0 items

Signi zoekhonden zocht in de maas van Megen naar de auto van de, reeds gevonden, jongeman uit Gemert. Zijn dood riep veel vraagtekens op bij familie en politie, daar zijn auto nog steeds niet gevonden was. Sjors was ruim een week na zijn vermissing overleden gevonden in de maas bij Megen. Meerdere zoekacties gaven geen duidelijkheid.

Op zondag 12 december gaf Signi hier een vervolg aan. Al vrij snel, bij aanvang van de zoektocht, sprong de zoekhond in het water bij de veerstoep van Megen. Tweehonderd meter stroomafwaarts was de vindplaats van de vermiste jongeman.
Na eerst verder gezocht te hebben, om de veerpont niet te hinderen, werd bij een 2e zoekslag op die plaats een auto gevonden. Dit betrof niet de auto die de politie eerder gelokaliseerd had.
(De auto die de politie eerder gelokaliseerd had in de Maas, was een auto welke Signi in 2011 reeds gelokaliseerd en bedoken had in een andere vermissingszaak.)
Naast de nieuw gelokaliseerde auto werd even later een 2e auto voor de veerstoep half in het zand gevonden.
De andere zoekhonden werden ingezet voor een dubbelcheck.
De duikers voor Signi werden vrij snel daarna ingezet. Doelstelling was om de auto zo goed mogelijk onder water te bestuderen, alvorens deze door de politie boven water gebracht zou worden. Al snel bleek dat dit de juiste auto was. De volledige auto en deels van binnenin, werd door de duikers onder water bekeken.
De informatie die hieruit voortkwam gaf al veel helderheid. Ook de 2e auto onder het zand werd geïnspecteerd.
Een dag later werd de Dacia geborgen voor nader onderzoek.

Media:

Sjors van Berlo (22) uit Gemert vermist nadat hij vrienden afzette in Oss
Ingrid Lemmens 17-10-18

GEMERT – Sjors van Berlo (22) uit Gemert is sinds zaterdagochtend vermist. De politie heeft een oproep op Facebook geplaatst.

De man was vrijdagavond naar een feest in Den Bosch geweest en na afloop zette hij vrienden in Oss af. Daar vertrok hij met de mededeling dat hij naar huis ging, maar is daar nooit aangekomen. Van Berlo woont bij zijn ouders. De familie maakt zich grote zorgen en is een zoekactie gestart.

De politie is een onderzoek naar de vermissing begonnen en de wijkagent staat volgens een woordvoerder in contact met de familie.

Gevonden persoon in de Maas bij Megen is 22-jarige man, geen sprake van een misdrijf
Ingrid Lemmens 17-10-18

Het lichaam dat eerder op vrijdag in de Maas bij Megen werd ontdekt, is geïdentificeerd. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf.
Het gaat om een 22-jarige man uit Gemert. Zijn familie is op de hoogte gebracht. Het lichaam zal worden overgedragen aan de familie.

Pont
Een passagier van het pontje dat vaart tussen Megen en Appeltern sloeg vrijdag alarm na het zien van het lichaam.
Het lichaam is door de brandweer uit het water gehaald. Ook de politie was aanwezig. Het pontje werd tijdelijk uit de vaart genomen, maar vaart inmiddels weer.

Familie van overleden Sjors (22) uit Gemert is op zoek naar auto en nieuwe aanwijzingen

GEMERT – De familie van Sjors van Berlo (22) uit Gemert hoopt te kunnen achterhalen hoe de jongeman aan zijn einde is gekomen. De nabestaanden vragen mensen uit te kijken naar de auto van Sjors: een donkergrijze Dacia.
Bart Hoffman 05-11-18, 10:58 Laatste update: 11:08

Sjors van Berlo (22) werd op vrijdag 19 oktober dood gevonden in de Maas bij Megen, nadat hij ruim zes dagen vermist was. De familie sluit een misdrijf of ongeval niet uit. ,,Hoewel er geen sporen van geweld op zijn lichaam zijn gevonden, sluiten we niet uit dat Sjors iets overkomen kan zijn”, zegt vader Bertus van Berlo. Daarom is de familie naarstig op zoek naar de donkergrijze Dacia MCV Logan. ,,Mogelijk vinden we nieuwe sporen, die ons meer duidelijkheid geven over de wijze waarop Sjors is overleden. Sjors sliep ook regelmatig in zijn auto. Misschien heeft iemand hem gewekt en de auto afhandig gemaakt.”

‘Geen misdrijf’
De politie laat in een reactie weten, dat zij niet uitgaan van een misdrijf. ,,Wij hebben geen redenen om onze visie op het overlijden van Sjors van Berlo te wijzigen”, zegt een woordvoerder. ,,Er is onderzoek verricht waaruit geen enkele aanwijzing voor een misdrijf is gebleken. Er is twee keer actief op en in de Maas gezocht naar de auto. Helaas zonder resultaat. Omdat we echter geen concrete indicaties hebben waar de auto is en of die überhaupt in het water ligt, gaan we pas weer verder zoeken als er nieuwe aanwijzingen komen.”

De familie en vrienden van Sjors zochten de afgelopen dagen in de omgeving van de Maas naar de auto. ,,Maar we kennen de omgeving ook niet goed. Misschien hebben mensen die in dat gebied wonen of werken iets gezien. Op die manier kan het wellicht duidelijk worden hoe Sjors in de Maas terecht is gekomen.”

