0 items
Moed der wanhoop

Nog even naar een afspraak,
vanaf dan verdwenen.
Jarenlang intens gezocht,
maar je niet gevonden.

De schokkende waarheid komt steeds te laat…
Je bent gevonden,
maar niet zoals gehoopt…
Je bent dood,
je bent vermoord.

Zo jong,
iemands zoon, vader, vriend en maatje,
zomaar uit het leven gerukt.

Kranten blokletteren het tragisch einde,
van de zoektocht,
maar niet van de pijn en verdriet…
Want hun zoon, vader, vriend en maatje
komt nooit meer terug…

Andy verliet op dinsdag 18 december 2012 zijn woning in Echt. Hij is weggereden in een donkergrijze Volkswagen Caddy. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij een donkerkleurig Adidas trainingsbroek, groene heupjas en wit/grijze gymschoenen.

auto Andy de Heus
Op de avond dat hij verdween is Andy bij een goede vriend in Limbricht geweest. Hij kreeg een telefoontje en vertelde dat hij naar restaurant Op de vos in Sittard zou gaan. Kennelijk voor een niet eerder geplande afspraak. Daar is hij nooit aangekomen, voor zover nu valt na te gaan, mede aan de hand van camerabeelden. Andy is als laatste gezien rond 19:30 bij een tankstation in Born.

Zoektocht in de Maas.
N.a.v de vermissing van Andy startte Signi zoekhonden al vrij snel een zoektocht op. Op dinsdag 1 januari 2013 zocht Signi zoekhonden met haar honden langs de oevers van de Maas. Op zaterdag 5 januari 2013 werd de Maas, na aanwijzingen van de honden, enkele dagen ervoor, met de boot intensiever afgezocht.

greven6!

Twee objecten werden met de sonar waargenomen op de plaats waar de honden aangaven.
Ondanks dat het waterpeil goed gezakt was t.o.v vorige week, was de stroomsnelheid van het water nauwelijks verminderd. Ankeren van de boot was hierdoor onmogelijk, waardoor het Signi Duik Team de objecten niet kon afduiken voor nader onderzoek.

De locatie van de objecten zijn vervolgens wel aan de politie doorgegeven voor nader onderzoek.

Uit onderzoek kwam, enkele weken later, naar voren dat de auto van Andy de Heus volledig uitgebrand is aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. Nadere inspectie van de objecten werd afgeblazen.

Ook de politie kwam op een dood spoor….

Update 7 september 2013
De politie van Echt heeft in februari het rechercheteam dat werkte aan de zaak afgeschaald wegens het gebrek aan aanwijzingen. Momenteel staat het onderzoek naar de verdwijning zelfs helemaal stil. Het wachten lijkt op een serieuze tip die voldoende informatie bevat om het onderzoek te heropenen. Familie en vrienden van Andy geven de hoop nog niet op en hebben een tiplijn geopend. Via het nummer +31(0)6-49295360 hopen ze dat er meer informatie binnen komt die tot de vondst van Andy kan leiden.

De auto van Andy werd in het Belgische Meeuwen-Gruitrode volledig uitgebrand teruggevonden. Er wordt daarom rekening gehouden met een afrekening in het criminele milieu. Op dit moment is de politie er nog niet in geslaagd grip te krijgen op de gebeurtenissen en is de zaak nog steeds niet opgelost.

De 31-jarige Andy de Heus heeft twee kinderen van 1 en 3 jaar oud en zou deze zomer met zijn vriendin trouwen. Voor zijn vriendin en kinderen is het te hopen dat er alsnog bruikbare informatie binnenkomt, zodat aan de slopende onzekerheid een einde komt.

wavelimburg-1

In 2015 heeft Signi zoekhonden de zoektocht voortgezet op verzoek van de familie van Andy. Tientallen locaties werden door de honden afgezocht rondom Echt tot in België toe. Tijdens deze zoekacties werden diverse vondsten gedaan, zoals een bedorven drugsvangst en wietplanten. Helaas geen spoor van Andy.

 

Totdat in februari 2015 een uitzending verscheen van ‘onopgeloste zaken’. Deze uitzending van een vakantiepark kon door de familie in verband gebracht worden met contactpersonen van Andy, mogelijk ook van zijn laatste avond.

http://www.sbs6.nl/programmas/onopgeloste-zaken/videos/doDGqP0w77Za/onopgeloste-zaken-aflevering-14

Dit bracht het onderzoek van de politie weer op gang. 20 rechercheurs waren intensief met Andy’s vermissing bezig. Dit onderzoek werd in stilte gedaan, waardoor Signi niet specifieker kon zoeken.

Na drie jaar zaak rond vermiste Andy (30) heropend
8-12-15

Een man uit het Limburgse Echt die al drie jaar wordt vermist, is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een misdrijf. Politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben het onderzoek rond de vermiste Andy de Heus (30) daarom heropend, lieten ze dinsdag weten. ,,De recherche houdt er ernstig rekening mee dat hij niet meer in leven is,” aldus de politie.

