0 items

Waar je ook bent, we konden ‘t niet weten.
Niet in afstand of tijd te meten.
Maar ik heb je nu bij me, diep in mij.
Daarom ben je zo dichtbij!

Op 4 december om 5 uur ‘s ochtends vertrok de 76-jarige Jan Antens van huis om nooit meer terug te keren. Op camerabeelden was te zien hoe de vermiste man, richting de Bergse maas liep, maar niet meer terug keerde. De politie zette direct een zoekactie op. Toen dat niets opleverde, schakelde de familie Signi zoekhonden in.

Signi zoekhonden zocht op 18 december naar de sinds 2 weken vermiste man in de Bergse Maas.
Als eerste werd gekozen om thv de vermoedelijke plaats van verdrinking, de kade nauwkeurig af te zoeken door hond, sonar en duikers. In de hoop dat deze inham voldoende stromingsloos was, hoopten we nog het lichaam daar te kunnen vinden. Helaas viel dat tegen en had de stroming, verder resultaat voor de duikers onmogelijk gemaakt.
Besloten werd om met de zoekhond Power verder stroomafwaarts te zoeken. De hond kon het spoor volgen tot 7,5 km stroomafwaarts. Tot die plaats was de hond druk doende op de boot om de geur tot zich te nemen en op verhoogde geurconcentraties te springen in het snelstromende koude water. Na die 7,5 km kon de hond niets meer traceren, ondanks dat nog enkele kilometers werd doorgezocht. Teruggaande naar de plaats waar de hond voor ‘t laatst gesprongen was, gaf dit duidelijk weer n positieve hit. De locatie was n ondiep spaarbekken, waar de boot niet in kon varen. De coördinaten werden opgeslagen, de kans was namelijk groot dat het lichaam daarin aanwezig was.
De volgende dag werd er door de politie ‘n intensieve inspectie op die plaats gedaan, wat het terugvinden van het lichaam tot gevolg had. Een laatste rustplaats kon hem gegeven worden.

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met dit verlies….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This