0 items

De vermissing van Joey Hoffman in Turkije was een raadselachtige vermissing, die veel veel mensen bezig hielden, maar natuurlijk nog meer Joey’s broer, vader en moeder. Joey was met dorpsgenoten in een busje naar Turkije vertrokken om hen te helpen met het bouwen van een huisje in de heuvels van Silifke. Maar na een ruzie was er van hem geen enkel teken van leven meer…het ergste werd gevreesd.

Dit weten we over de vermissing van Joey (21) uit Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Over de vermissing van Joey Hoffmann (21) en zijn vertrek naar Turkije met Bjorn en Derya Breukers wordt veel gezegd en geschreven. Maar wat weten we eigenlijk zeker?
Pim Lindeman Laatste update: 08-08-17

♦ De 21-jarige Haaksbergenaar, die werkte als meubelmaker, is op de avond van 30 juni met vrienden Bjorn en Derya naar Turkije vertrokken in een witte bestelbus. Daar zou hij het echtpaar helpen bij het bouwen van een huis.

♦ Op 5 juli krijgt zijn familie een berichtje dat de reis goed verloopt; ze zijn dan nog in Bulgarije. Enkele dagen later komt het drietal aan in Silifke, een middelgrote stad in het zuidoosten van Turkije.

♦ Op 8 juli is Joey voor het laatst gezien in Turkije. Daarna deed zijn familie op 17 juli in Nederland aangifte van vermissing.

♦ De Nederlandse politie gaat er vanuit dat hij wel in Turkije is geweest. Meerdere getuigen zeggen hem te hebben gezien. De politie heeft nooit contact met hem gehad.

♦ Het Haaksbergse echtpaar vertelde tegen vrienden dat ze in Turkije een nieuw bestaan wilde opbouwen. Ze vertrokken op 30 juni, samen met hun vriend Joey en hondje Bella.

♦ Volgens Derya en Bjorn kreeg Joey heimwee en wilde hij naar huis. Ze verklaarden dat ze hem geld hebben gegeven boor de terugreis en dat ze daarna uit elkaar zijn gegaan. Ze hebben Joey sindsdien niet meer gezien.

♦ De familie van Derya in Turkije deed op 27 juli aangifte van vermissing van de Haaksbergse. De Nederlandse politie had op 21 voor het laatst contact met Derya en Bjorn, in verband met de vermissing van Joey.

♦ Op zaterdag 29 juli kwam er een eerste teken van leven van Derya: familieleden kregen berichtjes van haar. Ze zocht onder meer contact met het broertje van Bjorn.

♦ Bjorn en Derya waren in mei ook al in Turkije. Toen voor een niertransplantatie in een Turks ziekenhuis: Derya kreeg een nieuwe nier. Ze vertelden aan familie dat Björn die had afgestaan aan haar

♦ Op 9 juli meldde Bjorn zich in het ziekenhuis in Silifke, een dag na het laatste contact met Joey. Breukers had onder meer verwondingen in zijn gezicht, omdat hij naar eigen zeggen van de rotsen was gevallen. Na een dag vertrok hij weer uit het ziekenhuis, ondanks dat artsen hem daar langer wilden houden.

♦ Het onderzoek naar de verdwijning van Joey Hoffmann is een samenwerking tussen de Nederlandse en Turkse politie. De Nederlandse politie onderzoekt of er op Nederlands grondgebied misdrijven zijn gepleegd, en ondersteunt de Turkse politie met informatie. Ook wordt waar mogelijk Turkse informatie in Nederland verifieert.

♦ Door de gespannen politieke relatie tussen Nederland en Turkije is de samenwerking met de Turkse politie ‘heel complex’, zeggen bronnen rond het onderzoek. Toch lukt het om met hulp van de liaisons stappen te maken.

♦ Omdat Joey voor het laatst gezien is in Turkije leidt de Turkse politie de zoektocht naar hem. Belangrijk in dat onderzoek zijn de verklaringen van Bjorn en Derya, die ze bij de Nederlandse en Turkse politie hebben afgelegd.

♦ Bjorn en Derya worden in Nederland noch Turkije beschouwd als verdachten. Desondanks moeten ze meewerken aan het onderzoek van de politie in Silifke en zijn ze langdurig ondervraagd over de verdwijning van Joey. Ze mogen tot op heden het land niet uit.

♦ De Turkse politie heeft sporenonderzoek gedaan in de bestelbus van het echtpaar Breukers, die bij vertrek uit Nederland al maanden geen APK had en niet achteruit kon rijden

♦ De politie is met Bjorn en Derya naar verschillende plekken geweest die ze met Joey hebben bezocht, in de hoop dat daar bruikbare sporen worden aangetroffen.

