0 items

Schotse toerist vijf dagen vermist na ommetje in Amsterdam
20 november 2015

De 24-jarige Schot Chris Nelson is spoorloos verdwenen. Hij is afgelopen zondagmorgen voor het laatst in Amsterdam gezien. Zijn verloofde en familie zijn nu al dagen in touw om hem terug te vinden.

Chris bezocht Amsterdam dit weekend met zijn Duitse verloofde, het stel woont vlakbij Düsseldorf. ‘s Ochtends kon Chris niet slapen en besloot hij een ommetje te maken.

Zonder jas, sleutels en paspoort
“Dat doet hij wel vaker”, vertelt verloofde Stefanie op de Amsterdamse stadszender AT5. “Hij is om 06:00 uur vertrokken zonder jas, sleutels en paspoort, maar kwam niet meer terug. We hebben allemaal geprobeerd te bellen maar hij nam niet op. Zijn telefoon stond uit en hij is verdwenen. Dit is niks voor hem.”

Ook de politie heeft nog geen enkele aanwijzing waar Nelson zou kunnen zijn. Zijn familie sluit in ieder geval uit dat hij onder invloed van drank of drugs is geweest op het moment dat hij verdween. “Hij zou zondagmorgen naar Duitsland rijden”, vertelt zijn moeder. “Hij zei nog tegen Stefanie; ‘Je kan doen wat je wilt, maar ik drink niet want ik moet rijden.’ Hij is juist erg verantwoordelijk met dit soort dingen. Ook is hij ontzettend antidrugs. Dus dat zou hij nooit doen.”

Chris is gaan wandelen vanaf de Recht Boomssloot in het centrum van Amsterdam. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een grijze spijkerbroek, een wit Nike T-shirt met een gekleurde opdruk. Over het shirt droeg hij een zwart joggingvest met capuchon. Verder liep hij op zwarte Nike-schoenen en had hij een donkere bril op. Mensen met informatie over de vermissing kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070.

Op zaterdag 28 november 2015 zocht Signi zoekhonden, op verzoek van de familie, naar de vermiste Schot Chris Nelson. Eigenlijk zou Signi zoekhonden een week eerder, op verzoek van de familie, ingezet worden met honden sonar en duikers, helaas werd dit geblokkeerd door recherche Amsterdam.
Een week later dus, besloot de familie wederom Signi te vragen, daar alle andere inspanningen (van politie, andere honden en duikers) niets opgeleverd hadden. Ondanks de ouderdom van het spoor en de complexiteit van het centrum van Amsterdam, besloten Signi toch de mantrailhond in te zetten. De mantrailhond wist ondanks de moeilijke omstandigheden, het laatste spoor van de vermiste Chris Nelson op te pakken, waarna het spoor eindigde bij het water van de Oude Schans. Ook kon de hond, het 1 na laatste spoor van Chris vervolgen, wat overeenkwam met het tijdsbestek van de ochtendwandeling.
Daar de volgende dag een meeting was met recherche Amsterdam en daar de recherche i.v.m. eventuele sporen, zelf de zoektocht wilde vervolgen, werden alle gegevens over gedragen aan de politie. Een dag later werd o.b.v. deze gegevens een zoekactie met de marine gepland en kon het lichaam, enkele meters stroomafwaarts geborgen worden.

http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2015/niets-weten-een-martelgang/

Vermiste Schot waarschijnlijk verdronken
zo 29 nov 2015, AMSTERDAM –

Het lichaam van de vermiste Schot Chris Nelson ligt waarschijnlijk in het water van de Oudeschans in Amsterdam-Centrum.

Speurhonden die aan door hem gedragen kleding hadden geroken, sloegen op twee plekken op de gracht aan: op de brug bij de Korte Koningsstraat en dertig meter verderop langs de waterkant aan de oneven zijde van de Oudeschans. Dit is dichtbij de woning aan de Rechtboomssloot waar Chris en zijn vriendin Stephany bij vrienden logeerden.

In de vroege uren van zondag 15 november ging de 24-jarige Schot een ommetje maken. Hij kwam niet meer terug. Er is in de omgeving gedregd door de brandweer. De Amsterdamse politie heeft met speurhonden, getraind in het opsporen van lichamen in het water, uitvoerig onderzoek gedaan dat niet tot resultaten leidde.

Het onderzoek met speurhonden van de vrijwilligersorganisatie Signi bevestigt het bange vermoeden van de ouders van Chris, Donna en Scott, en vriendin Stephany die vanmiddag het resultaat van de zoektocht meldden.

Jaarlijks verdrinken tussen de tien en vijftien mensen in Amsterdamse wateren. Het gaat meestal om mannen en voornamelijk toeristen. De verdwijning van Chris Nelson lijkt sterk op de vermissing van de Noorse toerist Tore Grodem op 18 december vorig jaar. Zijn lichaam werd op 8 januari gevonden in het water van de Singelgracht bij het Max Euweplein.

Defensieduikers vinden lichaam in Amsterdam
Nieuwsbericht | 02-12-2015

Militairen van de Defensie Duikgroep hebben het lichaam van een man gevonden in het water van de Oudeschans, in het Amsterdamse centrum. De politie onderzoekt zijn identiteit en de doodsoorzaak.

9 marineduikers zochten met de politie naar Chris Nelson (24) die sinds 15 november wordt vermist. De duikers gebruikten specialistische uitrusting, waaronder sonar.

De Schotse toerist kwam na een vroege ochtendwandeling niet terug in het appartement aan de Recht Boomssloot waar hij met zijn verloofde verbleef. Speciale speurhonden van de Stichting Signi sloegen aan bij het water van de Oudeschans. Vervolgens werden de Defensieduikers ingeschakeld door de politie.

Het is nog niet duidelijk of de gevonden man inderdaad de vermiste Chris Nelson is. De familie van Chris Nelson is in kennis gesteld over de vondst van het lichaam.

UPDATE 08:55 uur (donderdag 3 december): Onderzoek heeft uitgewezen dat het inderdaad het lichaam is van de vermiste Chris Nelson.

Signi zoekhonden wenst de familie en verloofde van Chris Nelson veel sterkte toe met het verlies…

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This