0 items

Op donderdagavond 6 december 2018 was Signi zoekhonden uitgenodigd voor een oefenavond van de brandweer Bergeijk. Sloopbedrijf Jansen voorzag die avond in de zeer realistische oefenlocatie. Speciaal voor deze avond was er veel puin achtergebleven en de oefenslachtoffers waren van te voren door de slopers realistisch onder het puin bedolven.

Als eerste werden de honden ingezet. Bij het vinden van de eerste 2 slachtoffers, waarvan er 1 nog ‘levend’ was, werd de brandweer gealarmeerd. Na een korte briefing kon de brandweer aan zijn taak beginnen om zo voorzichtig mogelijk, het slachtoffer onder de lagen puin te bevrijden. Tijdens het werk van de brandweer konden de honden door zoeken, naar nog meer slachtoffers. Zo ook een 2e overlevende werd gelokaliseerd. Terwijl de brandweer ook hiermee aan de slag ging, werden er in totaal 5 slachtoffers gevonden en de locatie door de verschillende honden bevestigd. De posities werden overgedragen aan de brandweer.

Op deze manier konden de verschillende disciplines elkaars werk inzien. Ook de onderlinge communicatie werd op de juiste manier bewerkstelligd.
Voor de honden was het een goede testcase om doortastend en geconcentreerd hun werk te blijven doen in het donker en gecombineerd met de gelijktijdige bergingswerkzaamheden. Uit de oefeningen bleek dat ze vlot en zonder problemen, snel de diverse slachtoffers wisten te lokaliseren.
Signi zoekhonden bedankt de diverse brandweerkorpsen en Sloopbedrijf Jansen voor het realiseren van de oefening.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This