0 items

Wie heeft Astrid Rousse gezien?
Bron: Nieuwspartner NH, woensdag 29 augustus 2018

KOOG AAN DE ZAAN – De politie is in Koog aan de Zaan op zoek naar de 53-jarige Astrid Rousse. Haar familie maakt zich ernstige zorgen.

De politie laat via hun website weten dat de vrouw ‘s nachts zonder spullen van huis is vertrokken. Ze verdween in de nacht van 16 op 17 augustus en waarschijnlijk heeft ze dit lopend gedaan. Astrid is 1.67 meter lang, heeft bruin haar en grijs/groene ogen. Wie informatie heeft over deze vermissing wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via tel.: 0800-6070.

Zondag 26 augustus zocht een groep mensen en speurhonden tevergeefs naar Astrid. Haar zoon Roberto Guagliardo (24) verspreidde eerder al een bericht over de zoektocht. Daarin zei hij dat er ‘wordt gevreesd voor het ergste’. Familie en vrienden weten niet waar Astrid zou kunnen zijn. Roberto heeft zelf ook al op allerlei plekken gezocht, maar de zoektocht leverde niks op. Voordat Astrid wegging, heeft ze naar een paar mensen nog berichten gestuurd. “Daaruit kunnen we afleiden dat het verkeerde boel is”, zei haar zoon eerder tegen NH Nieuws.

Op vrijdag 31 augustus werd Signi zoekhonden ingeschakeld om te helpen bij de vermissing van Astrid Rouse. Helaas waren er al 2 weken verstreken.
Signi zoekhonden besloot de mantrailhond in te zetten.
Na moeilijk weg te gaan (Astrid was veel thuis en ook graag in de tuin), stak de hond de straat over richting de overbuurman (hier bleek Astrid op de middag van de verdwijning geweest te zijn).
Bij een tweede start sloeg de hond bij het huis rechtsaf, stopte even bij de sloot waar eerder Astrids schoenen waren gevonden en zette de hond koers naar de kerk, bleef even voor de deur staan, om vervolgens het spoor te vervolgen naar het station Koog aan de Zaan. Hier vervolgde de hond  het spoor richting de kaartjesautomaat en vervolgens naar het bankje, achter op het perron, van de trein richting Amsterdam.
Een tweede hond werd ingezet om te kijken of de eerste hond zich niet vergist had, in de route richting haar werk, welke langs het station liep, maar ook deze hond wilde stellig naar het perron.
Ook een derde hond werd ingezet om te kijken of er ook een spoor vanuit haar huis, de andere kant op ging, maar zonder resultaat.
Op zondag 2 september zocht Signi met de honden op het station Schiedam centraal. De enige plaats waar Astrid geregeld met de trein kwam, was Schiedam. In Schiedam trof de hond wel een spoor aan, maar dit spoor liep naar het station toe en niet er vanaf en betrof dus een eerder bezoek aan Schiedam.
Op dat moment waren er nog weinig opties voor Signi open. De ruime omgeving van haar huis was al eerder uitgebreid afgezocht door anderen.
De vermissing riep vele vraagtekens op. De oud rechercheur van Signi nam alle mogelijkheden onder de loep en droeg nieuwe handvaten aan.

Na 5 maanden onzekerheid werd Astrid eindelijk gevonden, door kinderen, op ongeveer 3 kilometer van haar huis. Astrid is gevonden tussen de braamstruiken, bij het water, langs een van haar vele hardlooproutes, tevens een drukke doorgaande weg. Ook was de plek op een steenworp afstand van het 2e perron in Koog aan de Zaan, de Zaanse Schans.

De afgelopen 5 Maanden zijn als een achtbaan voor de familie voorbij gleden. Van wanhoop, naar hoop en weer extreme wanhoop.
Een traject die Signi heeft proberen te voorkomen, door ook in complexe vermissingen bij te staan. Bij de vermissing van Astrid, hadden al vele zoekacties plaatsgevonden alvorens Signi na 2 weken ingezet werd.
Uiteindelijk hebben de honden niet de oplossing kunnen geven. Het meest recente spoor eindigde namelijk bij het station. Wat er daarna is gebeurd, blijft onduidelijk.
Wel heeft de oud-rechercheur van Signi kunnen helpen, om het onderzoek naar de vermissing, op gang te houden en te begeleiden in de scenario’s die mogelijk hadden plaatsgevonden.
De antwoorden zijn zijn er nog niet, over de toedracht en wat er in de tussentijd gebeurt kan zijn. Wel kunnen familie en vrienden nu afscheid nemen.

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden van Astrid veel sterkte toe…..

Lichaam Astrid Rousse gevonden
5 januari 2019 112, Koog a/d Zaan

Aan een zoektocht van bijna vijf maanden is een einde gekomen. Astrid Rousse is gevonden.

Helaas is zij niet meer in leven, zo meldt haar zoon via Facebook:

‘Einde aan een onzekere periode, na maanden vermist te zijn geweest, is afgelopen vrijdag onze moeder terug gevonden. Bijna 5 maanden waarin we leefden tussen hopen en vrezen. Zojuist hebben wij de zekerheid gekregen.’

Op donderdag 16 augustus 2018, verliet ze ‘s nachts waarschijnlijk lopend en zonder spullen, haar huis in Koog aan de Zaan. Daarna was ze vermist.

Aan de Leeghwaterweg in Zaandam (de weg langs de Zaanse Schans) werd haar lichaam gevonden, waarmee een eind komt aan de onzekerheid.

Eind augustus werd door de familie een grote zoekactie georganiseerd die begon op de parkeerplaats bij het Zaans Museum, op steenworp afstand van de plek waar ze nu is aangetroffen.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This