0 items

Vermist: Tomasz (20) weg na vuurwerkshow
Gepubliceerd: 8 januari

Sinds de jaarwisseling wordt de 20-jarige Tomasz Kosmala uit Polen vermist. De jongen die hier al enige maanden uitzendwerk doet, was met collega’s op de Erasmusbrug om naar het vuurwerk te kijken. Vanwege de drukte besloot de groep zich in kleinere groepjes te verdelen, maar ineens was Tomasz verdwenen.

Zijn familie in Polen maakt zich grote zorgen en is sinds het eind van deze week in Rotterdam om Tomasz te zoeken. Ze flyeren langs de kade waar hij het laatst is gezien, spreken mensen aan en proberen meer informatie te achterhalen. De politie heeft het water afgezocht met een sonarboot, maar Tomasz is nog steeds spoorloos.

Ook de Poolse media doet verslag van de vermissing. De redactie van een bekend Pools televisieprogramma voor vermiste personen houdt een Facebookpagina bij. Op de pagina staat ook een bericht over Tomasz.

20160313_104543

http://www.kijk.nl/video/fMHHzwtsr8a3

20160313_104551

20160313_104612

Familie wanhopig op zoek naar vermiste Pool
zaterdag 9 januari 2016

De 20-jarige Pool Tomasz Kosmala is vermist. Zijn familie is al dagen met man en macht naar hem op zoek en is wanhopig. Zaterdag hielden zijn zus Marta en vader Wieslaw een grote zoekactie in Dordrecht.
Tomasz werd voor het laatst gezien tijdens Oud en Nieuw bij het vuurwerk op de Erasmusbrug in Rotterdam. Hij was daar met kennissen. Tijdens de show zagen ze hem nog, maar vlak daarna verdween hij. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de Pool.

Hulp
“Tomasz heeft geen geld en documenten”, zegt zijn ongeruste vader terwijl hij vecht tegen de tranen. “We zoeken overal naar hulp.” Ook zijn zus vreest voor het lot van haar broertje. “Misschien is hij in nood en niet in staat om voor zichzelf te zorgen.”

Tomasz is pas een paar maanden in Nederland. Hij werkt bij een supermarkt. De politie heeft afgelopen dagen al gezocht in het water rond de Erasmusbrug, maar die zoekactie leverde niks op.

Hoop
Tomasz’s zus en vader hebben al flyers met zijn foto verspreid in Rotterdam. Zaterdag is de zoekactie uitgebreid naar Dordrecht, omdat iemand hem op 1 januari voor het laatst gezien zou hebben in de buurt van het station.

Marta: “We hebben hoop. En we hopen ook dat het Tomasz is die in Dordrecht is gezien.”

20160313_104622

http://www.rijnmond.nl/nieuws/136972/Familie-wanhopig-op-zoek-naar-vermiste-Pool

http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/crime/familie-vermiste-pool-nederland-ten-einde-raad

20160313_111245

20160313_111406

Signi zoekhonden zocht op zondag 13 maart 2016 naar de vermiste Tomasz op de Nieuwe maas. Al vrij snel lokaliseerden de honden de specifieke lucht bij de kade van de Erasmusbrug. Sonarbeelden bevestigden dit.
Het Signi Duikteam werd ingezet. Het donkere water en de stroming maakten het bergen van het lichaam moeilijk. De duikers zochten intensief de kade af over een lengte van 100 meter o.b.v. de verschillende sonarbeelden.
Helaas leidde de zoekactie niet tot het naar boven halen van het lichaam, maar wel het ‘los’maken ervan. De sonarbeelden werden overgedragen aan de Marine. Tot die tijd werd verzocht om geen verdere acties te ondernemen. Twee weken later zou het Defensie Duik team in actie komen, maar die ochtend werd het lichaam drijvend aangetroffen in de Rijnhaven, stroomafwaarts van de afgezochte plek.

20160313_115334

20160313_120803

20160313_121309

20160313_132351

20160313_132339

‘Vermiste Tomasz Kosmala dood gevonden’
30-3-16  AD,

De politie heeft zeer waarschijnlijk de vermiste Tomasz Kosmala dood gevonden in de Rijnhaven in Rotterdam. Dat heeft de advocaat van zijn familie, Sébas Diekstra, van de politie gehoord. ,,Hij is herkend aan zijn kleding”, aldus Diekstra.

Kosmala verdween in de nieuwjaarsnacht, vlak na het nationale vuurwerk bij de Erasmusbrug. Zijn familie deed verwoede pogingen om hem te vinden. In de week na zijn verdwijning stapte Tomasz’ vader met zijn zus Marta, haar vriend Mikolaj en zijn neef Krzystof in de auto om Tomasz in Rotterdam te gaan zoeken. De familie bleef de hele week tevergeefs zoeken.

Woensdagmiddag zou de politie opnieuw gaan zoeken naar de vermiste Pool. In de Rijnhaven dit keer. ‘s Ochtends kreeg de politie echter een melding dat er een stoffelijk overschot in de haven lag. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om de vermiste Pool. Wat er precies met Kosmala is gebeurd, is nog niet duidelijk.

20160313_143459

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met ‘t verlies van Tomasz Kosmala…

 

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This