0 items

Beste allen,

Graag wil ik via deze weg, namens de familie van Dirk, Esther van Neerbos van de stichting Signi zoekhonden hartelijk danken voor hun ongelooflijke, geweldige inzet naar de zoektocht van Dirk Dalebout.
Daar waar nog enkele tips binnenkwamen uit Breda, en de politie er eigenlijk niet veel mee kon, is Esther van Neerbos van Signi zoekhonden benaderd, en heeft de familie ter harte hun ( kosteloze ) diensten aangenomen. Er is weer hoop!!
Er is meteen actie ondernomen en op 13-8 volgt de 1e hond een spoor naar Dirks lievelingsplek, bij het water bij de brug, er is weer hoop! Op 15-8 volgt de 2e hond ook het spoor naar het water, een stukje stroomafwaarts en tevens een plek waar Dirk graag kwam. Gelukkig kunnen we blijven hopen, omdat op 17 augustus Esther besluit eerst het water te gaan checken, omdat ook de 2e hond naar het water is gelopen.
Esther en haar team speuren het water af met de daarvoor speciaal getrainde hond, en sonar apparatuur. Door Weer en wind,  trotseren Esther en haar team de zoektocht van 13u tot 18u , de stroming bemoeilijkt de zoektocht, maar in het eerste haventje springt de hond meerdere malen op dezelfde plek in het water, Esther laat de volgende zoektocht aan de politie over, die plaats zal vinden op 19-8 er is weer hoop!
Maar de politie vind niets tijdens deze zoektocht.
En nu??
Om op het water te mogen zoeken moeten er vergunningen aangevraagd worden bij RWS en politie. Zo ook een afzetting op het water voor vrachtschepen etc. Er komt veel bij kijken achter de schermen en moet er veel geregeld worden.
Esther laat weten dat ze op 25-8 wil gaan duiken met haar team, vergunningen zijn rond, er is gelukkig weer een sprankeltje hoop!!
Ondertussen volgt op 22 augustus een vierde zoekactie met een derde mantrailhond. Deze hond volgt vrijwel hetzelfde spoor als de eerste mantrailhond. Met 1 verschil, waar de eerste hond voor de snelweg op en neer liep, wilde deze hond perse oversteken. Beide honden werden omgeleid naar de oversteekplaats en vervolgden daardoor de route naar Dirks lievelingsplek.
Op 25 augustus volgt weer een spannende dag voor de familie, die dankbaar zijn dat Esther en haar team nog niet opgeven!! Esther en de duikers zoeken langs de gehele kade van 13u tot 19u, maar zonder resultaat.
En nu??
Esther laat op 29 augustus weten dat zij de 2 bosjes nog wil komen checken op 2 september. Omdat RWS een gesloten hek heeft, moest eerst geregeld worden dat iemand het hek moest openen. Ook zou ze het stukje kamp daarin meenemen. Bosschages aan de andere kant van de betreffende snelweg en langs de route van de honden.
Op zaterdag 31aug word Dirk gevonden, dankzij een tip van een buurtbewoner….aan de overkant waar de honden de snelweg wilden oversteken….
Met ontzettende grote waardering en respect!! Willen wij Esther van Neerbos en haar team van de Signi zoekhonden hartelijk danken voor hun vrijwillige inzet!!
Jullie zijn van onschatbare waarde!!
Jullie zijn fantastisch!!
Jaarlijks zijn er zo’n 40.000 vermisten waarvan veelal terugkeren. Maar ook niet allen! Het is voor de nabestaanden niet te verteren wanneer zij niet meer terug gevonden worden….
Signi zoekhonden is een non profit stichting die bestaat uit donaties.
Zij hebben inmiddels zo’n 415 personen terug weten te brengen bij hun dierbare…
Zij hebben inmiddels 54 vrijwilligers en werken doorgaans met 5 zoekhonden..
Stichting Signi zoekhonden

 

Speurhonden vinden nieuw spoor van vermiste man (52)
Door: Amber Kuijs zaterdag 17 augustus 15:28 – 2019 Politie

BREDA – De vermiste Dordtenaar is nog altijd niet gevonden. Vandaag brengt het AD naar buiten dat twee speurhonden afzonderlijk van elkaar een nieuw spoor hebben gevonden. De dieren leidde afgelopen week naar nagenoeg dezelfde plek langs de Laan der Verenigde Naties, onder de rook van de Zwijndrechtse brug.

De acties werden gehouden door Stichting Signi Zoekhonden. Zij boden vrijwillig aan op de familie van de 52-jarige man te helpen. Vorige week leidde speurhond Bono tot een spoor dat via een bankje bij een vijver aan de Viottakade naar de achterkant van het treinstation in het centrum ging. De twee honden van Signi liepen de andere kant op, richting het water van de Oude Maas. Volgens de familie, zo meldt AD, was dit een plek waar de man graag kwam. Toch hoeven de sporen nog niks te zeggen.

Vandaag wordt de speurtocht met een van de twee honden van Signi hervat bij de bewuste plek achter het BP-benzinestation. Dat gebeurd vanaf het water van de Oude Maas. Eerder deed de politie daar ook al onderzoek met een eigen speurhond.

Breda
De man is sinds 1 augustus vermist. Hij vertrok in die nacht om 02.00 te voet uit zijn woning in Dordrecht. Vrijdag 2 augustus komt er een serieuze tip binnen waaruit bleek dat Dirk in Breda was. Hij werd uiteindelijk niet aangetroffen. In de dagen die volgen blijven veel mensen uitkijken en komen speciaal naar Breda om mee te helpen in de zoektocht naar de vermiste man.

https://www.ad.nl/dordrecht/op-zoek-naar-vermiste-dirk-als-de-hond-wat-waarneemt-springt-ze-in-het-water~a39b2066/

https://www.ad.nl/dordrecht/de-nachtmerrie-is-voorbij-nu-dirk-is-gevonden-een-maand-tussen-hoop-en-vrees-geleefd~a98b6b95/?fbclid=IwAR0OAAjOQnvU9BPNBT4d6xkT0Ti4FMPo6JjlpR7VIjPFZRoIRntFyi1cuTg

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden van Dirk veel sterkte toe met het verlies…..

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This