0 items

Afgelopen weken heeft Signi bijgestaan bij verschillende vermissingen d.m.v. mantrailing.
De hond zal het meest recente spoor van de vermiste proberen weer te geven. Dus hoe eerder ingezet, hoe functioneler dit is. De hond kan dan beter een onderscheid maken in het tijdsverschil van de diverse laatste sporen. Ook kan de hond dan een beter onderscheid maken tussen het spoor van de vermiste en het spoor van nauw verwante familieleden (grote overeenkomst DNA), die veel verser zijn door de vele zoekacties in het gebied.
Ondanks dat de tijd vaak in ons nadeel werkt, kan het werk van de honden vaak bruikbare informatie opleveren, waarna aanvullend verder gezocht wordt.

Bij 3 verschillende vermissingen werd Signi ingezet m.b.v. mantrailhonden. Een van de vermissingen is gelukkig opgelost. De mantrailhonden volgden ruim 8 km spoor voor een vermiste vrouw welke 3 dagen vermist was. Die dag werd ze niet gevonden, maar enkele honderden meters verderop, waar het spoor eindigde, nam ze 2 dagen later zelf contact op met haar familie, waarmee ze herenigd kon worden!
Twee andere vermissingen zijn nog steeds niet opgelost. De honden werden pas na 1 en 2 weken ingezet. Natuurlijk volgen er meer zoekacties.

Noot: Ten behoeve van het mantrailen, trainen de honden 1x per week een onbekend spoor van gemiddeld 1 kilometer. Daarnaast wordt vrijwel dagelijks het zoeken in allerlei disciplines verder getraind. Om onder Nederlandse omstandigheden als mantrailhond goed te kunnen functioneren, is minimaal een opleiding van 3 jaar nodig.

Hieronder een impressie van de motivatietraining afgelopen zomer. Het trainen van korte sporen met geurproblemen onder extreem moeilijke omstandigheden.

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This