0 items
Vrijdag 2 augustus  2019 kreeg Signi het verzoek om een vermiste kat op te sporen. Normaliter verwijst Signi deze inzet door naar andere organisaties, om de focus van de honden op vermiste mensen te houden.
Maar dit keer betrof het de kat van een geliefd Signi lid. Dit Signi lid had wel ruim 500 km spoor voor de honden van Signi gelopen. Voor deze kat een uitzondering dus.
Het was geen simpele opgave. In een tuin van ruim 1 hectare en veel begroeiing, waar 16 katten samen leven, was er 1 kat van 17 jaar vermist.
Deze was nieuw in de groep en door een vervroegde ontsnapping, genoot hij al 3 dagen van zijn vrijheid, waarbij hij de laatste 2 dagen niet meer gezien was.
Bij een kat van 17 genoeg reden tot zorgen.
Als eerste werd P.D. ingezet. Haar opleiding in mantrailen is nog niet helemaal klaar, dus na de inzet, nog genoeg tijd om de focus weer volledig op mensen te zetten.
Nadat P.D. aan het mandje van de vermiste kat had gesnuffeld, dook de hond al binnen enkele minuten onder een bosje bij het prieeltje. Op dat moment zagen we iets wegschieten.
De hond vervolgde het spoor tot in de hoek van de tuin waar het ophield, andere katten negerend. Maar de kat was nog niet in zicht
Vervolgens werd Fellow ingezet, meer zekerheid was toch gewenst. Na aan het mandje gesnuffeld te hebben, stond ook Fellow binnen enkele minuten tegen een boom in dezelfde hoek van de tuin te blaffen. Na lang turen werd de kat gespot.
Nadat de zoekploeg verdwenen was, kwam de kat voor een beetje eten gelukkig naar beneden.
Daar de slaapplaats nu bekend was (het bosje bij het prieeltje), werd de kat de volgende dag vanaf daar, weer naar binnen gelokt, eind goed, al goed.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This