0 items

Signi zoekhonden zocht op 17 en 18 november 2018 naar een vermiste man uit Boxmeer. Meerdere zoekacties hadden plaatsgevonden, maar er waren geen aanknopingspunten meer voor verdere zoekacties.
In overleg met de familie startte Signi zoekhonden de zoektocht op. Ondanks dat er al gezocht was, werd toch besloten eerst de maas af te zoeken ter hoogte van de laatste telefoonpeiling..
Op zaterdag 17 november werd een vooronderzoek vanaf de kant ingesteld, op mogelijke zoeklocaties en bruikbare trailerhellingen.
Op zondag 18 november werd er door Signi met boot, honden, sonar en duikers gezocht in de Maas.
Diezelfde dag werd er door de familie met vrijwilligers in de omgeving op het land gezocht.

Signi startte haar zoektocht op de Maas aan de zuidkant van de sluis Sambeek. Het sterkste signaal van de telefoon, was aan de zuidkant van deze sluis.
Vrij snel werd daar met de honden en de sonar de eerste auto in het water aangetroffen. De duiker werd gebeld. De auto lag net naast de veerstoep, vlakbij de oever. Gezien de locatie, hoopvol, gezien de reactie van de honden minder hoopvol.

Ruim een uur later had de duiker geconstateerd dat het niet de auto van de vermiste was. Het bleek een Opel Vectra, vermist sinds 2011, te zijn.

Teleurgesteld ging de duiker huiswaarts. Daar het hele gebied ten zuiden van de sluis geen andere objecten met de honden en de sonar hadden opgeleverd, waren er verder geen duiklocaties.
Natuurlijk werd de maas door Signi ruim afgezocht en de zoektocht aan de andere kant van de sluis werd voortgezet. Dit gebied had Signi een maand eerder afgezocht, inzake een andere vermissing, dus alle auto’s aldaar in het water, waren bekend.

Net aan de andere kant van de sluis, trof Signi een 2e auto aan, welke een maand eerder, niet gesignaleerd was. Dit aan de rand van het telefoongebied, op een afgelegen plek.

De reactie van de honden, het sonarbeeld, de vage bandensporen in het gras, het zoekresultaat van een maand eerder, maakten dat de kans groot was, dat het nu wel de juiste auto was!
De duiker werd opnieuw gebeld. Ondanks dat hij alweer huiswaarts was, zijn natte pak uitgetrokken had en net begon op te warmen, aarzelde hij geen moment om de familie duidelijkheid te geven.
Ook nu zorgden de sluiswachters voor een veilige duik.

Al snel, nadat de duiker onder water was, zag Signi, de duikers ballon boven water verschijnen, n teken dat dit de gezochte auto was….
De hele auto werd door de duiker gecontroleerd en alle bevindingen werden gedeeld. Een nieuwe boei werd bevestigd aan de trekhaak, wetende dat het 2e traject, de berging, nog geruime tijd in beslag zou nemen.
De politie werd op de hoogte gebracht en via hen ook de familie.
De protocollen werden in gang gezet: politieonderzoek, verlichting door de brandweer, alarmeren van de OVD van Rijkswaterstaat, de forensische dienst, de bergingsauto en de at-duikers etc.
Uiteindelijk na uren overleg werd besloten dat een goede berging, beter bij daglicht kon plaatsvinden, de locatie werd veilig gesteld….

De volgende dag werd de auto geborgen en de identiteit van de inzittende bevestigd. Er kwam een einde aan de onzekerheid welke nog heel lang had kunnen duren…..

Berichtgevingen:

Politie Boxmeer
12 november om 11:31 Vermissing Boxmeer
UPDATE – 16-11-2018, helaas is de vermiste nog steeds niet gevonden. Wij hebben de afgelopen dagen diverse zoekmiddelen ingezet. De luchtvaartpolitie heeft het gebied bekeken vanuit de lucht, door diverse politie eenheden is gezocht op het land, een sonarboot is ingezet om in het water ter zoeken, de coördinator “vermiste-personen” van de recherche is betrokken bij de zaak en vanavond gaat motorsurveillance in het gebied surveilleren waar wij met onze auto niet kunnen komen.
Uit onze opsporingsmethoden kunnen wij opmaken dat wij geen enkel idee hebben waar de vermiste zich momenteel kan bevinden.

