0 items

Op zaterdag 14 juli 2018 werd Signi in de gelegenheid gesteld om assistentie te verlenen bij n acute vermissing. Het zoekgebied was groot, de plas was diep en op meerdere plaatsen was er ook in de plas gedoken, daar het een duikgebied betrof en er al intensief gezocht was door de brandweer.
Intensieve duikplekken kunnen door de grote hoeveelheid menselijke geur verwarring bij de honden geven.
Tijdens de inzet van de honden van Signi was het de LTOZ en het Soad al onderweg voor vervolg.
Uiteindelijk kon het ervaren SOAD (dregteam uit Urk) m.b.v. nieuwe informatie, een einde maken aan de vermissing! De locatie kwam vrijwel overeen met 1 van de 2 locaties die de honden hadden aangegeven tijdens het zoeken.
Signi zoekhonden wil de overheden bedanken voor de samenwerking en de geboden kansen om eerder in te kunnen spelen op een acute vermissing!

Sonarboot en speurhonden ingezet voor vermiste zwemmer
Maura Laarman, 14 juli 2018 – 21:11, 1LImburg

De hulpdiensten zijn zaterdagavond nog met man en macht bezig met de zoektocht naar een vermiste zwemmer op de Boschmolenplas bij Heel. Er worden inmiddels ook speurhonden en een sonarboot bij de zoektocht ingezet.

Omstanders zagen rond 15:00 uur hoe een zwemmer onder water verdween en niet meer boven kwam. Er werd door de hulpdiensten direct een grote zoekactie opgezet.

Duikteams
Drie duikteams van de brandweer uit Weert, Stein en Eijsden zijn in het water op zoek naar de vermiste zwemmer. Ook neemt er een oppervlakte reddingsteam van de brandweer uit Roermond deel aan de zoekactie.

Boten
Ze worden hierbij ondersteunt door vier vaartuigen van de brandweer; uit Weert, Roermond, Wessem en Born. Eén van deze boten is voorzien van sonarapparatuur, speciaal voor het opsporen van onder meer drenkelingen. Ook zijn er bij de plas vier blusvoertuigen van de brandweer aanwezig, voor ondersteuning aan de duikteams. In totaal zijn er zo’n vijftig hulpverleners ter plaatse.

Om 19:30 uur nam het Landelijk Team Onderwater zoeken van de politie de zoektocht over. Daarbij zijn ook speurhonden ingezet. Tot de duisternis invalt zal er naar de vermiste zwemmer worden gezocht.

Vermiste zwemmer (42) dood gevonden in plas bij Heel
Maura Laarman, 14 juli 2018 – 22:56, L1Limburg

Het zoekteam van de politie heeft zaterdagavond het levenloze lichaam van de vermiste zwemmer in de Boschmolenplas bij Heel gevonden. Het gaat om een 42-jarige man uit Slowakije.

De man werd sinds 15:00 uur vermist. De hulpdiensten rukten massaal uit om naar de zwemmer te zoeken. Zijn lichaam werd zaterdagavond rond 22:30 uur gevonden.

In totaal hielpen zo’n vijftig hulpverleners mee met de zoekactie naar de vermiste Slowaak.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This