0 items

VERMIST: Abdoel Pirbux (36)

‘Politie doet geheimzinnig over deze verdwijning’ 29 mei 2015

De 36-jarige Abdoel Pirbux is sinds maandag vermist vanuit Amsterdam Zuidoost. De man wordt ook wel Eric genoemd. Hij is 1.65 meter, heeft bruine ogen en zwart haar. Ten tijde van zijn verdwijning droeg Abdoel een zwarte jas en rode Nike sneakers met een wit logo. Hij is vermoedelijk vertrokken in een blauwe Opel Corsa met het kenteken 53-GL-RR. In verband met zijn privacy kan de politie niet meer informatie geven over zijn verdwijning. Mensen die Abdoel gezien hebben of andere tips hebben omtrent zijn verdwijning, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Op 14 juni 2015 zocht Signi zoekhonden met honden en sonar op de Weespertrekvaart in Amsterdam. Gezamenlijk met de familie, had Signi zoekhonden een zoekgebied uitgekozen, van plaatsen waar Abdoel graag kwam. Omdat na 25 mei geen enkel teken van leven was geconstateerd, d.m.v. pin- of telefoonverkeer, werd de vermissing van de Abdoel verontrustwekkend.
Die dag werd binnen enkele uren de auto in het water geconstateerd, door het Signi zoekhonden team. Na oproep van het Signi Duik team werd tevens zijn auto geïdentificeerd en kon de auto met het lichaam geborgen worden.


Identiteit overleden man vastgesteld
16-06-2015

Diemen/Amsterdam – Recherche- en forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat het stoffelijk overschot dat zondag 14 juni 2015 in de auto in het water van de Stammerdijk in Diemen is aangetroffen, de vermiste Abdoel Pirbux betreft. De recherche gaat niet uit van een misdrijf.

De vermiste was sinds eind mei niet meer gezien. Na de aangifte van vermissing werd een onderzoek opgestart. De recherche heeft de vermissing hoog geprioriteerd en was druk bezig met de uitvoering van diverse tactische opsporingsmogelijkheden. Het kenteken van zijn auto werd als vermist opgegeven. De auto werd nergens aangetroffen en er werd geen geld van zijn bankrekening opgenomen.

De familie maakte zich uiteraard zorgen en kreeg contact met de stichting Signi zoekhonden. Samen met hen werden locaties in de omgeving van Diemen, waar de vermiste regelmatig kwam, vastgesteld.

In het water van de Stammerdijk, een plek waar de vermiste wel eens ging vissen, werd door de stichting Signi zoekhonden vanaf een boot met sonar en zoekhonden gezocht. In het water werd een auto aangetroffen. Met behulp van duikers van dezelfde stichting werd vastgesteld dat het hier om de auto van de vermiste ging.

Direct werd de politie van het aantreffen van de auto in kennis gesteld en die hebben toen het onderzoek ter plaatse overgenomen. Duikers van de brandweer troffen een stoffelijk overschot in de auto aan. De auto is met behulp van een politiekraan uit het water getakeld.

Het stoffelijk overschot is voor nader onderzoek naar een mortuarium van een ziekenhuis overgebracht. De recherche heeft met behulp van forensisch specialisten de identiteit kunnen vaststellen.

Zoek! De vrouw, de hond en de dood

Een filmdocumentaire over Signi Zoekhonden

Documentaire:’Zoek!’ Signi zoekt met haar honden naar vermiste mensen.
De honden zijn speciaal getraind in het herkennen van de geur van de dood. Dankzij hun inzet, worden veel lichamen teruggevonden en maken ze een einde aan de onzekerheid waarin achterblijvers leven.

Bekijk Zoek! HIER

Sluit popup

Help Signi Helpen!

Al het geld uit giften of donaties komt direct ten goede aan zoekacties naar vermiste personen.

Pin It on Pinterest

Share This