Wanneer men uit eigen initiatief (en op eigen risico) wenst te gaan zoeken naar de vermiste wordt dat door de politie zeker niet tegengehouden. Wij horen het uiteraard graag wanneer men bijzonderheden aantreft.
Uiteraard blijven wij als politie zoeken en blijven wij middels een familieagent in nauw contact met de familie van de vermiste.
Het is helaas onmogelijk om alle wateren te doorzoeken middels duikers en speurhonden.

UPDATE – 15-11-2018, nog steeds vermist. We hebben een foto van een gelijkwaardige auto als waarmee Harold is vertrokken toegevoegd. Ziet u deze auto met het kenteken 73-RH-SJ dan horen we dat graag!

Boxmeer – Sinds zaterdag 10 november 22 uur 2018 wordt hij vermist. Hij is in een personenauto, grijze Kia Rio, voorzien van het kenteken 73-RH-SJ vertrokken.

Signalement:
Blanke man 39 jaar oud, fors postuur, donker blond gemillimeterd haar, grijs/groene ogen. Hij droeg een donkere blauwe spijkerbroek, een t-shirt met korte mouw (onbekend welke kleur) zwarte sportschoenen.

Ziet u hem of zijn voertuig? Neem dan direct contact met ons op via 0900-8844

Auto met lichaam gevonden in Maas bij Boxmeer
Redactie De Gelderlander 18-11-18,  23:42

BOXMEER – Stichting Signi, die met hulp van speurhonden en duikers naar vermiste personen zoekt, heeft zondag in de Maas bij Boxmeer een auto gevonden met een persoon erin. Daarop heeft Signi, ingeschakeld door de familie van de vermiste Boxmerenaar Harold van Aar, de politie gealarmeerd.

Over de identiteit van de aangetroffen persoon wil de politie zondagavond niets kwijt. Wel zegt de politie ‘geen enkele aanwijzing te hebben dat hier sprake is van een misdrijf’.

De politie zegt dat nader onderzoek moet uitwijzen of het ook om de sinds zaterdag 10 november vermiste Boxmerenaar Harold van Aar (39) gaat. Van Aar vertrok die zaterdagavond in een grijze Kia Rio. Sindsdien is geen levensteken meer van hem vernomen.

Oude ziekenhuis
Hulpstichting Signi heeft de auto met daarin het lichaam aangetroffen ter hoogte van de Loerangelsestraat, de plek waar vroeger het oude Maasziekenhuis stond. Aan het einde van de middag riep de gewaarschuwde politie de hulp in van de brandweer van Vught, die speciale zoekapparatuur bezit.

De auto was zondagavond nog niet uit het water gehaald. De vindplek wordt vannacht bewaakt door de politie. Maandag bij daglicht gaat de bergingsoperatie verder.

Politie Boxmeer
19 november om 18:13 ·

Boxmeer – De identiteit van het zondagmiddag 18 november aangetroffen lichaam in de rivier de Maas bij Boxmeer is officieel vastgesteld. Het gaat om de sinds 10 november vermiste 39-jarige man uit Boxmeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf.

De 39-jarige man was de avond van 10 november vanuit zijn woning, in overspannen toestand, vertrokken. Sindsdien zijn er diverse zoekacties georganiseerd, maar die leidden niet tot het terugvinden van de Boxmeerenaar. Zondagmiddag 18 november kreeg de politie een melding dat er een auto met levenloos lichaam in de Maas bij Boxmeer lag. Het stoffelijk overschot is maandag geborgen en daarna overgedragen aan de Forensische Opsporing voor identificatie en onderzoek naar de doodsoorzaak. Dit onderzoek heeft nu uitgewezen dat het om de vermiste Boxmeerenaar gaat. Het onderzoek heeft ook uitgewezen dat er geen aanwijzingen zijn gevonden die duiden op een misdrijf. Het politieonderzoek is hiermee afgerond.

De familie is in kennis gesteld van de uitkomsten van het onderzoek.

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden veel sterkte toe….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This