Het onderzoek richt zich onder meer op een vakantiepark in Stevensweert. Daar vindt sinds maandagavond forensisch onderzoek plaats in een aantal vakantiehuisjes. ,,Het onderzoeksteam werkt samen met collega’s van de Forensische Opsporing en met experts van Defensie die beschikken over specialistische apparatuur”, aldus de politie.

De destijds dertigjarige De Heus vertrok op 18 december 2012 met zijn auto uit Echt. Hij zou op bezoek zijn geweest bij mensen in Limbrecht, vlakbij Sittard. Daarna zou hij naar een restaurant in Nieuwstadt gaan, maar daar is hij nooit aangekomen. De bestelauto waarin hij reed, is later uitgebrand aangetroffen in de gemeente Meeuwen-Gruitrode in Belgisch Limburg. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.

Een grootschalige zoektocht van politie en familie van de man leverde vooralsnog niets op. De familie is onlangs op de hoogte gebracht dat er nieuwe aanknopingspunten zijn in de vermissingszaak.

Dit grootschalige onderzoek gaf eind 2015 een doorbraak met de vondst van Andy’s lichaam op 18 februari 2016! Na jaren van onzekerheid en leven tussen hoop en vrees, kwam er eindelijk zekerheid voor de familie….

 

Nieuwe zoekactie vermiste Andy de Heus
16-2-16

De politie is dinsdag gestart met een nieuwe zoekactie naar de vermiste Andy de Heus. Gezocht wordt in een aantal visvijvers in Stevensweert (Limburg). Hierbij worden politieboten, sonarapparatuur en duikers ingezet. De destijds dertigjarige De Heus wordt vermist sinds 18 december 2012. De politie meldt dat nieuwe aanwijzingen in het onderzoek aanleiding zijn voor de zoekactie.

Ook worden speurhonden ingezet om langs de kant onderzoek te doen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de zoekactie waarschijnlijk tot woensdagavond gaan duren. De omgeving is afgezet.

Vorige maand werd een 52-jarige vrouw uit Kinrooi aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Zoektocht
In januari 2013 werd zonder resultaat naar De Heus gezocht in het Julianakanaal bij Roosteren. De politie denkt dat De Heus het slachtoffer is van een misdrijf. Politie en justitie heropenden het onderzoek vorig jaar. ,,De recherche houdt er ernstig rekening mee dat hij niet meer in leven is”, zei de politie destijds.

Een uitgebreide zoektocht in december vorig jaar op een vakantiepark in Stevensweert is De Heus leverde weinig op. Wel zijn spullen veiliggesteld die nog worden onderzocht en geanalyseerd in een laboratorium.

Gevonden lichaam is van Andy de Heus
19-2-16 – 15:25  bron: ANP © Politie/ANP.

Het stoffelijk overschot dat donderdag is gevonden in een visvijver in het Limburgse Stevensweert is van Andy de Heus uit Echt. Dat heeft identificatie vrijdag uitgewezen. Nader onderzoek moet uitwijzen hoe De Heus aan zijn einde is gekomen.

Aanwijzingen
Nadat er nieuwe aanwijzingen waren binnengekomen was de politie woensdag begonnen met een zoekactie in Stevensweert. Donderdag vonden forensisch experts een lichaam.

Al eerder was er onderzoek gedaan in Stevensweert. In december zochten rechercheurs naar aanwijzingen op een vakantiepark in die plaats.

Vrije voeten
In januari hield de politie twee vrouwen aan in verband met de verdwijning van De Heus, vader van twee kinderen. Het ging om een 55-jarige vrouw uit Sittard en een 52-jarige vrouw uit Kinrooi (Belgisch-Limburg). Die laatste is weer op vrije voeten, maar blijft wel verdachte in deze zaak.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Wat er is gebeurd is nog onduidelijk

Verdachte in zaak Andy de Heus in vizier
20-2-16 – 10:19 © anp.

Politie en justitie hebben een verdachte in de zaak van de verdwijning van Andy de Heus op de korrel. Dat melden Limburgse media. Volgens bronnen rond het onderzoek gaat het om ene R.S. uit Sittard, die momenteel in Duitsland voor drugscriminaliteit in de gevangenis zit.

De mobiele telefoon van Andy de Heus ging op de avond van zijn verdwijning uit de lucht aan de Maaseikerweg in Susteren. Daar was toen ook de telefoon van verdachte R.S.

Vrijdag bleek dat het lichaam dat een dag eerder werd gevonden in een visvijver dat van Andy de Heus uit Echt is. Hoe hij precies om het leven kwam, wordt nog onderzocht.

Signi zoekhonden wenst de familie veel sterkte toe met het verlies van Andy de Heus….

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This