Familie zoekt Dacia van overleden Sjors van Berlo uit Gemert

GEMERT – De familie van Sjors van Berlo vraagt mensen die in de buurt van de Maas wonen of werken of op de rivier varen om uit te kijken naar de donkergrijze auto Dacia Logan MCV, met kenteken 66-HXJ-9. Sjors (22) werd op vrijdag 19 oktober bij Megen in de Maas gevonden, nadat hij ruim zes dagen vermist was.

De Dacia waarin hij het laatst in Oss is gezien is nog niet gevonden. Met het vinden van de auto wordt misschien duidelijk waar en hoe Sjors in de Maas terecht is gekomen. De familie sluit een ongeval of misdrijf niet uit; dat Sjors op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is geweest. Bij het ontdekken van de auto of onderdelen ervan ontvangt de familie van Sjors graag bericht via 06 411 478 83. De politie berichten via het algemene nummer 0900-8844 kan ook. Bij het vinden van de auto adviseert de politie om er vanaf te blijven, om zo eventuele sporen veilig te stellen.
Met sonar

De politie heeft in de Maas met sonar naar de Dacia gezocht. Eerst tussen Megen en Batenburg. En later bij Ravenstein tussen de spoorbrug en de brug van de A50 (Dassenbaan). Ook heeft de politie aan de wal en per helikopter in het gebied rond Megen gezocht. De politie zoekt nu pas verder als er concrete sporen zijn, zoals spullen uit de auto. Het zoekgebied naar de Dacia strekt zich uit van Megen stroomopwaarts tot aan Boxmeer. Familie en vrienden hebben al naar de auto gezocht bij Overlangel, Niftrik, Grave, Nederasselt, Heumen, Mook, Cuijck, Boxmeer en bij de A50 en A73, maar het voertuig is daar ter plaatse onbekend.
Elke week

Sjors reed bijna elke week de route Eindhoven-Nijmegen via de A50 en de A326. Ook reed hij regelmatig vanaf Nijmegen via de A73 naar Boxmeer en nam dan de afslag naar huis, naar Gemert.
Sjors is op zaterdag 13 oktober kort na 05.00 uur met de Dacia vanuit Oss in zuidelijke richting vertrokken (dus niet richting Megen). Hij kwam in Oss via Gemert-Eindhoven en Den Bosch. Vermoedelijk is de auto kort na vijven nog te zien op de Graafsebaan in Oss, richting A50. Aannemelijk is dat hij vervolgens richting Nijmegen (Ravenstein/Wijchen) is gereden, in principe om daar bij vrienden te gaan slapen. Mogelijk heeft hij echter een andere afslag genomen. Hij maakte gebruik van navigatie en kon dus ook de voor hem onbekende plaatsen vinden. Ook kan hem onderweg iets zijn overkomen, al dan niet doordat hij in contact is gekomen met andere mensen. Sjors heeft kort na 03.00 uur in Den Bosch nog voor bijna 30 euro getankt.

Aan de walkant
Als de Dacia in de Maas terecht is gekomen drijven er misschien spullen uit de auto in de Maas of liggen die aan de walkant, zoals bijvoorbeeld een blauwe parkeerschijf, een rugzak van Sjors, een lege zwarte kleine jerrycan, een ruitenspons, een deken en een oranje jas met reflecterende banen (zoals die van wegwerkers). Als iemand iets ziet of vindt is de vraag om dit zo mogelijk te fotograferen en te melden. Ook is Sjors’ portemonnee nog vermist, met daarin zijn rijbewijs. De familie van Sjors heeft begrepen dat sluizen op de Maas geen drijvende spullen tegenhouden; alles kan gewoon doorstromen. Als de Daciavan Sjors is gestolen, is de auto misschien over de grens te vinden.

-Persbericht-
Gemert, 9 december 2018

Signi vindt vermiste auto in Maas
MEGEN/GEMERT – De auto van de in oktober overleden Sjors van Berlo uit Gemert is door honden van Stichting Signi opgespoord. De grijze Dacia Logan ligt op de bodem van de Maas, bij het pontje bij Megen. Dat is dicht bij de plek waar Sjors op 19 oktober in het water is gevonden.
Honden van Signi uit De Rips (Gemert-Bakel) zijn op de Maas in het water gesprongen op de plek waar de auto te vinden zou zijn. Duikers van Signi hebben daarna vastgesteld dat de auto inderdaad op de bodem ligt, bijna zes meter diep. De duikers hebben op zondag 9 december de auto nadrukkelijk bekeken.
De politie en Rijkswaterstaat zijn direct geinformeerd. Zij gaan de auto bergen. Signi heeft de politie alvast een nummerbord van de Dacia overhandigd.
De politie heeft eerder al bij het pontje met sonar naar de Dacia gezocht, maar deze is toen niet gevonden. Familie en vrienden hebben daarop gedurende dagen in andere gebieden rond de Maas naar de Dacia Logan gezocht. De expertise en de honden van Signi hebben tenslotte geleid tot het vinden van de auto.
Sjors was vermist sinds 13 oktober. Totdat hij gevonden werd is onder andere in Eindhoven en Nijmegen naar hem gezocht.

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden veel sterkte toe….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This