0 items

Voor altijd de jouwe

er was een overvloed aan tekenen geweest
waaruit al bleek
dat het in het geheel niet goed ging
meerdere poezen waren weggelopen
mijn gezondheid liet veel te wensen over

langzamerhand kwam ik tot het
verontrustende besef
dat ik mij stukken beter voelde
als er dagenlang niemand thuis kwam

want juist als jij mij heel zacht vast houdt
(en toch stevig zoals ik dat het prettigst vind)
ben ik zo bang dat je me vragen zult
nooit van je weg te gaan

ben ik bang dat je besluit me
zo grondig
de adem te benemen
dat ik voor altijd de jouwe zal zijn

———————————————————-
Uit: ‘Hollands Maandblad’, nr. 366, 1978.
Schrijver: Agnes de Graaf
Inzender: P.E., 12-12-2003

‘Increasing’ concern for safety of missing woman
Tuesday, 20 September 2016 By Chris Betteley in Local People

POLICE are “growing increasingly concerned” for the safety of a 68-year-old Machynlleth woman who has been missing for over a week.

Multi-agency searches continued last week, centred on the Dyfi river and Dyfi valley, in the hunt for Agnes de Graaf.

She was last seen between 4pm and 5.30pm on Sunday, 11 September,with the alarm raised the following day.

Since her disappearance, police, HM Coastguard, mountain rescue teams, and the Mid and West Wales Fire and Rescue Service, have all been involved in the efforts to find her.

Police said the searches continued on Sunday, 18 September – a week after her disappearance.

Agnes is described as five foot eight inches tall, of a slim build and with short, mousey, greying hair.

She was last seen wearing light and dark blue striped loose trousers and a dark coloured T-shirt.

Anyone with information that could help police find her is asked to call police immediately on 101 quoting incident 93 of 12 September.

Na 2 maanden vermissing van Agnes de Graaff, een Nederlandse dichteres, was er nog geen spoor of indicatie wat er gebeurt zou zijn. Agnes haar zus vroeg Signi om hulp.

Signi zoekhonden kreeg de volle medewerking van de politie in Wales. In Wales waren reeds camerabeelden bekeken, een groot stuk rivier afgezocht en het nodige rechercheonderzoek gedaan. Desondanks was er geen idee wat er gebeurt kon zijn, sterker nog, het was een raadsel, daar de camerabeelden vrijwel elke route uitsloot.

Agnes was slecht ter been en de vele heuvels maakte de keuze beperkt. Helaas waren op die wegen geen enkel camerabeeld van haar, die nacht vastgelegd.
Signi zoekhonden startte hiervoor met de mantrailhond Paddle, die al voor moeilijkere vermissingen had gestaan. Paddle koos vrijwel direct bij zijn vertrek de achteruitgang. Bij de meest gebruikelijk ingang aan de voorkant,  wilde hij juist naar binnen.
Vanuit de achtertuin koos Paddle heel verrassend, de route naar beneden tot bij het spoor en vervolgde zijn weg over de rails. Een route die niemand had kunnen bedenken, alle camera’s uitsloot en makkelijk begaanbaar was.

Natuurlijk was de route voor ons niet verantwoord om te lopen en werd voor de weilanden langs ‘t spoor gekozen, gunstig met de windrichting van ‘t geurspoor en veilig voor hond en geleider.

Na bijna 4 km spoorbaan gevolgd te hebben, naderde ‘t spoor, de naast gelegen rivier. De hond liep door ‘t hek van ‘t weiland in 1 streep naar ‘t water. Er werd nog een stuk langs de oever gezocht, zowel stroomop- als afwaarts, maar ‘t spoor was verdwenen en de hond blafte.

Besloten werd om te kijken of de andere honden ook de ‘dode’ lucht op die plaats konden ruiken of dat stroomafwaarts verder gezocht moest worden.

De honden sloegen op vrijwel dezelfde plaats als Paddle aan. Op deze plek werd in ‘t water gezocht naar aanwijzingen.

Op dezelfde locatie In de rivier, waar de honden aansloegen, werden kledingstukken gevonden waaronder een damensjas. Helaas kon niet bevestigd worden of deze jas ook van Agnes was.

De zoektocht langs het water werd vervolgd met de zoekhonden. Daar er al 2 maanden verstreken waren, kon de aangewezen locatie van de honden een oudere plek zijn.

In de eerste scherpe bocht sloegen de honden wederom aan. Hier was ‘t water  te diep om te dreggen. Het scenario van de rivier was immers middels camerabeelden uitgesloten, waardoor Signi niet haar middelen voor een waterinzet had meegenomen.

Besloten werd om de rivier te vervolgen met de honden. De nog 3 km rivier richting zee was verlaten en stil, mogelijk konden de honden bij laagtij nog wat vinden.

De rest van de rivier leverde geen verdere informatie op. De politie uit Wales zouden een week later de scherpe bocht in de rivier afzoeken met hun eigen honden en sonarapparatuur.

Daar Signi nog een zoekdag over had, werd de directe omgeving van haar huis voor de zekerheid nog uitgekamd. Ook dit leverde geen nieuwe aanwijzingen op.

Met een dubbel gevoel keerde Signi weer naar huis. Hopelijk leverde de nieuwe zoekactie van de politie nog wat op, al was de tijd in het nadeel. De zee was erg dichtbij. Niet ondenkbaar was dat deze nooit meer een antwoord geven zou.

De zoekactie van de politie een week later gaf geen resultaat. De honden van de politie sloegen niet meer aan en de sonarapparatuur werd niet meer ingezet.

Op 12 januari 2017 spoelde er een lichaam aan vanuit zee. Helaas bleek een week later dat het niet om ‘t lichaam van Agnes ging.

Signi had wel vragen beantwoord, maar het definitieve afscheid blijft uit…..

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This