0 items

Zeeuwse broer en zus al drie weken spoorloos
Guido van der Heijden 23-3-16

Karin (54) en haar broer Willem (57) Geertsma waren net verhuisd naar Terneuzen. Nu staan ze op de lijst vermiste personen van Interpol. De buren maken zich grote zorgen.
We gaan naar een nieuwe wereld en jullie zijn uitgenodigd want jullie zijn de goeden

Karin Geertsma
De broer en zus waren net verhuisd naar de Lange Kerkstraat in het centrum van Terneuzen.

De politie heeft forensisch onderzoek in de woning verricht maar wil weinig kwijt over de zaak. Politiewoordvoerder Willem-Jan Uyt de hage: ,,Wij hebben aanleiding genoeg om dit te beschouwen als een urgente vermissing. Het betekent dat dit prioriteit heeft bij de collega’s en dat zij ook echt actief naar deze mensen op zoek zijn. Waarom we dit nu als een echte vermissing beschouwen kan ik in het kader van het onderzoek nu helaas niet zeggen.”

Gordijnen
De buurvrouw maakt zich ernstige zorgen. ,,Ze hadden pas nieuwe gordijnen gekocht, die moesten nog opgehangen worden. Ze hadden afspraken gemaakt met vrienden die mee zouden helpen met schilderen. Wij zouden er zondag gaan eten. Het waren heel aardige mensen, gewone mensen. Ik dacht in het begin, die zijn een paar dagen aan het inpakken ofzo. Die komen zo weer hier.”

Inmiddels zijn Karin en Willem al drie weken spoorloos. De buurvrouw ziet het somber in. ,,Ik weet me met het hele verhaal echt geen raad. Ik slaap er niet van. Zij had heel recent haar man verloren en had het daar heel moeilijk mee. Ik denk echt niet dat ze nog terugkomen.”

Nieuwe wereld
Erg bekend was het duo nog niet in de omgeving. Karin woonde tot recent in Nieuwe Tonge waar ze samen met haar man als energetisch therapeut werkte. Na zijn dood zou ze gaan samenwonen met haar broer in Terneuzen. Een bevriend echtpaar hielp broer en zus bij de verhuizing en het inrichten van de woning aan de Lange Kerkstraat. ,,We zouden zondag 28 februari een hapje gaan eten om te vieren dat het huis klaar was. Willem zat er heel depressief bij. Karin zei, ‘we moeten jullie een geheim vertellen. We gaan naar een nieuwe wereld en jullie zijn uitgenodigd want jullie zijn de goeden’. Ik zei ‘dan kan ik niet, ik heb een afspraak bij de kapper’.

,,Ze vertelde dat op 4 maart de wereldoorlog zou uitbreken. Ze had een boodschap doorgekregen van haar overleden man. Ze zouden naar een nieuwe wereld gaan waar een kopie van hun huis klaarstond. Willem wilde eigenlijk niet. Ik weet nog dat ze heel boos was op hem. ‘Je móet me onvoorwaardelijk volgen. Dat heb je beloofd!’ Ik weet nog dat ze zei dat ik Maria was en mijn man Jozef. Of andersom. Mijn man heeft nog even met Willem gesproken maar hij zei dat er niet mee te praten viel. Mijn man zei nog ‘ik neem geen afscheid hoor, ik zeg gewoon tot ziens’. Wij zijn rond een uur of zes weer weggegaan. Toen de buurvrouw maandag belde om te zeggen dat ze weg waren zijn we wel heel erg geschrokken.”

Knopje om
Daags voor de verdwijning heeft Karin haar contacten met het natuurgeneeskundig bedrijf Vita Producten in Zeewolde opgezegd. ,,Ze was geen werknemer, ze werkte als zelfstandig therapeut”, zegt directeur Chris Hazeleger. ,,Ik ken Karin. Ik weet dat ze vermist is. We maken ons zeer ernstige zorgen.” Hazeleger begrijpt dat er bij buren en kennissen de vrees bestaat dat ze Karin en Willem niet meer terug zullen zien. ,,Dat zou mogelijk kunnen zijn, maar dan moet er wel een knopje zijn overgehaald bij haar.”

20160326_112258

Daar de vermissing onrustwekkend was, nam Signi zoekhonden het initiatief om te helpen zoeken naar de vermiste Willem en Karin uit Terneuzen.
De zoektocht was i.s.m. recherche Zeeland en naasten van de vermisten. N.a.v. een goed vooronderzoek werd gekozen om het gebied rondom de Grevelingendam, de havens bij Bruinisse en het water t.h.v. de Krammersluizen, af te zoeken. Dit was een gebied waar Karin erg aan gehecht was, voordat ze naar Terneuzen verhuisde.

20160409_122811

Op zondag 27 maart 2016 zocht Signi zoekhonden rondom de Krammensluizen en verschillende havens in de Oosterschelde t.h.v. Bruinisse. De zoekactie leverde geen nieuwe aanwijzingen op inzake de vermissing of m.b.t. andere politiezaken Het Signi Duik Team hoefde dus niet in actie te komen. Wel werd weer een groot gebied uitgesloten.

