0 items

Een voetstap die achtervolgt,
hij schaduwt iemand.

De vrouw kijkt schichtig om haar heen,
niemand te bespeuren.

Een gil die haar ontgaat,
omdat ze het leven willoos verlaat.

Sporenonderzoek bij ex van verdwenen Sandra García Geraldino
maandag 10 augustus 2015, UTRECHT

– De technische recherche doet al de hele middag onderzoek in de woning van de ex-man van de verdwenen Sandra Geraldino. Er zijn al verschillende zakken met spullen afgevoerd. Vanmiddag vloog er ook enige tijd een helikopter boven de buurt. De 42-jarige Silvester L. woont aan het Vechtplantsoen in de Utrechtse wijk Zuilen. De man zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning. Van de 45-jarige Sandra is sinds 31 juli niets meer vernomen. De politie sluit een misdrijf niet uit. De vrouw is voor het laatst gezien bij het Vechtplantsoen. Volgens het OM heeft hij nog niets willen verklaren. Dinsdag hoort hij of zijn voorarrest met twee weken wordt verlengd. De advocaat van verdachte Silvester L. zegt dat haar cliënt “in beperkingen zit.” Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld en dat zijn advocaat niets over de zaak mag zeggen. De politie heeft na de aanhouding een buurtonderzoek gehouden. Ook is een aantal tips binnengekomen, maar dat zijn er niet zoveel, meldt een politiewoordvoerder. BUITENLAND Sandra komt oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. De vermissing wordt in dat land op de voet gevolgd door verschillende media. Volgens televisiestation CDN uit dat land verbleef de vrouw wisselend in Spanje en Nederland. Het paspoort van Sandra zou in de woning van de man zijn gevonden. De tv-zender meldt dat de verdachte ook de identiteitspapieren van de kinderen in zijn bezit had uit angst dat Sandra de kinderen wilde meenemen. Dat zou ze al een keer hebben gedaan meldt CDN.
SIGNALEMENT
Sandra heeft een donkere huidskleur, is 1.60 meter lang, heeft stijl zwart haar en bruine ogen. Ze spreekt geen Nederlands. Op het moment van haar verdwijning droeg ze donkerblauwe jeans, een spijkerjasje, turquoise blouse met spaghettibandjes, zwarte sleehak schoenen en een felgekleurde sjaal. Zij droeg ook een ketting met blauwe bolletjes en bijpassende armband en had een tas bij zich van blauw leer. Mensen die weten waar ze is, kunnen contact opnemen met de politie. 

utrecht1
Op zondag 16 augustus 2015 zocht Signi zoekhonden naar de vermiste Sandra. Signi zoekhonden vond de nabijgelegen locatie van de Vecht en de bosschages eromheen dusdanig verdacht, dat ze deze omgeving opnieuw afzochten. Voor die zoekactie waren honden, sonar, boot en duikers gereed. Alvorens op het water gezocht werd, nabij het huis van de verdachte, werden eerst de bijgelegen bosschages afgezocht i.v.m. de windrichting. Direct sloeg de eerste hond aan en ook een 2e en 3e hond verwezen op delfde plaats. Bij inspectie van die bosschage kon geen stoffelijk overschot worden waargenomen, dus besloot Signi eerst het aangrenzende slootje door de duikers af te laten zoeken.

utrecht2
Tijdens deze zoekactie werd wel een fiets gevonden, maar geen lichaam. Opnieuw werden de bosschages geïnspecteerd. Wat lichter gekleurd zand en wat losse aarde in de straal van 5 meter die de honden aangaven, intrigeerde het Signi team. Voorzichtig werd met een prikstok op die plaats gevoeld, en het terugveren van de prikstok was voldoende om aan te nemen dat er een stoffelijk overschot lag, van een mens of een dier. Daarna werd beetje bij beetje wat aarde verwijderd en werd op 40 cm diepte een arm zichtbaar. Signi wist genoeg, een lichaam lag daar begraven….Op dat moment werd alles overgedragen aan recherche Utrecht.

utrecht3
Zoekhonden vinden dode bij J.M. De Muinc
k Keizerbrug Utrecht

Door de nieuwsredactie · geplaatst: zondag 16 augustus 2015 UTRECHT

– Een team van Signi Zoekhonden heeft zondagmiddag een stoffelijk overschot in Utrecht gevonden. De hondenbegeleiders waren op eigen initiatief gaan zoeken naar de vermiste Sandra García Geraldino. Het lichaam was begraven in de bosjes bij de J.M. De Muinck Keizerbrug, vlakbij het huis van haar ex-man Silvester L. Jeanette Kruit van Signi zegt tegen RTV Utrecht dat het team op een “verstoring in de grond” stuitte en ging graven. Uiteindelijk troffen de teamleden een lichaamsdeel aan. Daarop waarschuwden ze direct de politie. Het consulaat van de Dominicaanse Republiek meldt aan de regionale omroep dat de familie van García Geraldino zondagmiddag naar Barcelona was vertrokken, maar inmiddels weer onderweg is naar Nederland.
BOSJES
De politie heeft onder meer de bosjes aan de Franciscusdreef afgezet en de Forensische Opsporing aan het werk gezet. Het is nog niet bekend of het om een man of een vrouw gaat. Meer dan dat er onderzoek wordt gedaan wil een woordvoerder van de politie er nog niet over kwijt. De vindplaats is vlakbij het adres van Silvester L., de 42-jarige ex-man van Sandra García Geraldino. De van geboorte Dominicaanse vrouw wordt sinds 31 juli vermist. Mogelijk is de 45-jarige García Geraldino slachtoffer van een misdrijf geworden.

HUIS
Silvester L., die aan de overkant van de Vecht in Zuilen woont, zit vast. Zijn appartement werd door de politie voor enkele dagen met zwart plastic afgeplakt. Het plastic is sinds donderdag verwijderd en zondagavond was te zien dat er politieagenten in het huis liepen. Aan de vermissing van García Geraldino werken 25 rechercheurs. De politie hield afgelopen week al een grote zoekactie op het water en bij de oever van de Vecht. Ook bij de plaats waar het lichaam is gevonden hebben agenten met honden gezocht. Toen werd er niets gevonden.

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2343871143/Speurhonden+De+Rips+vinden+dode+in+Utrecht+mogelijk+schot+in+vermissingszaak.aspx

http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2015/lichaam-gevonden-utrechtse-wijk-zuilen/

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1365916/#.VdL_X6MLgjs.facebook

http://www.kro-ncrv.nl/jinek/seizoenen/seizoen-2015/30-140272-17-08-2015/290-102447–de-signi-zoekhonden-wederom-succesvol-na-vondst-stoffelijk-overschot

utrecht7Signi zoekhonden wenst familie en vrienden van Sandra veel sterkte toe met het verlies en de pijn..

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This