0 items

Zoekhonden traceren spoor vermiste Herman Philipsen uit Venray

Sinds maandag 12 december wordt de 76-jarige Herman Philipsen uit Venray vermist. Naast zoekacties door de politie en familie zijn sinds drie dagen ook de zoekhonden van Stichting Signi zoekhonden uit De Rips actief met het opsporen van de vermiste Venraynaar.

Volgens een familielid van Herman Philipsen tegenover Omroep Venray hebben de honden een spoor gevonden. Die zijn ze nu aan het volgen. Het is afwachten of dit resultaat gaan opleveren.

Signi zoekhonden is een non-profit stichting die ten doel heeft vermiste mensen op te sporen met behulp van zoekhonden en een professioneel duik-, sonar-, vaar- en grondonderzoekteam. De stichting is gespecialiseerd in het zoeken met honden naar verdronken personen, het volgen van een spoor en vermiste personen in rampgebieden. In haar werkzaamheden staat één ding centraal: het vinden van vermiste personen en het beëindigen van de onzekerheid die achterblijvers treft in vermissingszaken.

De 76-jarige Herman Philipsen werd maandag 12 december voor het laatst gezien in Venray. Vermoedelijk vertrok hij op een zwarte elektrische damesfiets van het merk Sparta. De fiets heeft een lage instap, zwart/grijze fietstassen en een zadelhoesje van stof/bont.

Aannemelijk is dat Philipsen een baseball cap of een boerenpet in een donkere kleur, spijkerbroek en een beige halflange parkajas draagt. De man heeft een litteken vanaf zijn rechter mondhoek tot aan zijn oor. Hij is kalend en heeft grijze haren aan de zijkant.

Een Burgernetactie heeft vooralsnog niets opgeleverd. Heeft u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800 – 6070.

Op 15 en 17 december volgde Signi zoekhonden meer dan 20 km spoor van de vermiste heer Philipsen, die verdwenen was met zijn elektrische fiets. Uiteindelijke eindigde dit spoor bij de maas in Well.

Vermiste Herman Philipsen uit Venray: Duikploeg zoekt in De Maas
Door Marion Minten — wo 21-12-2016

Een duikteam heeft in De Maas tussen Well en Wellerlooi een zoekactie gehouden naar de vermiste Herman Philipsen uit Venray. De 76-jarige man wordt sinds vorige week maandag 12 december vermist.

Zoekhonden van stichting Signi zoekhonden sloegen op dat stuk van De Maas erg aan, zo heeft een familielid aan Omroep Venray laten weten. De zoekactie heeft vooralsnog geen resultaat opgeleverd.

Men concentreert zich ook op de fiets van Herman Philipsen.

Op zondag 18 december zocht Signi zoekhonden verder in de Maas naar dhr. Philipsen. Op de locatie waar ‘t spoor de dag ervoor geëindigd was, door de mantrailhond, werd gezocht met zoekhonden, sonar en duikers. Helaas kon door ‘t verstrijken van de tijd sinds de vermissing, niet meer een stoffelijk overschot gevonden worden. Wel werden voor de zekerheid nog enkele objecten afgedoken en langs de oever en in ‘t water gezocht naar de fiets.

Dregwerkzaamheden naar vermiste Herman Philipsen uit Venray leveren niets op

Deze week zijn er dregwerkzaamheden geweest in De Maas naar de vermiste Herman Philipsen uit Venray. Dit heeft vooralsnog niets opgeleverd, aldus een familielid tegenover Omroep Venray.

Eerder zijn duikploegen actief geweest in De Maas tussen Well en Wellerlooi. Honden van Signi Hulpenhonden uit De Rips sloegen op dat stuk aan.

Zijn vermissing blijft een mysterie aldus het familielid. Ook zijn fiets waar naar gezocht wordt is nog steeds niet terecht.

De 76-jarige man wordt al sinds maandag 12 december vermist. Hij werd rond 7.30 uur voor het laatst gezien bij de rotonde Noordsingel / Raadhuisstraat nabij supermarkt Jan Linders..

Op maandag 26 december zocht Signi zoekhonden opnieuw op de maas naar de vermiste heer Philipsen. 3,5 km stroomafwaarts konden de zoekhonden weer n geur oppakken en werd de dreg ingezet. Helaas werd het dreggen bemoeilijkt door een dam in ‘t water.

Gevonden lichaam blijkt van vermiste man (76) uit Venray
5 jan. door Venlo leeft

Vermiste 76-jarige Herman Philipsen is vanmorgen levenloos terug gevonden in de maas bij Bergen.
De bejaarde man was al sinds 12 december spoorloos.

Lichaam in de maas
In de Maas bij Bergen is donderdagochtend het lichaam van een dode man gevonden. Het lichaam werd rond 10:45 uur ontdekt. Brandweer en politie hebben het slachtoffer geborgen. De identiteit van het slachtoffer was nog niet bekend en politie was begonnen met een onderzoek. Inmiddels is bekend gemaakt dat het om de 76-jarige Herman Philipsen uit Venray gaat zo meld 1Limburg. Hij is op 12 december vanuit huis vertrokken en werd om 7:30 uur bij de rotonde Noordsingel-Raadhuisstraat in Venray voor het laatst gezien. Sindsdien ontbrak ieder spoor van hem.

Zoekactie in de maas
Naast de zoekacties van de politie en de familie zijn ook de zoekhonden van de Stichting Signi al een aantal dagen actief op zoek geweest naar de bejaarde man,

Op 5 januari 2017 kwam uiteindelijk het verlossende bericht dat het lichaam van dhr. Philipsen was gevonden, 8 km stroomafwaarts van waar zijn spoor was geëindigd. Helaas kon Signi niet de volledige vermissing oplossen, maar heeft wel vragen beantwoord.


Signi zoekhonden wenst de familie van Herma veel sterkte toe met ‘t verlies…..

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This