20160326_133528

Verdwenen Zeeuwse broer en zus verborgen alles in kelder
Guido van der Heijden, 25-3-16 – 20:35

Karin en Willem Geertsma, de sinds drie weken vermiste broer en zus uit Terneuzen, hebben kort voor hun verdwijning alles achtergelaten.
Ik kan me niet voorstellen dat Karin zelfmoord gepleegd zou hebben. Dat is niks voor haar

Tresi Barros
Iwan Kievit is de eigenaar van de woning in Nieuwe Tonge waar Karin Geertsma tot eind februari woonde. ,,Ze zijn verdwenen met achterlating van alles. Laptop, telefoons, identiteitskaart, auto- en belastingpapieren, bedrijfsgegevens, alles”, aldus Kievit. Ze hebben volgens de huiseigenaar ‘alles in de kelder gemikt’. ,,Ik heb er zes kuub uitgehaald. Ook Willems auto hebben ze hier laten staan. Als ze nog opduiken, dan heb ik nog een rekening van vierduizend euro voor ze. Ze hebben de laatste maanden geen huur betaald.”

Tresi Barros, een oude vriendin van Karin en Willem Geertsma denkt dat Karin erg in de war was. ,,Kort voor ze verdwenen, hebben ze nog bij een vriend van me een potje alternatief geneesmiddel neergezet met een briefje. Hij moest dat maar gebruiken omdat hij Judas was in een vorig leven. Dan ben je toch niet normaal?”

Medium
Barros noemt zichzelf een medium. Over Karin en Willem heeft ze geen informatie. ,,Dat kan niet. Ik maak mezelf altijd blanco voor een reading. Bij mensen die ik ken, werkt dat niet. Drie vrienden van me, die Karin en Willem ook kennen, hebben pas dezelfde droom gekregen, dat ze in het water zijn gereden. Maar ik kan me niet voorstellen dat Karin zelfmoord gepleegd zou hebben. Dat is niks voor haar.”

De politie heeft in de zaak een aantal tips gekregen. Hoeveel tips het betreft kan politiewoordvoerder Mireille Aalders niet zeggen. ,,De tips komen uit het hele land. Ze hebben ook in verschillende plaatsen in Nederland gewoond. In de woning is DNA materiaal veiliggesteld zodat we ze kunnen identificeren als ze gevonden worden.”

20160409_122759

Op zondag 10 April 2016 was er nog geen enkele aanknopingspunt in de vermissing van Karin en Willem. Signi besloot om het gebied rondom de Grevelingendam en bij de haven van Bruinisse af te zoeken. Een groot gebied werd uitgesloten. Het Signi Duik Team stond stand by en nam een alternatieve duik in het Grevelingenmeer.

20160326_134443

20160326_134432

20160326_134437

In de planning stond om op 5 mei 2016 de havens in Terneuzen af te zoeken met honden, sonar en duikers. Maar op 4 mei kwam gelukkig het verlossende bericht dat Willem en Karin, in levende lijve, weer huiswaarts waren gekeerd!

20160326_165033

20160326_165038

Broer en zus na mysterieuze verdwijning: ‘We hebben niets meer, maar blij om terug te zijn’

Wekenlang waren ze spoorloos: Karin en Willem Geertsma uit Terneuzen. De politie nam hun mysterieuze verdwijning op als een urgente vermissingszaak en zette (tevergeefs) een groot onderzoek op touw. Aan alle onzekerheid kwam gisteravond plotseling een eind. Broer en zus bleken nog in leven.

Tot ieders verbazing stonden Willem en Karin gisteravond laat plotseling weer op de stoep bij hun oude woning aan de Lange Kerkstraat in Terneuzen. Twee maanden waren ze vermist. De broer en zus vertrokken op 2 maart naar Frankrijk. Ze lieten huis en haard achter zonder iemand van tevoren iets te vertellen.

Hartig woordje
De politie sprak vanochtend een hartig woordje met de twee. Willem laat aan RTL Nieuws weten dat hij en zijn zus al die tijd in Frankrijk zijn geweest. Daar werden ze aan het einde van hun reis overvallen, zegt hij. Ze hadden alleen hun auto nog. “Anders waren we nog niet teruggekomen.”

Van de commotie die hun verdwijning teweegbracht in Nederland, hebben ze niets meegekregen, zegt Willem. “We zijn de weg helemaal kwijt”, reageert hij enigszins verward. “We zijn pas net thuis, dus ik moet alles nog verwerken. We zijn echt helemaal de weg kwijt.”

Alles kwijt
Met geleend geld zijn de twee teruggekeerd naar Nederland. “We hebben acht weken lang gezworven door Frankrijk. We hebben al die tijd moeten slapen in onze auto. We hadden heel weinig. En aan het einde van onze reis zijn we ook nog eens overvallen. We waren alles kwijt, anders waren we nog niet teruggekomen.”

Van de commotie over hun verdwijning heeft Willem naar eigen zeggen niets meegekregen. “We zijn blij dat we terug zijn. Maar nu begint het. Nu moeten we ons leven weer op de rit krijgen.”
RTL Nieuws

20160409_122805

Signi zoekhonden is blij met dit verrassende bericht en wenst Willem en Karin veel sterkte toe, met het hervatten van het leven in Terneuzen en het verwerken van alle tegenslagen….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This