Ondanks dat de politie in Turkije grootschalig onderzoek had gedaan naar Joey, was er nog geen spoor van hem. Vele getuigen waren gehoord en de omgeving waar hij het laatst gezien was, was intensief uitgekamd met honden en een zoekteam.
Daar het belangrijk is om onder deze omstandigheden niet te lang te wachten en er al veel tijd verloren was gegaan, besloot Signi om deze zoekactie te ondersteunen. De honden van Signi zijn immers gewend aan moeilijke omstandigheden zoals warmte, ruig terrein, internationale reizen en oudere sporen.
Na overleg met familie en diverse instanties in Turkije en Nederland werd Signi’s initiatief warm ondersteund.
Op zaterdag 12 augustus 2017 vertrok Signi met 3 geleiders en 3 honden in 2 verschillende vliegtuigen naar Turkey.

https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/laatste-videos-boulevard/signi-zoekhonden-naar-turkije-voor-vermiste-joey

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://content.tmgvideo.nl/embed/account=Kx1PKc/item=2SMgc6KTRcQH/player=QoRMw6uC0x01/embed.html” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Eenmaal aangekomen in Turkije werd Signi goed ontvangen door de Nederlandse afgevaardigde van de politie van buitenlandse zaken.  Op zondag 13 augustus was er een uitgebreide breefing en een zoekplan werd gemaakt. Ook werd het gebied bekeken en de kampeerplaats waar Joey voor ‘t laatst verbleven was.

De volgende dag zouden we na overleg met de lokale politie direct aan de slag gaan, helaas moest Signi tot die tijd wachten voordat overgegaan kon worden tot zoeken…

https://www.ad.nl/buitenland/speurhonden-moeten-wachten-br-op-turkse-politie-in-zaak-joey~a8efcd7b/

Maandagochtend 14 augustus Signi staat klaar om die dag te gaan zoeken, alleen eerst nog wachten op overleg, de temperaturen beginnen op te lopen.
Het plaatselijke zoekteam en de Turkse honden zouden die ochtend nog een laatste stukje gebied afzoeken. Ondanks dat het zoekteam meerdere keren op het punt stond om de zoektocht te beëindigen, werd ook deze dag weer verder gezocht. Dit keer met resultaat….
Toen kwam het verlossende telefoontje…..Joey was gevonden!

Vermiste Joey Hoffmann gevonden, geen sporen van geweld op lichaam

De Turkse politie heeft het levenloze lichaam van de 21-jarige Joey Hoffmann uit Haaksbergen gevonden in een opgedroogde rivierbedding bij de Turkse plaats Narlikuyu. Op de vindplaats was nog niet eerder gezocht.
Peter Winterman | Bonne Kerstens 14-08-17

Het lichaam werd vanmorgen rond half acht aangetroffen door twee honden van de Turkse politie en lag bij een rots, in de buurt van een steengroeve die door de lokale bevolking als vuilstortplaats wordt gebruikt. De afgelegen plek ligt op een klein uur lopen van een hoofdweg met druk verkeer, in het gebied waar Joey voor het laatst werd gezien.

Volgens de hondengeleiders lijkt het erop dat Joey een natuurlijke dood is gestorven, meldt verslaggever Peter Winterman vanuit Turkije. Het lichaam van Joey is volgens een agent ter plaatse in ‘zeer goede staat’ aangetroffen: er zijn geen zichtbare sporen van messteken of een schotwond. Sectie op het lichaam moet echter nog volgen. Hieruit zal de doodsoorzaak moeten blijken. Het lichaam van Joey is inmiddels geborgen en wordt naar de Turkse plaats Silifke gebracht, waar de sectie zal plaatsvinden.

Familie
De politie Overijssel schrijft op Twitter dat ze op verzoek van de Turkse politie de familie van Joey heeft geïnformeerd dat er een lichaam is aangetroffen. ‘Er wordt verder onderzoek gedaan door de Turkse politie, daar doen wij geen woordvoering over’, aldus de politie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen mededelingen gedaan over de dood van Joey. De Nederlandse ambassade in Turkije verwijst voor alle informatie door naar Buitenlandse Zaken.

Joey werd sinds 8 juli vermist. Hij had op de dag van zijn verdwijning ruzie met zijn reisgenoot Derya Breukers (26). Zij kampeerde op dat moment met haar man Björn (34) in de omgeving van Silifke, waar nu ook het lichaam van Joey is gevonden. Joey zou hen helpen een huis te bouwen in Narlikuyu. De rol van het stel uit Haaksbergen in de vermissing en de dood van Joey is onduidelijk. Ook onduidelijk is of Joey het slachtoffer is van een misdrijf, een noodlottig ongeval of iets heel anders. Feit is dat zijn reisgenoten Björn en Derya Turkije voorlopig niet mogen verlaten en dat zij worden gehoord door de Turkse politie. Op dit moment verblijft het stel ook in Narlikuyu, dichtbij de plek waar Joey is gevonden.

Signi zoekhonden wenst de familie en vrienden van Joey veel sterkte toe met het verlies……

 

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This