0 items

Speurhonden stuiten op spoor vermiste Oskar
wo 13 dec 2017
WEESP – Speurhonden hebben afgelopen weekend een spoor van de vermiste Weesper Oskar van Alphen gevonden. Dat maakt het zoekteam bekend.
Afgelopen zaterdagavond werd er met speurhonden gezocht naar het spoor van Oskar. De zoekhonden volgden Oskars route van Café Bijna Thuis aan de Nieuwstad naar de Herengracht. Eén van de honden sloeg aan ter hoogte van een bankje aan het water ter hoogte van de Kerklaan, waardoor het er toch op lijkt dat Oskar een week geleden in het water is geraakt.

Zoektocht gaat komend weekend verder
De honden, die zijn getraind op de geur van verdronken personen, hebben het water afgezocht maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd. Door slechte weersomstandigheden lukte het niet om met de honden op een boot verder te zoeken. Er wordt nog gekeken of dat komend weekend alsnog wel kan gebeuren.

De zoekers naar Oskar roepen Weespers nu op om hun ogen open te blijven houden rond het water. Met deze temperaturen en winterkleding komt het lichaam van een verdronken persoon meestal na ongeveer 2 tot 3 weken boven.

Duikers
Op zondag hebben duikers van Signi het stuk water tussen de sluis en Zwaantjesburg doorzocht. Ook zij hebben niets gevonden. Door het slechte weer was het niet mogelijk om met een sonarboot of honden op het water te zoeken. Mogelijk wordt dit aankomende weekend gedaan.

Signi zoekhonden zocht op 9 december 2017 met de mantrailhond naar de vermist Oskar uit Weesp die toen ruim 1 week vermist was. De hond volgde het spoor vanuit het café langs het water tot een bepaalde plek bij n bankje.
De volgende dag zou op het water verder gezocht worden m.b.v boot, honden, sonar en duikers. Helaas moest vanwege het slechte weer (code ‘oranje’), de zoekactie beperkt worden tot de inzet van de duikers op de plaats van verdrinking. Helaas leverde dit niets op, waarschijnlijk omdat het lichaam door de sterke stroming al meegenomen was.

Op 24 december 2017 zocht Signi zoekhonden verder, stroomafwaarts met de boot, honden en sonar. Een nieuw spoor werd ontdekt na ruim 1 kilometer bij het Aquamarin, een particuliere jachthaven met huizen op palen boven het water.

Daar de vele huizen, boten en andere objecten het sonarren beperkte, werd besloten om alle objecten af te duiken in het gebied waar de honden aangaven.

Tot in de late uurtjes werd intensief doorgezocht op kerstavond… helaas zonder de vondst van Oskar.

Op zaterdag  6 januari 2018 werd Oskar toch in Aquamarin gevonden door een voorbijganger. Helaas onder een ponton wat net niet afgezocht was tijdens de uitgebreide zoekactie van de duikers die dag.
Ondanks dat Signi de vermissing van Oskar niet heeft kunnen verkorten, kon Signi wel meer duidelijkheid geven over wat er in al die tijd gebeurt was.

We blijven maar zoeken want we weten niet wat er is 
We blijven n beetje hopen, maar we weten het is goed mis.

Eindelijk hebben ze je gevonden,
het ging zeer snel de ronde.

Want vele kenden je en hielden van je aanwezigheid,
Helaas raakten we je door stom ongeluk helemaal kwijt.

Nu is afscheid nemen een feit….
Lieve Oskar we missen jou en je dapperheid.


Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Oskar veel sterkte toe met ‘t verlies….

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This