0 items

Op dinsdag 11 oktober werd Signi opgeroepen door de begeleiding van een vermiste man uit IJsselmonde. De vermiste was sinds zondagochtend verdwenen en zijn vermissing was zorgelijk. Daar de kans op overleven aanwezig was, reisde Signi direct af naar Rotterdam.
Als eerste werd de geur van de vermiste aan de mantrailhond Paddle aangeboden. De mantrailhond bracht vervolgens vanuit het huis van de vermiste, de verschillende looproutes in kaart, waarvan ‘t eerst uitgelopen spoor, de meest recente was.
De vrijzoekende hond Fellow zocht vervolgens de bossages aan weerskanten van de weg af van de route die Paddle gevolgd was. Vrij snel daarna volgde Fellows verlossende blaf in een afgelegen bossage van een doodlopende weg, zo’n 500 meter van de woning. Na 2 koude nachten en 3 lange dagen buiten, was de vermiste nog in leven en uiteindelijk zelfs aanspreekbaar. De ambulance werd gebeld en de nodige medische verzorging werd gegeven. Signi zoekhonden is erg blij dat door een tijdige oproep, deze zoekactie positief kon eindigen.

rot1
IJsselmondenieuws Rotterdam
11 oktober om 19:13
De vermiste 51 jarige Nico is aangetroffen in de Triathlonstraat in Sportdorp en wordt medisch verzorgd…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This