0 items

Het oranje bootje laat een reeks van herinneringen achter bij Signi zoekhonden. Meer dan 25 jaar trouwe dienst in de opsporing van verdronken mensen. De jeanneau new matic security werd destijds overgedragen door Fons Bakker. Fons introduceerde het zoeken naar drenkelingen indertijd in Nederland, na een congres in Zweden. Fons droeg zijn kennis over aan de ‘lijken’hondengeleiders van de politie, introduceerde het zoeken op het water en in samenwerking spoorde hij met zijn hond en die van de politie, vele verdronken mensen op. Fons ging daarbij tot het gaatje en ging verder, ook daar waar de politie ophield. Zijn motto was: ‘alleen het resultaat dat telt’. Hiermee bedoelde hij ook het belang van het vervolg met sonar, dreg en duikers. Niet alleen zoeken is genoeg, maar daadwerkelijk afscheid kunnen nemen is het belangrijkste. Daarnaast was Fons motto: ‘de vrijwilliger moet door kunnen gaan met zoeken’, ‘het initiatief van de vrijwilliger moet blijven’. Daarom droeg Fons (zelf ook altijd vrijwilliger gebleven) al zijn kennis, boot en aanvullende hulpmiddelen over aan de de oprichtsters van Signi. Zijn passie wilde hij doorgeven, zodat nabestaanden niet in slopende onzekerheid zouden blijven, ook daar waar de politie ophoudt.

De jeanneau new matic security draagde al direct bij in het terugvinden van een vermiste jongen, na een nachtje vissen in Maasbracht. Daarna volgden nog vele inzetten, waarbij ook een ontelbare hoeveelheid voertuigen gevonden werden. Signi kreeg de beschikking over de Pioner Multi en de Roughneck, maar het oranje bootje bleef haar diensten bewijzen, daar waar er geen trailerhelling te vinden was en daar waar de bruggen en sluizen niet bediend werden. In alle weersomstandigheden en op velerlei wateren. Voor inzet en training….

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This