0 items

Op 24 maart kon Signi weer een einde maken aan deze langdurige vermissing, waarbij de kans groot was dat een antwoord zonder deze inzet, niet zou komen…

Op 9 februari zocht Signi zoekhonden, de binnenwateren van Delfzijl af, naar de vermiste man uit Godlinze. Dit helaas zonder resultaat. Door de harde wind kon de zoektocht niet hervat worden in de buitenwateren en duurde het wachten voor de familie lang. Op zondag 24 maart kon de zoektocht eindelijk hervat worden. De Eemshaven, de buitenhaven van Delfzijl en de haven van Termunterzijl waren in de planning. De dag ervoor was er al inspectie gedaan vanaf de kant, voor de af te zoeken gebieden.
Op zondag 24 maart kwam al zeer snel duidelijkheid. Binnen 5 minuten in de Eemshaven gezocht te hebben, kwam er resultaat: de honden waren overduidelijk en een auto was op de sonar zichtbaar. De duikers werden gebeld en bekeken de auto onder water. Vrij snel was duidelijk dat het om de auto van de vermiste man ging. Ondanks het slechte zicht onder water hadden de duikers de auto, met daarin de vermiste man gevonden. De duikers konden de kleur, merk en kenteken vaststellen, behorende aan de vermiste man. De positie van de auto werd d.m.v. een boei gemarkeerd, waarna de politie de berging en verdere afhandeling kon overnemen. Die avond werd het lichaam geborgen. Signi zoekhonden dankt de instanties voor de vergunningen en goede samenwerking.

 

Stichting Signi Zoekhonden zoekt naar vermiste Reint Bakker
9 februari 2019, Foto: Sander Smit & Richard Degenhart

Farmsum – Vrijwilligers van Stichting Signi Zoekhonden hebben zaterdag het Eemskanaal en het Oosterhornkanaal in Farmsum afgezocht. De vrijwilligers zijn opzoek naar de 69-jarige Reint Bakker uit Godlinze. De man wordt al sinds 20 januari vermist. De stichting is gespecialiseerd in het vinden van (overleden) mensen. Met behulp van sonarapparatuur wordt er in het water gezocht naar de man, van wie elk spoor ontbreekt.

De politie roept mensen op zich te melden als ze de man hebben gezien of weten waar hij verblijft. Bakker is vertrokken in een rode Mitsubishi Colt met het kenteken 61-KZS-8.

Hoewel er op sonarapparatuur mogelijk een voertuig werd gezien, is het vermoeden dat het om een oud voertuig gaat. Een duiker heeft de bodem afgezocht maar kon op de tast het voertuig niet vinden. Mogelijk wordt dit later nog eens beter bekeken.

Stichting Signi Zoekhonden zoekt naar vermiste Reint Bakker

Stoffelijk overschot vermiste Reint Bakker aangetroffen in voertuig Eemshaven
25 maart 2019

Eemshaven – De auto die gisteravond uit het Doekegatkanaal in de Eemshaven is getakeld blijkt van de 69-jarige vermiste Reint Bakker uit Godlinze te zijn. In de auto werd ook het stoffelijk overschot van de 69-jarige man aangetroffen. De man werd al sinds 20 januari vermist.

Vrijwilligers van Stichting Signi Zoekhonden troffen het voertuig zondagmiddag aan in de Eemshaven. Al eerder werd gezocht in Farmsum en Delfzijl. Na het aantreffen van het voertuig werd de politie ingeschakeld.

De politie heeft een onderzoek naar de doodsoorzaak is ingesteld.

https://www.eemshavenonline.nl/havenonline/auto-aangetroffen-in-emmahaven-signi-zet-zoekhonden-in/

Gelukkig kon Signi weer een einde maken aan deze langdurige vermissing, waarbij de kans groot was dat een antwoord zonder deze inzet, niet zou komen…
Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met het verlies…..

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This