0 items

Donderdag 30 november

Remon Bruinsma was met klasgenoten van Stenden op stap in Leeuwarden. In de Oude Doelesteeg raakt hij zijn klasgenoten en de jongen bij wie hij zou slapen kwijt. Volgens wat de familie heeft begrepen, is Remon op een bepaald moment door portiers en politieagenten weggestuurd en zit hij een poos voor het gebouw van de C&A aan de Nieuwestad. Hij heeft daar misschien zitten wachten op de jongen bij wie hij zou slapen. Om ongeveer drie uur praat een medewerker van een café nog met hem. Hij vertelt Remon dat hij zijn jas dicht moet doen, omdat het koud is. Volgens die man is Remon goed aanspreekbaar. Politieagenten praten ook nog met hem en vragen of hij een taxi nodig heeft. Om vier uur is hij nog gebeld. Een tweede gesprek heeft hij, zo lijkt het, weggedrukt of geweigerd. Camerabeelden laten zien dat hij daarna in de buurt van de Kleine Kerkstraat is. Een speurhond, ingezet door de familie, leidt naar de achterkant van schouwburg De Harmonie. Bij het water loopt het spoor dood.

Signi zoekhonden zocht, op verzoek van de familie, op 3 december naar de sinds 3 dagen vermiste Remon in Leeuwarden. De mantrailhond werd ingezet. Vanuit de Binnenstad werd het spoor van Remon opgepakt m.b.v. zijn kleding, die eerst bij hem thuis werd opgehaald. Onder toeziend oog van de politie werden de bevindingen van de honden vastgelegd. Het spoor eindigde bij t water van de Westersingel ter hoogte van de ‘Harmonie’. Ook de waterzoekhonden verwezen vanaf de kade op t water. Politie te water wilde de zoekactie verder overnemen.

Politie kamt camerabeelden uit op zoek naar spoor van vermiste Remon (18)
112 & Misdaad 3 december 2017

De zoektocht in Leeuwarden naar de sinds donderdag vermiste Remon Bruinsma (18) zaterdag heeft niets opgeleverd, maar tijdens een zoektocht zondag door Stichting Signi Zoekhonden sloegen honden op een bepaalde plek bij het water aan.

Daar gaat de politie maandag misschien zoeken met een sonarboot zoeken, aldus een woordvoerder. Zondag wordt er niet verder op het water gezocht omdat het op dit moment te donker is, maar als er nieuwe informatie komt kan dat nog veranderen.

Ernstige zorgen
Remon, afkomstig uit Zwaagwesteinde, wordt vermist na een avond stappen in Leeuwarden. Vrienden en familie maken zich ernstige zorgen. “Het is niets voor Remon om helemaal niks te laten horen”, zegt zijn zus Yvette van der West zaterdag. Ze heeft via Facebook een oproep geplaatst waarin ze iedereen vraagt uit te kijken naar haar broer.

Remon ging donderdag uit met vrienden. Nadat ze café De Kantelaar in de Oude Doelensteeg verlaten om een andere kroeg in te gaan, verliezen ze Remon uit het oog. Omdat in eerste instantie wordt gedacht dat hij op straat aan de praat is geraakt met iemand, wordt er niet direct gezocht naar Remon. Maar sindsdien ontbreekt ieder spoor. Ook is Remon zijn telefoon kwijtgeraakt; deze is de volgende ochtend teruggevonden ter hoogte van de C&A in de binnenstad.

Remons moeder Ansje slaat alarm als zij vrijdagochtend nog niets van hem heeft gehoord. “Remon liet altijd even weten waar hij was en hoe het met hem gaat’, vertelt Yvette. ‘Toen dat niet gebeurde, heeft onze moeder hem gebeld. De vrouw die Remons telefoon heeft gevonden nam op. Dan schrik je natuurlijk enorm.” Ansje belt vervolgens de politie, de school van Remon en het ziekenhuis, maar hij is nergens gezien.

Duikers ingezet bij zoektocht naar vermiste Remon in Leeuwarden
Kees Graafland 05-12-17

Voor de zoektocht naar de vermiste Remon Bruinsma (18) in Leeuwarden zijn op de maandag middag 5 december, duikers opgeroepen voor nader onderzoek in de grachten van de stad. Ze gingen het water in bij schouwburg De Harmonie, maar vonden uiteindelijk niets.

