0 items

Op zaterdag 24 augustus, zocht Signi zoekhonden naar een sinds 12 dagen vermiste vrouw in de regio Utrecht. Meerdere zoekacties, door anderen, hadden tot nu toe, niet tot resultaat geleidt.
Tijdens 1 van de deze zoekacties werd een vriend van de vermiste getipt, om Signi zoekhonden in te zetten. In overleg werd een zoekplan in gang gezet.
Helaas waren de omstandigheden niet gunstig. De temperaturen stegen tot boven de 30 graden en de weg, waar de vermiste voor ‘t laatst gezien was, werd die dag opnieuw geasfalteerd.
Twee pogingen om het spoor op te pakken lukten niet, het onkruid in de berm stond meer dan 1 meter hoog en de weg zelf was niet toegankelijk.
Na 3 uur, was het asfalt eindelijk afgekoeld en de weg begaanbaar.
Nu pakte de mantrailhond Paddle het spoor moeiteloos op.
Na een spoor van ongeveer 1 km stopte de hond en was het duidelijk dat dit het eindpunt was.
Een 2e hond werd gehaald en de zoekhond Fellow kreeg de laatste 50 meter van het spoor opnieuw aangeboden. Direct schoot de hond het dichte struikgewas in en traceerde de vermiste, achter het hoge struikgewas, in het water.
Aan 12 dagen onzekerheid kwam een einde, al was de uitkomst intens verdrietig. Dit keer kon een langdurige vermissing voorkomen worden.
Signi zoekhonden wenst de achterblijvers veel sterkte toe met het verlies….

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1952085/lichaam-de-bilt-is-vermiste-vrouw-uit-ijsselstein.html

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This