0 items

Hoe kon dit gebeuren?

hoe kon dit gebeuren?
zeg dat het niet waar is!
zie ons hier nu zoeken,
dat hier dichtbij dat gevaar is!

hoe kon dit gebeuren?
wie heeft dit gedaan?
zo’n lieve vrouw
doe je toch niets aan?

hoe kon dit gebeuren?
kon men het voorkomen?
komt zij ooit nog terug?
of dood en zonder dromen!

20160207_094928

Susanna Boon (51) al week vermist: ‘We hebben het niet meer’
donderdag 14 januari 2016

Sinds een week is de 51-jarige Susanna Boon vermist. Ze vertrok op donderdagavond 7 januari vanuit een woning aan de Jacob van Lennepstraat in Oud-West. Daarna werd er niets meer van haar vernomen. Haar moeder is ten einde raad.

Waarschijnlijk verliet de moeder van twee kinderen behoorlijk aangeschoten en verward de woning. Ze nam haar telefoon niet mee en ook haar pinpas liet ze thuis. Ze had alleen wat kleingeld bij haar. Verder ook geen andere spullen als schone kleren. Haar familie maakt zich intussen grote zorgen. ‘Ik wil dat iedereen het weet dat m’n kind weg is. En wie er dan ook iets kan weten, gezien hebben, laat ze de politie bellen’, zegt mevrouw Heijer, de bezorgde moeder van Susanna.

Zorgzaam
Volgens Susanna’s moeder is ze een zorgzaam type: ‘Ze heeft tien jaar gewerkt op de kinderboerderij in Westerpark. Ze is introvert. Ze houdt meer van beesten dan van mensen. Ze is ook op zichzelf, ze maakt niet zo gauw vrienden. Maar het is een lieve, gevoelige meid.’

Veel aandacht
De vrees bestaat dat Susanna haarzelf iets heeft aangedaan. ‘Dat heeft haar vader ook gedaan.’ Er is de afgelopen week veel geflyerd en op social media is er veel aandacht voor de vermissing. Ook zijn de politie en opvangcentra voor daklozen op de hoogte gebracht. Mevrouw Heijer heeft nog een boodschap voor haar vermiste dochter: ‘Voor Suzanne wil ik zeggen: lieverd, als je er nog bent. Ga naar het eerste, het beste politiebureau of ziekenhuis. Maar laat wat van je horen. Laat ons niet zo verder gaan. Alsjeblieft, kind. We hebben het niet meer.’

Signalement
Susanna Boon is een donkerblonde vrouw 1.65 meter lang en weegt 64 kilo. Ze heeft een tattoo van een spin op haar rechter bovenarm. Op de avond van de verdwijning droeg ze een houthakkershemd met daaronder een zwart t-shirt. Ook droeg ze een donkere trainingsbroek en rode Dr. Martens schoenen, een turquoise ketting en een zwarte jas met capuchon. Mensen die haar hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of bij nood via 112.

20160207_10164620160207_101641

Op zondag 7 februari zocht Signi zoekhonden naar de vermiste Susanna Boon i.s.m. recherche Amsterdam en op verzoek van de familie. Signi zoekhonden startte eerst bij het huis van de vermiste met een mantrailhond. Dit spoor leidde later tot een vervolgonderzoek door de politie. Na deze bevindingen werd de mantrailhond opnieuw aangezet en volgde het spoor van de dag voor de vermissing. Dit was de route naar de school van het dochtertje van Susanna Boon.

Ook een tweede mantrailhond cq lijkenhond bevestigde het eerste spoor van de mantrailhond.

20160207_110705

20160207_110728

20160207_121744

Om alles uit te sluiten werden vervolgens de grachten rondom het huis van Susanna Boon afgezocht. Omdat het Signi Duik team reeds klaar stond voor inzet, werden ook diverse voorwerpen afgedoken, zonder direct resultaat voor de vermissing. De duiklocatie, met minimale lucht voor de honden, kwam overeen met een eerdere verdrinking.

20160207_142001

De resultaten van de mantrailhonden gaf recherche Amsterdam weer mogelijkheden tot vervolgonderzoek.

Amsterdamse Susanna Boon (51) al drie maanden vermist

Wie weet wat er met Susanna Boom (51) is gebeurd?
Nadat de moeder van twee kinderen donderdagnacht 7 januari vanuit haar huis aan de Jacob van Lennepstraat vertrok, is er niks meer van haar vernomen.
15 maart 2016

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak van de moeder van twee kinderen. Volgens familieleden is het niks voor Boon om zonder bericht aan haar kinderen te vertrekken.

Ze vertrekt in de nacht van 7 op 8 januari rond 1.00 uur nadat ze eerder die avond ruzie had met haar partner. Ze zou daarna overstuur zijn vertrokken, maar onduidelijk is waarheen. Boon heeft op dat moment niet meer bij zich dan wat geld en huissleutels. Vrijdag probeert haar dochter haar meerdere malen tevergeefs te bellen en op zaterdag doet haar partner aangifte van vermissing.

De politie houdt rekening met verschillende scenario’s. Het kan dat Boon iets is overkomen of dat ze met iemand mee is gegaan, maar ook een misdrijf wordt niet uitgesloten. Het is bovendien ook niet uitgesloten dat Boon nog in leven is.

Op het moment van haar verdwijning droeg ze een zwart jack met capuchon, een houthakkersblouse in de kleur rood en blauw en een donkere joggingbroek met opmerkelijke rode Dr. Martens-schoenen.

Helaas leidde dit alles niet tot een definitieve doorbraak in de vermissing van Susanna Boon.
Pas na 4 maanden werd het vermoeden werkelijkheid, Susanna Boon werd vermoord teruggevonden in Nunspeet.

Gevonden lichaam Nunspeet blijkt vermiste Susanna Boon
01-04-2016

Amsterdam, Nunspeet – Het lichaam dat deze week werd gevonden in het bos bij Nunspeet, is geïdentificeerd. Het blijkt te gaan om de vermiste Susanna Boon. Zij is door geweld om het leven gekomen.

Boon (51) werd vermist sinds 8 januari. Zij verliet die nacht rond 01.00 uur na een ruzie met haar partner hun woning aan de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam en keerde niet terug. Onderzoek naar haar verblijfplaats volgde en ook in onder andere Opsporing Verzocht werd aandacht gevraagd voor de vermissing.
Identificatie

Vanochtend is de identiteit van de vrouw die dinsdag in Nunspeet werd gevonden definitief vastgesteld. Het blijkt te gaan om Susanna Boon. Na aantreffen van haar lichaam was niet direct duidelijk hoe zij om het leven gekomen was. Er volgde een  sporenonderzoek in het bos bij Nunspeet. Donderdag vond sectie op haar lichaam plaats. Hieruit bleek dat zij door geweld om het leven gekomen is.

Lichaam in het bos
Op 29 maart werd door een wandelaar het lichaam van een vrouw gevonden in het Zandenbos bij Nunspeet. Er volgde een sporenonderzoek, met medewerking van het NFI. Ook werden onder andere speurhonden, de politiehelikopter en een drone ingezet.
Onderzoek overgedragen

Nu blijkt dat het om de vanuit Amsterdam vermiste Susanna Boon gaat, is het onderzoek overgedragen aan de Amsterdamse recherche.

20160207_142006

Signi zoekhonden wenst de familie veeel sterkte toe met ‘t verlies van Susanna Boon…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This