0 items

Niki uit Nijmegen: ‘Help mee mijn moeder terug te vinden’
Door Janneke van Bergen 19 december 2017

Niki van der Wielen uit Nijmegen (29) is ten einde raad. Haar moeder Marie-Louise (ook uit Nijmegen) is al sinds vrijdag 15 december vermist. Er zijn aanwijzingen dat zij die vrijdagochtend rond 6.30 uur in de omgeving van het Valkhof is geweest. Niki hoopt heel erg dat iemand haar gezien heeft.

Niki heeft geflyerd, de hele stad doorzocht en social media ingezet. Ook de politie doet wat ze kan. Die onzekerheid is verschrikkelijk, vertelt Niki. “Ik wil gewoon weten waar mama is. Ook als ze niet meer leeft. We willen antwoorden. Ik hoop dat er mensen zijn die haar gezien hebben of die mee willen helpen zoeken.”
Niki hoopt dat Nijmegenaren haar moeder hebben gezien

Verschillende zoektochten van Niki en haar familie en vrienden leverden vooralsnog niets op. “We hebben gezocht bij de Waal, in de stad zelf, en zijn zelfs bij een daklozenopvang geweest. Ik weet niet wat ik nu nog meer moet doen.” Ze hoopt heel erg dat er ergens toch mensen zijn die haar moeder gezien hebben.
Signalement van Marie-Louise

De moeder van Niki, Marie-Louise is 61 jaar oud. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een lange zwarte jas, een blauwe spijkerbroek, blauwe of zwarte laarsjes en ze had een handtas bij zich. Niki: “Mijn moeder heeft ook diabetes en moet twee keer per dag insuline spuiten.”

Zaterdag, 23 december 2017, zocht Signi zoekhonden naar de ruim 1 week vermiste vrouw uit Nijmegen, op verzoek van haar dochter. Als eerste werd de mantrailhond ingezet die t spoor vanuit de stad, waar de auto in de parkeergarage op de Scholenhof geparkeerd stond, oppikte. De hond vervolgde dit spoor richting de Waal tot onder de Waalbrug. Links en rechts van dit eindpunt, werd gekeken of t spoor nog op te pakken was. Ter verificatie werden ook de zoekhonden ingezet. Helaas gaven zij dezelfde aanwijzingen.
Vervolgens werd stroomafwaarts met de honden gezocht of in de diverse zijhavens nog geur was, wat de duikmogelijkheden zou vergroten.
Helaas gaven de honden aan, dat de geur met de stroom mee, vele kilometers stroomafwaarts ging. Dit maakte het zoekgebied zeer groot en heftig voor een vervolg, gezien de hoge waterstand en de sterke stroming van de rivier. Het water van de waal stond tot ver in de uiterwaarden, vol met omheiningen met prikkeldraad. Gezien de sterke stroming zou meer dan 20 km afgezocht moeten worden met de boot. Een nieuwe zoekactie diende ingepland te worden.


Gelukkig kwam nog geen 1 1/2 dag later, op 1e kerstdag, definitief duidelijkheid. Haar lichaam werd ruim 20 km stroomafwaarts, bij Andelst, door n voorbijganger in de uiterwaarden gevonden.
Signi zoekhonden wenst familie en vrienden zeer veel sterkte toe….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This