0 items

Ouders Niels (18) houden goede hoop op zijn veilige terugkeer
24-11-2016

CULEMBORG De 18-jarige Niels uit Culemborg wordt nog steeds vermist. Hij is al zoek sinds zaterdagochtend. Er zijn wél sporen gevonden door speurhonden en er zijn diverse signaleringen van omstanders. De ouders laten op grond daarvan dan ook weten alle hoop te hebben dat Niels veilig thuis komt. De steun en aangeboden hulp van vrienden, buren en mensen uit Culemborg en daarbuiten ervaart de familie als hartverwarmend.

VERBINDEN ,,Niels wil mensen eigenlijk graag verenigen en daar slaagt hij nu goed in als onderliggende bijwerking, maar we zien hem wel heel graag weer snel thuis”, aldus zijn moeder.

De afgelopen dagen hebben zoekacties plaatsgevonden op plaatsen waar vermoed wordt dat Niels zich daar bevindt of geweest zou kunnen zijn. Deze acties hebben recente sporen van Niels opgeleverd. Bij de acties heeft de politie gebruik gemaakt van speurhonden, zoekhonden en van een grote groep vrijwilligers die de afgelopen dagen geholpen heeft met het zoeken naar Niels.

Ook donderdagmiddag en -avond zullen er weer zoekacties worden gehouden.

De ouders van Niels vragen of iedereen wil uitkijken naar Niels. Hij is 2 meter lang, heeft een bruine jas met 4 zakken erop, een grijze joggingbroek en draagt bruine leren sneakers. ,,Benader Niels rustig als u hem tegenkomt, bel de politie en verlies Niels niet uit het oog totdat hulp is gearriveerd.”

%image_alt%

Signi zoekhonden zocht meerdere dagen op verzoek van de familie naar sporen van Niels. Geprobeerd werd om m.b.v een mantrailhond de verblijfplaatsen en routes van de vermiste in kaart te brengen. Helaas was Niels zelf nog teveel op de vlucht om hem in die dagen weer thuis te kunnen krijgen.

%image_alt%

De zoekacties naar Niels werden door Signi een maand lang voortgezet. Sporen werden gevolgd met de mantrailhonden, vanuit de tips die binnenkwamen, en verblijfplaatsen werden gecheckt met zoekhonden. Na 1 week bleven de tips uit. Niels was opgejaagd en gebrek aan medicatie eisten haar tol. Signi zocht door, low profile en voorzichtig. Plaatselijke burgerwacht, o.b.v. sporen van Signi, keken naar hem uit. Camera’s werden geplaatst op plaatsen waar hij kon overnachten. Na 2 weken vermissing volgden er weer nieuwe serieuze tips o.b.v. de gevolgde sporen, bij Wijk bij Duurstede en Langbroek. De meeste tips bereikten pas enkele dagen later ons team. Nieuwe zoekacties werden gepland. Helaas bleek dit niet meer nodig. Het lichaam werd gevonden in de Lek, stroomopwaarts van de tips in Culemborg, stroomafwaarts van Wijk bij Duurstede en Langbroek. Nader onderzoek is niet meer verricht, er was geen sprake van n misdrijf. Vragen blijven onbeantwoord. Waarom is Niels te water geraakt, hoe en waar is ‘t gebeurd? Wat ging er aan vooraf? Alleen dat er geen weg terug meer was….
Een te kort leven, wat te gecompliceerd was voor onze maatschappij. Een lieve jongen waar veel van gehouden is. Signi leeft mee met zijn familie en vrienden.

%image_alt%

Vermiste Niels dood gevonden in de de lek bij Culemborg
24 december 2016

CULEMBORG – Het lichaam dat vrijdagochtend in de Lek bij Culemborg werd gevonden is van de vermiste Niels Wienberg (18) uit Culemborg. Dat meldt de politie zaterdagochtend. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf.

Zijn lichaam werd vrijdagochtend ontdekt door voorbijgangers. Die zagen het ter hoogte van de Beusichemsedijk drijven. Medewerkers van de brandweer zijn in beschermende pakken het water ingegaan om het stoffelijk overschot te bergen. Het lichaam is daarna overgebracht naar Forensische Opsporing in Elst voor identificatie en onderzoek. Dat heeft uitgewezen dat het lichaam al langere tijd in het water heeft gelegen.

Een maand lang werd er gezocht naar de vermiste Niels WienbergNiels Wienberg. Foto: Omroep Gelderland

Niels Wienberg liep op 19 november van huis weg en was sindsdien spoorloos. Een maand lang werd er naar de autistische man gezocht. Er werd onder meer met een politiehelikopter en speurhonden gezocht.

Ook zijn familie en vrijwilligers zochten mee. Zijn ouders hadden zelfs op verschillende plekken in de stad tassen met drinken, eten en dekens neergezet.

Na meer als een maand komt er een einde aan alle zoektochten en inspanningen om hem weer levend terug te krijgen. Een jong leven is geëindigd.

%image_alt%Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Niels veel sterkte toe.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This