0 items

Vermiste chef-kok vermoedelijk vrijwillig weg
ANP Producties, 7 dec. 2017

SOEST (ANP) – De politie gaat er voorlopig van uit dat de vijftigjarige Edwin uit Soest ,,vrijwillig is verdwenen”. Na overleg met de familie is besloten het onderzoek naar zijn vermissing af te ronden.

Edwin is sinds 31 oktober spoorloos. Dagenlang werd afgelopen maand in de bosrijke omgeving van Baarn en Soest naar hem gezocht door politie, vrijwilligers en speurhonden. ,,Alle onderzoeksgegevens en tips zijn uitgezocht. Ze hebben geen aanknopingspunten gegeven over waar hij nu is of wat er gebeurd is. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden”, aldus de politie. Alleen zijn auto is aangetroffen.

Daar alle zoekacties niets opleverden en geen nieuwe aanknopingspunten waren, werd Signi zoekhonden benaderd. Op zaterdag 2 december 2017 zocht Signi zoekhonden met de mantrailhond vanaf de plaats waar de auto van Edwin gevonden was. De auto was teruggevonden op de plek, waar de hij meerdere malen per dag lange wandelingen maakte met zijn 3 honden.
Een moeilijk startpunt voor onze mantrailhond. De combinatie van de geroken ‘dode’ lucht en een spoor van de vermiste in het aangrenzende bosgedeelte van paleis Soestdijk, gaf ons de keuze om daar verder te zoeken.
Na toestemming van de boswachter vervolgde Paddle zijn spoor. De hond stopte bij een van de hekken van paleis Soestdijk. Een deel van het spoor liep over het strenger omheinde deel van paleis. De herten hadden daar hun privé gebied. Ondanks dat de hond aangelijnd was, kregen we geen toestemming om verder te zoeken. De week erna werden verschillende pogingen gedaan om toch toestemming te krijgen. Ook voor het minder beveiligde gedeelte werd geen toestemming meer verleend, ‘dit was al grondig doorzocht’, was het argument. Wel werd nog een drone ingezet.
Desondanks werd afgelopen weekend het lichaam van Edwin, 2 weken na onze zoektocht, gevonden, vlakbij het eindpunt van de mantrailhond. Helaas kon Signi niet zelf de zoektocht volbrengen, maar onze stelligheid van de locatie heeft wel nieuwe mogelijkheden gegeven.
Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden veel sterkte met het verlies…..

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This