0 items

Zaterdag 27 januari 2018 zocht Signi naar een, sinds 18 december, vermiste man, uit Oudenaarde (België). Zijn auto was teruggevonden in het dorpje Schendelbeke, maar van hem ontbrak sinds 7 weken ieder spoor. Vermoeden was dat de man te water was geraakt in de Dender, daar er die dag in  mist en schemer hulpgeroep was gehoord, door een voorbijganger. Zoekacties op die plaats hadden niets opgeleverd. De sterke stroming maakten dat ook moeilijk.
Omdat het zoekgebied erg groot geworden was door de stroming en het lichaam eigenlijk al gevonden had moeten worden, werd Signi zoekhonden ingeschakeld.
Alles was ter plaatse goed geregeld, de boot werd in het water getakeld en de sluizen werden bediend.
Urenlang werd vanuit de boot met de.hond en sonar op de rivier de Dender gezocht. M.b.v de zoekhond kon de plaats van verdrinking en het geurspoor vele kilometers stroomafwaarts gevolgd worden. Na ruim 6 km hield t spoor op. Helaas kon door de vele takken en omgewaaide bomen geen sonarbeeld verkregen worden.
Besloten werd om de buitenbochten ter plaatse en objecten zoals woonboten, grondig af te duiken. De kans was groot dat de kleding ergens aan vast was komen te zitten of de boten het vinden onmogelijk maakten. De duikers zochten intensief tussen de vele takken in het water. Het water was troebel door het slik. Ter plaatse werd de stroming tijdeijk geremd, door de stuw die grotendeel dicht werd gezet. Desondanks kon Signi die dag het lichaam niet bergen. Hopelijk was het lichaam door de intensieve actie wel ‘vrijgekomen’.
Op donderdag 1 februari werd de vermiste gelukkig gevonden. Door de heftige stroming, nog vele kilometers verder,  eindelijk was  het lichaam boven komen drijven.
Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This