0 items

We hebben gezocht, gevonden en verloren
en weer opnieuw gezocht, totdat iemand je vond.
Een mens is zoveel meer dan eens verloren,
we hoopten dat je opeens weer voor ons stond.

Ernstige zorgen om vermiste Michael (22): ‘Hij móet zijn medicijnen krijgen’
7 december 2017

De familie van de 22-jarige Michael maakt zich ernstig zorgen. Hij is weggelopen uit een psychiatrische instelling in Castricum, maar hij heeft zijn medicijnen nodig. Michael lijdt namelijk aan katatonie.

Dat is een ziekte die ontstaat uit een psychose, waardoor hij verstijf of zelfs verlamd kan raken. “Hij heeft dagelijks zijn medicatie nodig, maar dat heeft hij nu als sinds maandagavond niet gehad”, vertelt moeder Diana.

Speurhonden
Als Michael zijn medicatie niet krijgt, heeft hij moeite met eten en raakt hij snel verslapt. De zoektocht heeft tot dusver nog niks opgeleverd. Zijn moeder hoopt dat er vandaag met speurhonden naar haar zoon gezocht gaat worden.

Het is niet de eerste keer dat Michael is weggelopen. “Maar toen kwam hij naar huis”, aldus Diana, die zelf in Zaandijk woont. Michael is 1.76 meter lang en heeft blauwgrijze ogen. Hij heeft donkerblond haar en is kalend aan de voorkant. De kans is groot dat hij erg verslapt is en moeilijk en in elkaar gedoken loopt.
Heeft u meer informatie over Michael? Neem dan contact op met de politie.
Door: Thijs Kroezen

Op 24 en 25 november 2017 zocht Signi zoekhonden met de mantrailhond naar de vermiste Michael, op verzoek van zijn tweelingzus.
De hond volgde Michaels warrige spoor door Castricum, richting het treinspoor naar Heemstee en weer terug tot vlak bij de instelling. Tot voor de bushalte richting Egmond aan Zee die weer aansloot aan de bushalte richting Alkmaar.
Hierna volgden nog vele tips in Alkmaar en vele zoekacties door burgers in die plaats.

Tweelingzus roept vermiste Michael op om verjaardag thuis te vieren

ALKMAAR – De tweelingzus van de vermiste Michael Haver roept hem via een Facebookbericht op om hun verjaardag samen thuis te vieren.

Volgens het bericht wordt de tweeling volgende week maandag 23 jaar. “Mike, kom samen onze verjaardag vieren”, aldus tweelingzus Marissa. Daarna volgt de vraag de politie te tippen, mocht iemand wat zien. “Als u hem ziet, bel direct 112 en verlies hem niet uit het oog!”

Zeventien dagen
Vandaag is de 22-jarige Michael zeventien dagen vermist. Op 20 november liep hij weg uit GGZ-instelling Dijk en Duin in Castricum. Vele zoekacties door het centrum van Alkmaar hebben tot nu toe niets opgeleverd.

Ook in Alkmaar zocht Signi, n.a.v. een tip, met de mantrailhond op 9 december om Michaels verblijfplaatsen in beeld te krijgen. De heftige wind, die dag, maakte het volgen van de sporen in het open wijde landschap moeilijk. Aansluitend werden camerabeelden opgevraagd.
Daarna volgde er nog 1 tip en bleef ‘t lange tijd stil….
Toen bereikte ons als n mokerslag dat zijn lichaam was gevonden. In stilte hoopten wij dat hij levend teruggevonden zou worden door oplettende voorbijganger.
Met veel respect over de inzet van Michaels zus en haar familie wensen we hen veel sterkte toe met dit tragische verlies…

Lichaam vermiste Michael Haver gevonden in Castricum
4 jan. 2018

Het lichaam van Michael Haver is donderdag gevonden in Castricum. De man uit Zaandijk was sinds maandag 20 november vermist.

Het lichaam werd gevonden in het water langs het spoor bij de Heemstederweg nadat iemand vanuit een trein iets in een sloot zag drijven en de politie waarschuwde. De politie sluit een misdrijf uit en gaat uit van een ongeluk dat Michael noodlottig is geworden.

Michael was in november van vorig jaar weggelopen van ggz-instelling Dijk en Duin en was sindsdien niet meer gezien, ondanks meerdere zoektochten. Er is onder andere met een politiehelikopter gezocht boven een opslag voor caravans in Akersloot. In Castricum, Alkmaar en Heiloo is tevens door zowel hulpdiensten als vrijwilligers naar de vermiste man gezocht.

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This