0 items

Diana Schmitz, 24 jaar

Zaaknummer: 2019010978 Sinds: 13-01-2019 Vermist uit: Goes

Haar auto en enkele persoonlijke goederen zijn aangetroffen bij de Zeelandbrug te Colijnsplaat.

Zoekactie met sonar op Oosterschelde naar vermiste vrouw
Gepubliceerd op 14 januari 2019 112schouwen

OOSTERSCHELDE – De politie is een zoekactie gestart op de Oosterschelde tussen Zierikzee en Colijnsplaat nadat er gisteren een vrouw vermist raakte.

De Landelijke eenheid en het team onderwater zoekingen zijn maandag gestart met een zoekactie met een sonar op de Oosterschelde. De aanleiding van de zoekactie is een recente vermissing van een vrouw (23) vanuit Colijnsplaat. Zondagmiddag werd er al met een helikopter gezocht in de omgeving van de Zeelandbrug en Colijnsplaat. Het gaat om een 23-jarige vrouw met bruin haar, lichtblauwe broek en een zwarte jas.

Op zaterdag 2 februari 2019 zocht Signi zoekhonden op verzoek van de achterblijvers bij de Zeelandbrug. Op een specifieke plaats werd gezocht naar een sinds 13 januari vermiste vrouw. Gekozen werd voor zo goed mogelijke omstandigheden, relatief weinig wind (i.v.m. de golven) voor de honden en de sonar, en keertij (minste stroming) voor de duikers.
De honden en de sonar gaven nieuwe aanknopingspunten, voor de duikers was de duiktijd erg kort en het water erg troebel door de slik en de stroming. M.b.v. onderwaterbeelden van de duikers is een betere impressie van de bodem verkregen. Gekeken wordt naar nieuwe mogelijkheden.

Twee weken later, op 16 februari 2019 volgde een nieuwe duikactie op die plaats, nu met betere omstandigheden, minder wind en doodtij i.p.v. springtij. Helaas kon de vermiste vrouw niet gevonden worden. Het slechte zicht en mogelijk verplaatsing van zand, maakten dat resultaat uitbleef.

Als uiterste poging werd op 3 maart 2019 de dreg ingezet. Hiermee werd gehoopt op het ‘losmaken’ op de betreffende locatie. Helaas lukte het niet om de vermiste te bergen en ook de weken die volgden brachten, ondanks het warmer worden van het water, geen ander nieuws. Ook met verfijndere sonar werd de locatie door de waterpolitie extra in beeld gebracht. Niet ondenkbaar is, dat zandverplaatsing het vinden onmogelijk heeft gemaakt….

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met deze onzekerheid en het gemis….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This