0 items

Signi’s Finder 24-11-2004 – 16-9-2015 †

Signi’s Finder is en was legendarisch voor Signi zoekhonden en vele nabestaanden. Signi’s Finder leerde al vroeg van haar vader en moeder (Bahco en Rifka) de kneepjes van het vak m.b.t. tot de speciale lucht tijdens de zoekacties. Zij was de eerste Signi hond die met de ‘echte’ lucht, is grootgebracht. Dit bleek een zeer groot voordeel t.ov. de ‘normaal’ getrainde honden. Finder was zeer eenduidig m.b.t. tot de specifieke lucht en ontwikkelde veel geduld tijdens de vele zoekacties op jonge leeftijd. Tientallen kilometers en dagen achtereen, kon zij geduldig, zwijgend op de voorplecht, wachten tot de grote sprong in het water, op de juiste plaats. Haar eigengereidheid maakte haar zeer zelfstandig.

Daar Finder een hekel had aan grote hoeveelheden ‘dode’ lucht, werd zij des te beter in cold case zaken. Tijdens de zoekacties in rampgebieden, onder extreme temperaturen, wees zij na intensief uitwerken, het slachtoffer snel en slechts kort aan, maar bij koude temperaturen en na vele jaren verdwijning, verwees en vond zij, alsof het, het makkelijkste is op deze aarde.
Finder vond vele mensen na de rampen in China (2008), Haïti (2010), Japan (2011) en de Filipijnen (2013).

jap91

In Nederland was er geen vondst of zoekactie waar zij niet haar belangrijke stempel op drukte. Finder was legendarisch, vele vondsten zijn aan haar te danken en ook postuum zal Finder nog aanwezig zijn op plaatsen, waar nog mensen gevonden zullen worden, die zij ons al verteld heeft.
Finders enthousiasme, gretigheid en scherpzinnige neus zullen we nog lang missen. Tot het laatst bleef ze inzetbaar. Stoppen met werken, was niet voor haar weggelegd. Zij was de beste, de fanatiekste, de geduldigste en vooral degene met uitzonderlijke ervaring. Zij wilde doorgaan en dankzij de chiropractie kon dit en bleef ze in vorm.
Haar hardheid in het werk maakte haar uitzonderlijk, maar dezelfde hardheid, laat ook de verschijnselen van een ziektebeeld pas laat aan het licht komen. Haar immuunsysteem liet het afweten, bij een heftige bloedinfectie door parasieten. Alhoewel haar bloed nog andere honden heeft kunnen redden, heeft het bloed van haar broertje, na een bloedtransfusie, haar niet meer mogen helpen. Helaas…Finder je was geweldig!!!

SIGNI (91 OF 123)

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This