Ondanks intensieve inzet, kan het zijn dat iemand nooit meer gevonden wordt.

De vermissing in Enschede is zo’n vermissing waarbij alles open blijft….

Twee weken na haar vermissing kreeg Signi de kans om haar mantrailhonden in te zetten. Dit leverde wel sporen op, maar op dat moment werden de zoekacties overgenomen en nam Signi een ‘pas’ op de plaats en vervolgde haar inzet in andere vermissingen.

Enkele maanden later zocht Signi verder, daar het stil werd en niets iets had opgeleverd. Verschillende bospercelen werden uitgekamd en 2 duikacties volgden. Helaas werkte factor tijd na de vermissing sterk in het nadeel.

Vermissing Loes gaat zesde maand in
vr 8 feb 2019, Door Rob Weeber

EIBERGEN – Loes de Groot-Veenendaal (72 jaar) uit Eibergen meldde zich in mei 2018 vrijwillig in het MST met depressieve klachten. Ze werd tijdelijk opgenomen, maar kon feitelijk vrij in- en uitgaan. Op 2 september verliet ze om 09.30 het ziekenhuis, Kort daarvoor had ze nog telefonisch contact met haar dochter Louise Jonkman. In dat gesprek echter liet ze niets doorschemeren van haar plannen voor die dag. Sindsdien is ze spoorloos. Er is slechts een camerabeeld opgenomen, op de Kuipersdijk, waarvan de recherche vermoedt dat het haar moeder is.

Dochter Louise Jonkman is contactpersoon van de familie voor politie en pers en vertelt rustig hoe het sindsdien is verlopen. “Het is een raadsel wat er na haar vertrek uit het MST is gebeurd. Uit het laatste telefoongesprek dat ik met haar had, klonk geen enkele aanleiding tot bezorgdheid. Het ziekenhuis belde ons ‘s avonds om 22.15 uur met de melding dat mijn moeder niet was teruggekeerd. Ze had om 20.00 uur weer binnen moeten zijn. Vanaf dat moment hebben we de politie ingeschakeld. Er kwamen meerdere tips uit Enschede binnen waar ze mogelijk gezien zou zijn, maar het spoor liep dood. Ook latere tips leverden geen bruikbare aanwijzingen op. Er is de afgelopen weken nauw contact geweest met de persoon die de vermissingen binnen het korps coördineert. Alle opties zijn weer doorgenomen. Feitelijk sluiten ze niets uit, er kan dus ook een misdrijf in het spel zijn. Het is inmiddels ruim vijf maanden geleden en we zijn puur afhankelijk van tips. Zolang je niet weet wat er gebeurd is en waar ze verblijft, heb je geen rust. Ik heb een goede band met mijn moeder en haar verdwijning doet veel verdriet. Ze was een bezorgde, lieve vrouw en stond klaar voor iedereen. Ook mijn vader in Eibergen is ten einde raad, maar kan ook niets doen. Je blijft je gewoon afvragen wat je over het hoofd hebt gezien, of er achteraf signalen waren waarop we hadden moeten reageren.”

In de afgelopen maanden is door de politie al de nodige actie ondernomen. Het gebied rondom Enschede is met een politiehelikopter en met een drone van de brandweer afgezocht, er zijn speurhonden ingezet en duikers hebben met sonar de wateren gecontroleerd, waaronder de recreatieplas Het Rutbeek. Ook zijn langs de route Enschede-Haaksbergen-Eibergen diverse plekken onderzocht, zoals het Buurserzand, het Assinkbos en de Berkelstuw. Helaas heeft niets tot resultaat geleid. Vrijwel direct na de verdwijning heeft Louise de Facebookpagina ‘Vermissing Loes’ aangemaakt om de zaak onder de aandacht te houden. Er komen gelukkig nog steeds tips binnen

De recherche in Enschede laat desgevraagd weten met een uitzonderlijk geval van doen te hebben. Het komt zeer zelden voor dat iemand zonder ook maar enig spoor achter te laten, verdwijnt. Er is altijd wel een aanwijzing, een reis met de bus, een contactmoment met een familielid of wat dan ook….

Laatste zoekactie 10 mei 2019: Afgelopen weekend zocht Signi naar een sinds 8 maanden vermiste vrouw uit Enschede. Dit was een vervolg zoekactie m.b.t. eerdere bevindingen van honden en duikers. Ondanks dat de duikers wederom zeer intensief gezocht hadden onder lastige omstandigheden van drijfzand en geen zicht, heeft dit niet geleid tot het terugvinden.

Signi zoekhonden wenst de familie sterkte toe in het langdurige gemis, de onzekerheid en de onwetendheid……

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This