0 items

Twee jaar geleden kon Signi aanwijzingen verschaffen met betrekking tot een misdrijf. De mantrailhond volgde het spoor van de vermiste, vanaf de berging tot het midden van de weg en sloeg daar aan. Een tweede hond werd ingezet en deed hetzelfde, doch zonder de geur van de vermiste. De hond volgde de ‘lucht’ van een overleden persoon! Weken later werd het lichaam 50 km verderop in een bos gevonden, inderdaad een misdrijf.
Door de vrijheid en zelfstandigheid van het zoeken tijdens de training, leren de honden de meest effectieve methode die tot succes leidt.
Tijdens het trainen ondervinden de honden dat het volgen van de ‘lijkengeur’ die weggebracht is, erg effectief is. Dit spoor is niet zo zeer van degene die de geur heeft weggelegd, want daar zijn vaak meerdere (versere) sporen van, maar specifiek de geur van de lijkenlucht zelf.
Zie hier hoe P.D. dit laat zien.

 

Naast de training in het veld, worden de honden ook intensief getraind in puin en gebouwen.In weer en wind, zodat de honden in alle omstandigheden ingezet kunnen worden.

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This