0 items

Sinds november zijn we als stichting, mede door sponsoring van de fa. Gelan (tevens leverancier), de gelukkige eigenaar van een professionele magnetometer voor onderwater. Deze magnetometer (DX-300 van AquaScan International) detecteert verstoringen in de magnetisch veld onderwater (en ook op land). Daardoor kunnen grote metalen objecten worden opgespoord onder onderwater en in de bodem. Ons doel is om met deze magnetometer makkelijker, bij slecht zicht onderwater, voornamelijk autowrakken op te sporen.

 

Maar het gebruik van dit stukje geavanceerde techniek vergt wel wat ‘Fingerspitzengefühl’. Daarom is het belangrijk dat onze duikers er mee trainen. Dat hebben om te beginnen gedaan in het zwembad. Na een uitleg over de werking en het gebruiksklaar maken van de magnetometer zijn de duikers één voor één geblindeerd het zwembad in gedoken om m.b.v. de magnetometer op zoek te gaan naar een stuk treinrails.

Zodra het weer en de watertemperatuur wat aangenamer zijn geworden zullen we gaan trainen in het open water. Daar waar nodig zal in de tussentijd de magnetometer als worden ingezet.

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This