Een sonarboot zag eerder vandaag op 40 centimeter diepte iets liggen in het water. Daarna werden politieduikers opgeroepen voor nader onderzoek. Het gebied rondom de schouwburg werd door de politie afgezet.

Helaas duurde het langere tijd voordat de duikers ter plaatse waren. De duikers gingen rond 14.45 uur te water. Een uur later ruimden zij hun spullen weer op. Er werd onder water niks meer aangetroffen.

Speurhonden zoeken opnieuw naar Remon Bruinsma
26 des 2017 – 15:47
Vrijwilligers van de Stichting Signi Speurhonden zoeken dinsdag in Leeuwarden opnieuw naar de vermiste Remon Bruinsma. Esther van Neerbos van de stichting neemt drie speurhonden mee voor de zoektocht. Ze beginnen bij De Harmonie te zoeken en daarna zullen ze met een bootje het water op, ook stroomafwaarts van de Dokkumer Ee, zoeken. De stichting heeft twee duikers achter de hand. Mochten de honden een spoor vinden, dan kunnen de duikers onder water zoeken.

Op tweede kerstdag zocht Signi zoekhonden met honden, boot en sonar vanaf het water naar de vermiste Remon. Behalve ter hoogte van de woonboten tegenover de Harmonie, roken de honden verder niets. De Dokkumer Ee werd een tiental kilometers stroomafwaarts gevolgd tot Bartlehiem. Ook de waterring rondom de binnenstad werd gecontroleerd  met de honden en de binnengrachten die niet bereikbaar waren met de boot, werden vanaf de kades met de honden afgespeurd. Ondanks dat het 2e kerstdag was, kreeg Signi alle medewerking van waternet om onder de diverse bruggen door te kunnen. Hierdoor kon een zeer groot gebied afgezocht worden. Desondanks was voor de honden de enige relevante locatie, de plek tegenover de Harmonie, waar de honden eerder aangeslagen hadden.
Alhoewel er een redelijke stroming in de grachten van Leeuwarden was, moest het lichaam van Remon dus nog vlakbij de plaats van verdrinking zijn….
De duikers werden ingezet. Een groot gedeelte van de woonboten werden tot in de late uurtjes minutieus afgezocht. Op dat moment vonden de duikers in het troebele water niets.

https://omrop.fr/3HuG

Duikers en politie zoeken weer naar vermiste Remon.
30 december 2017  Friesland

Duikers van een speciaal team hebben zaterdagmiddag samen met de politie in Leeuwarden gezocht naar de vermiste Remon Bruinsma. Deze zoekactie leverde geen direct resultaat op.

Het zogeheten Signi-team ondersteunde de politie bij de zoektocht. Dit team maakt gebruik van speurhonden en duikers.

Er is gezocht in de grachten langs de Westersingel en de Willemskade. Volgens een woordvoerder van de politie was de  aanleiding om juist op deze plaatsen te water te gaan, vanwege de vele woonboten die hier liggen. Daarom is besloten hier ,,nog eens extra te zoeken”.
De gekozen locatie is tegenover waar het spoor van de speurhond eindigde en het enige punt waar de honden afgelopen 2e kerstdag nog ‘lucht’ hadden.

Op 30 december keerde het duikteam van Signi terug om de resterende woonboten langs de Westersingel af te duiken. Op de plaatsen waar de duikers er niet bij konden, werd met een dreg tussen de woonboot en de wal ondersteund. Die dag werd het lichaam van Remon niet gevonden.


Ruim een dag later werd het lichaam van Remon wel gevonden op nog geen 600 meter afstand, waar door de Signi duikers intensief gezocht was. Helaas had de inzet van de duikers van Signi niet direct geleid tot het teruggeven van Remon. Wel heeft het duiken dit kunnen voorspoedigen. Ook konden de honden aangeven wat er in die tussentijd gebeurt was. Na ruim n maand intensieve zoekacties was er eindelijk duidelijkheid…

Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Remon veel sterkte toe met ‘t gemis….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This