0 items

10 Jaar geleden leerden we Herman kennen, net met vervroegd pensioen en vol levensenthousiasme in de nieuwe fase van zijn leven.

Herman en zijn vrouw Marijke zetten zich volledig in voor Stichting Dierenthuis, een opvang voor kansloze dieren, Dierenhulp Menorca, die zich ontfermt over straatkatten in Menorca m.b.t. eten en medische verzorging en de Rotary Helmond met alle goede doelen projecten. Hun liefde voor de dieren en hun tomeloze inzet was bewonderenswaardig!

Door de verhuizing van het Dierenthuis, werd hun interesse gewekt voor Signi zoekhonden. Een ware vriendschap ontwikkelde zich.

Herman zette zich in, in de breedste zin. Overal waar ondersteuning nodig was, was hij er vol enthousiasme en een tomeloze energie. Niets was teveel en in alles was hij geïnteresseerd.

Herman en Marijke hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op het mantrailen van de Signi honden. Honderden kilometers werden jaarlijks afgelegd, met steeds nieuwe ideeën en plannen, en niets was te gek, zodat geen hond kon indutten en scherp bleef tijdens de zoekacties. De gehele Rotary- en fitnessclub werd ingeschakeld voor adresjes achter de voordeur, voor het ‘gesloten eind’. Hierdoor konden de honden niet op grote afstand ‘de loper’ ruiken en bleef het eindpunt verrassend!
Herman en Marijke hadden hun hart geopend voor de Signi honden.

Want zo was Herman, maakte met iedereen contact, vol vrolijkheid en goed lachs en stond open voor de wereld.

Hij zette zich in op de boot, met de dreg en de duikers, bij de oefening met de brandweer en daarnaast zorgde hij achter de schermen, dat alles reilde en zeilde bij Signi.

De boot halen en brengen voor reparatie, maar ook het gras maaien, met de hoge drukspuit aan de gang, het onkruid branden, de heg snoeien en het hek repareren, zodat alle tijd van ons naar Signi kon gaan en de honden lekker buiten konden zijn. Niets was teveel en Herman genoot ook met volle teugen.

Ook als de dagen zwaar en vermoeiend waren, kwamen Herman en Marijke met een pannetje eten, zodat de we weer vol goede moed konden doorgaan…

Herman was belangeloos, vol levensmoed en bruisend van energie.
Maar ook hij kon niet ontsnappen aan de genadeloosheid van de kanker. Door een ernstige rugpijn, volgde de diagnose van uitgezaaide longkanker. Nietsontziend, meedogenloos.

Het leven werd hem ontnomen en daarmee werd het leven een mooi mens armer…een heel bijzonder mens, met hele dierbare herinneringen. Dank je wel Herman om in ons leven te treden. Dank je wel Herman voor alles wat je hebt gedaan. Vaarwel! Namens Signi en onszelf, Janette en Esther.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This