0 items

Slapeloze nachten voor familie vermiste Mustapha (34): ‘We hebben niks concreets’
Door: Tim Berbers, 13 maart 2019

De familie van de 34-jarige Mustapha Agalf is radeloos: de man verdween donderdag 28 februari na een avond stappen in Amsterdam, en er is nog geen spoor van hem.

De broer van Mustapha, Salah Agalf, is erg aangeslagen door de vermissing. “We proberen sterk te blijven maar het is echt heel erg zwaar, je weet niet wat je meemaakt”, zegt hij tegen AT5. “Je hoort wel eens van vermissingen, maar dit is echt het ergste dat er kan gebeuren omdat je niks weet.”

Agalf verliet volgens de politie die donderdag om 01:15 in beschonken toestand Café Bouwman in de Utrechtsestraat. Misschien liep hij vanaf daar richting het Rembrandtplein.
Geliefde, slimme jongen

“Hij was die avond met één vriend voor zover wij weten”, aldus broer Salah. “We hoorden later van het café dat hij met meer was. Geen idee of dat vrienden zijn of jongens die hij was tegengekomen in het café.”

Salah houdt serieus rekening met het scenario dat zijn broer in de gracht is gevallen. “Zijn telefoon is niet verder gekomen dan de zendmasten van Carré.” Bovendien heeft Mustapha, door zijn broer omschreven als een ‘geliefde, slimme jongen’, geen duidelijke reden om ineens te verdwijnen.
Signalement

Mustapha is tussen de 1.60 en 1.65 lang en heeft zwart haar met bruine ogen. Op de politiefoto draagt hij een bril en een baard.
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

Op zaterdag 9 maart zocht Signi zoekhonden naar de sinds 1 maart vermiste Mustapha in Amsterdam. Vanaf het punt met de laatste camerabeelden werd de mantrailhond aangezet. Dit spoor eindigde na zo’n 800 meter verder bij de gracht. Door de extreme wind moest een vervolg zoekactie een week uitgesteld worden. Op zondag 17 maart zochten de duikers langs de kades van de gracht, waar het spoor geëindigd was. Helaas kon niet de gehele kade afgezocht worden. Op donderdag 21 maart 2019, kwam het bericht binnen dat zijn lichaam enkele honderden meters verderop in het water gevonden was. Signi wenst de familie veel sterkte toe…

Lichaam vermiste Mustapha Agalf gevonden
21-03-2019

AMSTERDAM – De sinds 28 februari vermiste Mustapha Agalf is donderdagochtend in het water van de Keizersgracht aangetroffen, hij blijkt te zijn verdronken, meldt de politie.

Een rechercheteam was vanochtend bezig met een onderzoek in de grachten toen een buurtbewoner melding maakte van een stoffelijk overschot in het water van de Keizersgracht. Duikers hebben het stoffelijk overschot uit het water gehaald. Rechercheurs hebben vastgesteld dat het hier de vermiste Agalf betrof.
ADVERTENTIE

De Familie van Mustapha is op de hoogte gesteld van zijn aantreffen.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This